Contacten toevoegen, verplaatsen of importeren

Je kunt onder meer namen, e-mailadressen en telefoonnummers opslaan in Google Contacten.

Contacten die zijn opgeslagen in je Google-account, worden gesynchroniseerd met Google Contacten en al je Android-apparaten.

Een contact toevoegen

1. Open de app Contacten  op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik rechtsonder op Toevoegen Vraag toevoegen.
  3. Voer de naam van een contact in en een e-mailadres of telefoonnummer.
    • Het account kiezen waarin je een contact wilt opslaan: Tik naast je e-mailaccount op de pijl-omlaag Pijl-omlaag.
    • Meer naamgegevens toevoegen: Tik naast Naam op de pijl-omlaag Pijl-omlaag.
    • Een foto toevoegen: Tik bovenaan op Foto toevoegen. Maak of selecteer een foto en tik op Kiezen.
    • Meer informatie invoeren, zoals een adres of opmerking: Tik op Meer velden.
  4. Tik op Opslaan als je klaar bent.

Contacten importeren

Je kunt al je contacten toevoegen aan een Google-account. Na de import staan alle contacten ook nog steeds in je andere account.

Vanaf een simkaart

Als je een simkaart hebt met opgeslagen contacten, kun je deze importeren in je Google-account.

1. Plaats de simkaart in je apparaat.
  2. Open de app Contacten op je Android-telefoon of -tablet.
  3. Tik onderaan op Corrigeren en beheren en dan Importeren van simkaart.
  4. Als je meerdere accounts op je apparaat hebt, kies je het account waarin je de contacten wilt opslaan.
Vanuit een vcf-bestand

Als je contacten in een vcf-bestand hebt opgeslagen, kun je ze in je Google-account importeren.

1. Open de app Contacten  op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik onderaan op Corrigeren en beheren en dan Importeren uit bestand.
  3. Als je meerdere accounts op je apparaat hebt, kies je het account waarin je de contacten wilt opslaan.
  4. Zoek en selecteer het vcf-bestand dat je wilt importeren.

Een contact verplaatsen

Je kunt een contact verplaatsen vanuit andere accounts naar een Google-account.

Als je een contact verplaatst, wordt het verwijderd uit het oorspronkelijke account.

1. Open de app Contacten op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Selecteer een contact.
  3. Tik rechtsboven op Menu Meer en dan Verplaatsen naar een ander account
  4. Kies het Google-account waarnaar je het contact wilt verplaatsen.