Yhteystietojen lisääminen, siirtäminen ja tuominen

Voit tallentaa Google-yhteystietoihin esimerkiksi nimiä, sähköpostiosoitteita ja puhelinnumeroita.

Google-tilillesi tallennetut yhteystiedot synkronoidaan Google-yhteystietoihin sekä kaikille Android-laitteillesi.

Yhteystiedon lisääminen

1. Avaa Yhteystiedot-sovellus Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Valitse oikeasta alakulmasta Lisää Lisää kysymys.
  3. Kirjoita yhteystiedon nimi, sähköposti tai puhelinnumero.
    • Yhteystiedon tallennustilin valitseminen: Napauta sähköpostitilisi vierestä alanuolta Alanuoli.
    • Useampien nimitietojen lisääminen: Napauta Nimi-kohdan vierestä alanuolta Alanuoli.
    • Kuvan lisääminen: Valitse yläreunasta Lisää kuva. Ota tai valitse kuva ja napauta Valitse.
    • Lisätietojen, kuten katuosoitteen tai muistiinpanojen lisääminen: Valitse Lisää kenttiä.
  4. Kun olet valmis, valitse Tallenna.

Yhteystietojen tuominen

Voit lisätä kaikki yhteystiedot Google-tilille. Yhteystiedot säilyvät toisella tililläsi tuomisen jälkeen.

Tuonti SIM-kortilta

Jos olet tallentanut yhteystiedot SIM-kortille, voit tuoda ne Google-tilillesi.

1. Aseta SIM-kortti laitteeseen.
  2. Avaa Yhteystiedot-sovellus Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  3. Valitse alareunasta Korjaaminen ja hallinnointi ja sitten Tuo SIM-kortilta.
  4. Jos laitteella on useita tilejä, valitse tili, jolle haluat tallentaa yhteystiedot.
Tuonti VCF-tiedostosta

Jos olet tallentanut yhteystiedot VCF-tiedostoon, voit tuoda ne Google-tilillesi.

1. Avaa Yhteystiedot-sovellus Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Valitse alareunasta Korjaaminen ja hallinnointi ja sitten Tuo tiedostosta.
  3. Jos laitteella on useita tilejä, valitse tili, jolle haluat tallentaa yhteystiedot.
  4. Etsi tuotava VCF-tiedosto ja valitse se.

Yhteystiedon siirtäminen

Voit siirtää yhteystietoja muilta tileiltä Google-tilille.

Kun siirrät yhteystiedon, se poistetaan alkuperäiseltä tililtä.

1. Avaa Yhteystiedot-sovellus Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Valitse yhteystieto.
  3. Valitse oikeasta yläreunasta Valikko Lisää ja sitten Siirrä toiselle tilille.
  4. Valitse Google-tili, jolle haluat siirtää yhteystiedon.
Android Tietokone