Lägga till, flytta eller importera kontakter

Du kan spara namn, e-postadresser, telefonnummer och annat i Google Kontakter.

Kontakter som har sparats på Google-kontot synkroniseras med Google Kontakter och alla dina Android-enheter.

Lägga till en kontakt

1. Öppna Google Kontakter på datorn.
  2. Klicka på Skapa kontakt uppe till vänster.
  3. Klicka på Skapa en kontakt eller Skapa flera kontakter.
  4. Ange kontaktuppgifter.
  5. Klicka på Spara.

Importera kontakter

Från en fil
  1. Öppna Google Kontakter på datorn.
  2. Klicka på Importera Ladda ned till vänster.
  3. Klicka på Välj fil.
  4. Välj filen.
  5. Klicka på Importera.
Importera från ett Gmail-konto

Steg 1: Exportera befintliga Gmail-kontakter

1. Öppna Google Kontakter på datorn.
  2. Klicka på Exportera längst upp till höger.
  3. Välj vilka kontakter du vill exportera.
  4. Välj Google CSV.
  5. Klicka på Exportera.
  6. Klicka på din profilbild uppe till höger följt av Logga ut.

Steg 2: Importera filen

1. Öppna Google Kontakter på datorn och logga in med ditt andra Gmail-konto.
  2. Klicka på Importera Ladda ned till vänster.
  3. Klicka på Välj fil.
  4. Välj filen.
  5. Klicka på Importera.
Problem med att importera kontakter

I följande situationer går det inte att importera:

• Du försöker importera över 3 000 kontakter åt gången. Dela i stället upp dem i flera CSV-filer.
  • Du uppnår gränsen på 25 000 kontakter. Läs mer om storleksbegränsningar i Kontakter.
  • Kontakterna har inte formaterats för användning med Google Kontakter. Kontakterna måste ha sparats i vCard- eller CSV-format.

Tips! Om du skapar en CSV-fil kontrollerar du att den har rätt rubriker. Ladda ned en mall här.

Styra vem som sparas automatiskt som kontakt

Om du skickar e-post till någon som inte har lagts till som en kontakt sparas personens e-postadress automatiskt i gruppen Övriga kontakter i Google Kontakter. E-postadressen visas nästa gång du skickar e-post till personen i fråga.

Sluta spara kontakter du skickar e-post till automatiskt
  1. Öppna Gmail på datorn.
  2. Klicka på Inställningar Inställningar uppe till höger följt avInställningar.
  3. Välj Jag lägger till kontakter själv under Skapa kontakter för automatisk komplettering.
  4. Klicka på Spara ändringar längst ned.
Visa övriga kontakter som du har skickat e-post till
  1. Öppna Google Kontakter på datorn.
  2. Klicka på Övriga kontakter till vänster.

Obs! På iPhone-, iPad- och Android-enheter visas inte Övriga kontakter.

Radera övriga kontakter som du har skickat e-post till
  1. Öppna Google Kontakter på datorn.
  2. Klicka på Övriga kontakter till vänster.
  3. Välj kontakter genom att hålla muspekaren över deras namn och markera kryssrutorna som visas.
  4. Klicka på Mer Mer högst upp följt av Radera följt av Radera.

Visa kontakthistorik

Om du lägger till eller redigerar en kontakt har du fortsatt tillgång till uppdateringshistoriken i kontakten.

1. Öppna Google Kontakter på datorn.
  2. Välj kontakten.

Nere till höger visas historiken för kontakten under Historik.

Tips! Det kanske inte finns någon historik över tillägg eller redigeringar för gamla kontakter.