Contacten toevoegen, verplaatsen of importeren

U kunt namen, e-mailadressen, telefoonnummers en meer opslaan in Google Contacten.

Contacten die zijn opgeslagen in uw Google-account, worden gesynchroniseerd met Google Contacten en al uw Android-apparaten.

Een contact toevoegen

1. Open de app Contacten contacten op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik rechtsonder op Toevoegen Toevoegen.
  3. Voer de naam van een contact in en een e-mailadres of telefoonnummer.
    • Het account kiezen waarin u een contact wilt opslaan: Tik naast uw e-mailaccount op de pijl-omlaag Pijl-omlaag.
    • Meer naamgegevens toevoegen: Tik naast Naam op de pijl-omlaag Pijl-omlaag.
    • Een foto toevoegen: Tik bovenaan op Contactfoto toevoegen Contactfoto toevoegen.
    • Meer informatie invoeren, zoals een adres of opmerking: Tik op Meer velden.
  4. Tik op Opslaan wanneer u klaar bent.

Contacten importeren

U kunt al uw contacten toevoegen aan een Google-account. Na de import staan alle contacten ook nog steeds in uw andere account.

Vanaf een simkaart

Als u een simkaart heeft met opgeslagen contacten, kunt u deze importeren in uw Google-account.

1. Plaats de simkaart in uw apparaat.
  2. Open de app Contacten contacten op uw Android-telefoon of -tablet.
  3. Tik linksboven op Menu Menu en dan Instellingen en dan Importeren.
  4. Tik op Simkaart. Als u meerdere accounts op uw apparaat heeft, kiest u het account waarin u de contacten wilt opslaan.
Uit een vcf-bestand

Als u contacten in een vcf-bestand heeft opgeslagen, kunt u ze in uw Google-account importeren.

1. Open de app Contacten contacten op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik linksboven op Menu Menu en dan Instellingen en dan Importeren.
  3. Tik op VCF-bestand. Als u meerdere accounts op uw apparaat heeft, kiest u het account waarin u de contacten wilt opslaan.
  4. Zoek en selecteer het vcf-bestand om te importeren.

Een contact verplaatsen

U kunt een contact verplaatsen vanuit andere accounts naar een Google-account.

Als u een contact verplaatst, wordt het verwijderd uit het oorspronkelijke account.

1. Open de app Contacten contacten op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Selecteer een contact.
  3. Tik rechtsboven op Menu Meer en dan Verplaatsen naar een ander account
  4. Kies het Google-account waarnaar u het contact wilt verplaatsen.