Yhteystietojen lisääminen, siirtäminen ja tuominen

Voit tallentaa Google-yhteystietoihin esimerkiksi nimiä, sähköpostiosoitteita ja puhelinnumeroita.

Google-tilillesi tallennetut yhteystiedot synkronoidaan Google-yhteystietoihin sekä kaikille Android-laitteillesi.

Yhteystiedon lisääminen

1. Siirry Google-yhteystietoihin tietokoneella.
  2. Valitse vasemmasta yläkulmasta Yhteystiedon luominen.
  3. Valitse vasemmasta yläkulmasta Luo yhteystieto tai Luo useita yhteystietoja.
  4. Kirjoita kontaktin tiedot.
  5. Klikkaa Tallenna.

Yhteystietojen tuonti

Tiedostosta
  1. Siirry Google-yhteystietoihin tietokoneella.
  2. Valitse vasemmalta Tuo.
  3. Klikkaa Valitse tiedosto.
  4. Valitse tiedosto.
  5. Valitse Tuo.
Tuominen Gmail-tililtä

Vaihe 1: Nykyisten Gmail-yhteystietojen vienti

1. Siirry Google-yhteystietoihin tietokoneella.
  2. Valitse vasemmalta Vie.
  3. Valitse vietävät yhteystiedot.
  4. Valitse Google CSV.
  5. Valitse Vie.
  6. Klikkaa oikeasta yläkulmasta profiilikuvaasi ja sitten  Kirjaudu ulos.

Vaihe 2: Tiedoston tuonti

1. Siirry Google-yhteystietoihin tietokoneella ja kirjaudu sisään toisella Gmail-tililläsi.
  2. Valitse vasemmalta Tuo.
  3. Klikkaa Valitse tiedosto.
  4. Valitse tiedosto.
  5. Valitse Tuo.
Yhteystietojen tuonti ei onnistu

Ongelmat voivat johtua seuraavista syistä:

• Yrität tuoda yli 3 000 yhteystietoa kerralla. Jos yhteystietoja on yli 3 000, jaa ne useampaan CSV-tiedostoon tuontia varten.
  • Yhteystietojen enimmäismäärä 25 000 on tullut täyteen. Tutustu yhteystietojen kokorajoituksiin.
  • Yhteystietoja ei ole muotoiltu Google-yhteystietojen kanssa yhteensopivalla tavalla. Varmista, että yhteystiedot on tallennettu vCard- tai CSV-tiedostoon.

Vinkki: Jos luot CSV-tiedoston, varmista että siinä on oikeat otsikot. Lataa malli täältä.

Kontaktien tallentaminen yhteystietoihin automaattisesti

Jos lähetät sähköpostia henkilölle, joka ei ole vielä yhteystiedoissasi, hänen sähköpostiosoitteensa tallennetaan automaattisesti Google-yhteystietojen Muut yhteystiedot ‑ryhmään. Sähköpostiosoite tulee näkyviin seuraavalla kerralla, kun lähetät hänelle viestin.

Yhteystietojen automaattisen tallentamisen lopettaminen
  1. Avaa Gmail tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Asetukset Asetukset ja sitten Asetukset.
  3. Valitse Luo yhteystiedot automaattista täydentämistä varten ‑kohdasta Luon yhteystiedot itse.
  4. Klikkaa alareunasta Tallenna muutokset.
Muiden yhteystietojen näkeminen
  1. Siirry Google-yhteystietoihin tietokoneella.
  2. Valitse vasemmalta Muut yhteystiedot.

Huom. Muut yhteystiedot eivät näy iPhonella, iPadilla tai Android-laitteilla.

Muiden yhteystietojen poistaminen
  1. Siirry Google-yhteystietoihin tietokoneella.
  2. Valitse vasemmalta Muut yhteystiedot.
  3. Vie hiiri nimien kohdalle ja valitse valintaruudut, jotka tulevat näkyviin.
  4. Klikkaa yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Poista ja sitten Poista.