Contacten toevoegen, verplaatsen of importeren

Je kunt onder meer namen, e-mailadressen en telefoonnummers opslaan in Google Contacten.

Contacten die zijn opgeslagen in je Google-account, worden gesynchroniseerd met Google Contacten en al je Android-apparaten.

Een contact toevoegen

1. Ga op je computer naar Google Contacten.
  2. Klik linksboven op Contact maken.
  3. Klik op Contact maken of Meerdere contacten maken.
  4. Geef de gegevens van het contact op.
  5. Klik op Opslaan.

Contacten importeren

Vanuit een bestand
  1. Ga op je computer naar Google Contacten.
  2. Klik links op Importeren Downloaden.
  3. Klik op Bestand selecteren.
  4. Kies je bestand.
  5. Klik op Importeren.
Vanuit een Gmail-account

Stap 1: Exporteer bestaande Gmail-contacten

1. Ga op je computer naar Google Contacten
  2. Klik rechtsboven op Exporteren .
  3. Kies de contacten die je wilt exporteren.
  4. Selecteer Google CSV.
  5. Klik op Exporteren.
  6. Klik rechtsboven op je profielfoto en dan Uitloggen.

Stap 2: Importeer het bestand

1. Ga op je computer naar Google Contacten en log in met je andere Gmail-account.
  2. Klik links op Importeren Downloaden.
  3. Klik op Bestand selecteren.
  4. Kies je bestand.
  5. Klik op Importeren.
Kan mijn contacten niet importeren

In de volgende gevallen kun je problemen ondervinden:

• Je importeert meer dan 3000 contacten in één keer. Als je meer dan 3000 contacten hebt, splits je ze op in meerdere csv-bestanden voordat je ze importeert.
  • Je hebt de limiet van 25.000 contacten bereikt. Meer informatie over de opslaglimieten voor contacten
  • De contacten zijn niet opgemaakt in een indeling die werkt met Google Contacten. Zorg ervoor dat je contacten worden opgeslagen als vCard- of als csv-bestand.

Tip: Als je een csv-bestand maakt, zorg je ervoor dat dit de juiste kopteksten bevat. Download hier een template.

Beheren wie automatisch aan je contacten wordt toegevoegd

Als je iemand een e-mail stuurt, maar je deze persoon niet als contact hebt toegevoegd, slaat Google Contacten het e-mailadres automatisch op in de groep 'Andere contacten'. De volgende keer dat je deze persoon een e-mail stuurt, wordt het e-mailadres weergegeven.

Contacten die je een e-mail stuurt niet meer automatisch opslaan
  1. Open Gmail op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Instellingen Instellingen en dan Instellingen.
  3. Kies in het gedeelte 'Contacten maken voor automatisch invullen' voor Ik voeg zelf contacten toe.
  4. Klik onderaan op Wijzigingen opslaan.
Andere contacten bekijken die je hebt gemaild
  1. Ga op je computer naar Google Contacten.
  2. Klik links op Andere contacten.

Opmerking: Als je een iPhone, iPad of Android-apparaat gebruikt, wordt 'Andere contacten' niet weergegeven.

Andere contacten verwijderen die je hebt gemaild
  1. Ga op je computer naar Google Contacten.
  2. Klik links op Andere contacten.
  3. Als je contacten wilt selecteren, wijs je de namen aan en vink je de selectievakjes aan die worden weergegeven.
  4. Klik bovenaan op Meer Meer en dan Verwijderen en dan Verwijderen.

Contactgeschiedenis bekijken

Als je een contact toevoegt of bewerkt, blijft de updategeschiedenis van het contact beschikbaar.

1. Ga op je computer naar Google Contacten.
  2. Selecteer het contact.

De geschiedenis van het contact staat rechtsonder onder Geschiedenis.

Tip: Voor oudere contacten is misschien geen overzicht van toevoeging of bewerking beschikbaar.