Contacten toevoegen, verplaatsen of importeren

U kunt namen, e-mailadressen, telefoonnummers en meer opslaan in Google Contacten.

Contacten die zijn opgeslagen in uw Google-account, worden gesynchroniseerd met Google Contacten en al uw Android-apparaten.

Een contact toevoegen

1. Ga op uw computer naar Google Contacten.
  2. Klik linksboven op Contact maken.
  3. Geef de gegevens van het contact op.
  4. Klik op Opslaan.

Contacten importeren

Vanuit een bestand
  1. Ga op uw computer naar Google Contacten.
  2. Klik aan de linkerkant op Meer en dan Importeren.
  3. Klik op Bestand selecteren.
  4. Kies uw bestand.
  5. Klik op Importeren.
Vanuit een Gmail-account

Stap 1: Exporteer bestaande Gmail-contacten

1. Ga op uw computer naar Google Contacten
  2. Klik aan de linkerkant op Meer en dan Exporteren.
  3. Kies de contacten die u wilt exporteren.
  4. Selecteer Google CSV.
  5. Klik op Exporteren.
  6. Klik rechtsboven op uw profielfoto en dan Uitloggen.

Stap 2: Importeer het bestand

1. Ga op uw computer naar Google Contacten en log in met uw andere Gmail-account.
  2. Klik aan de linkerkant op Meer en dan Importeren.
  3. Klik op Bestand selecteren.
  4. Kies uw bestand.
  5. Klik op Importeren.
Kan mijn contacten niet importeren

In de volgende gevallen kunt u problemen ondervinden:

• U importeert meer dan 3000 contacten in één keer. Als u meer dan 3000 contacten heeft, splitst u ze op in meerdere csv-bestanden voordat u ze importeert.
  • U heeft de limiet van 25.000 contacten bereikt. Meer informatie over de opslaglimieten voor contacten
  • De contacten zijn niet opgemaakt in een indeling die werkt met Google Contacten. Zorg ervoor dat uw contacten worden opgeslagen als vCard- of als csv-bestand.

Beheren wie automatisch aan uw contacten wordt toegevoegd

Als u iemand een e-mail stuurt, maar u deze persoon niet als contact heeft toegevoegd, slaat Google Contacten het e-mailadres automatisch op in de groep 'Andere contacten'. De volgende keer dat u deze persoon een e-mail stuurt, wordt het e-mailadres weergegeven.

Contacten die u een e-mail stuurt niet meer automatisch opslaan
  1. Open Gmail op uw computer.
  2. Klik rechtsboven op Instellingen Instellingen en dan Instellingen.
  3. Kies in het gedeelte 'Contacten maken voor automatisch invullen' voor Ik voeg zelf contacten toe.
  4. Klik onderaan op Wijzigingen opslaan.
Andere contacten die u heeft gemaild, weergeven
  1. Ga op uw computer naar Google Contacten.
  2. Klik aan de linkerkant op Meer en dan Andere contacten.

Opmerking: Als u een iPhone, iPad of Android-apparaat gebruikt, wordt 'Andere contacten' niet weergegeven.

Andere contacten die u heeft gemaild, verwijderen
  1. Ga op uw computer naar Google Contacten.
  2. Klik aan de linkerkant op Meer en dan Andere contacten.
  3. Als u contacten wilt selecteren, vinkt u de vakjes aan die naast hun namen worden weergegeven.
  4. Klik rechtsboven op Meer Meer en dan Verwijderen en dan Verwijderen.