Yhteystietojen lisääminen, siirtäminen ja tuominen

Voit tallentaa Google-yhteystietoihin esimerkiksi nimiä, sähköpostiosoitteita ja puhelinnumeroita.

Google-tilillesi tallennetut yhteystiedot synkronoidaan Google-yhteystietojen kanssa sekä kaikille Android-laitteillesi.

Yhteystiedon lisääminen

1. Siirry Google-yhteystietoihin tietokoneella.
  2. Klikkaa vasemmasta yläkulmasta Kontaktin luominen.
  3. Kirjoita kontaktin tiedot.
  4. Klikkaa Tallenna.

Yhteystietojen tuonti

Tiedostosta
  1. Siirry Google-yhteystietoihin tietokoneella.
  2. Valitse vasemmalta Lisää ja sitten Tuo.
  3. Klikkaa Valitse tiedosto.
  4. Valitse tiedosto.
  5. Valitse Tuo.
Tuominen Gmail-tililtä

Vaihe 1: Nykyisten Gmail-yhteystietojen vienti

1. Siirry Google-yhteystietoihin tietokoneella.
  2. Valitse vasemmalta Lisää ja sitten Vie.
  3. Valitse vietävät yhteystiedot.
  4. Valitse Google CSV.
  5. Valitse Vie.
  6. Klikkaa oikeasta yläreunasta profiilikuvaasi ja sitten  Kirjaudu ulos.

Vaihe 2: Tiedoston tuonti

1. Siirry Google-yhteystietoihin tietokoneella ja kirjaudu sisään toisella Gmail-tililläsi.
  2. Valitse vasemmalta Lisää ja sitten Tuo.
  3. Klikkaa Valitse tiedosto.
  4. Valitse tiedosto.
  5. Valitse Tuo.
Yhteystietojen tuonti ei onnistu

Ongelmat voivat johtua seuraavista syistä:

• Yrität tuoda yli 3 000 yhteystietoa kerralla. Jos yhteystietoja on yli 3 000, jaa ne useampaan CSV-tiedostoon tuontia varten.
  • Yhteystietojen enimmäismäärä 25 000 on tullut täyteen. Tutustu yhteystietojen kokorajoituksiin.
  • Yhteystietoja ei ole muotoiltu Google-yhteystietojen kanssa yhteensopivalla tavalla. Varmista, että yhteystiedot on tallennettu vCard- tai CSV-tiedostoon.

Kontaktien tallentaminen yhteystietoihin automaattisesti

Jos lähetät sähköpostia henkilölle, joka ei ole vielä yhteystiedoissasi, hänen sähköpostiosoitteensa tallennetaan automaattisesti Google-yhteystietojen Muut yhteystiedot ‑ryhmään. Henkilön sähköpostiosoite tulee näkyviin seuraavalla kerralla, kun lähetät hänelle postia.

Yhteystietojen automaattisen tallentamisen lopettaminen
  1. Avaa Gmail tietokoneella.
  2. Klikkaa oikeasta yläkulmasta Asetukset Asetukset ja sitten Asetukset.
  3. Valitse Luo yhteystiedot automaattista täydentämistä varten ‑kohdasta Luon yhteystiedot itse.
  4. Klikkaa alareunassa Tallenna muutokset.
Muiden yhteystietojen näkeminen
  1. Siirry Google-yhteystietoihin tietokoneella.
  2. Valitse vasemmalta Lisää ja sitten Muut yhteystiedot.

Huom. Muut yhteystiedot eivät näy iPhonella, iPadilla tai Android-laitteilla.

Muiden yhteystietojen poistaminen
  1. Siirry Google-yhteystietoihin tietokoneella.
  2. Valitse vasemmalta Lisää ja sitten Muut yhteystiedot.
  3. Valitse yhteystiedot valitsemalla henkilöiden nimien vieressä olevat valintaruudut.
  4. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Poista ja sitten Poista.