Bruk Cloud Search med en skjermleser

Google Cloud Search fungerer med skjermlesere, sånn at du kan navigere i søkeresultatene og assistansekortene dine.

Cloud Search er kompatibel med følgende kombinasjoner av skjermlesere og nettlesere:

Operativsystem Skjermleser Nettleser
Chrome OS ChromeVox Google Chrome
Mac VoiceOver Google Chrome
Microsoft® Windows® NVDA Mozilla® Firefox®

Søk i Cloud Search

1. Sign in to Cloud Search at cloudsearch.google.com.

If you can't sign in, your account doesn't have Cloud Search. Learn more

2. Når siden er lastet inn, står fokus i søkefeltet. Skriv inn det du vil søke etter, for eksempel navnet på en person eller et dokument.
  3. Mens du skriver, dukker det opp tilpassede forslag. Bruk nedoverpilen til å gå gjennom forslagene, og trykk på Enter for å velge et forslag.
    Søkeresultatene står under søkefeltet. Hvert resultat har en overskrift med navnet fulgt av flere informasjonselementer, for eksempel innholdstype.
  4. (Valgfritt) For å filtrere søkeresultatene, flytt fokus til navigeringslinkene etter søkefeltet. Du kan for eksempel velge E-post for bare å søke i e-posten din.
  5. Naviger gjennom resultatene med skjermleserkommandoene dine for neste og forrige overskrift, eller bruk Opp- og Ned-pilene.
  6. Åpne et søkeresultat ved å trykke på Enter.

I enkelte skjermlesere kan du gå tilbake til søkefeltet fra hvor som helst på søkeresultatsiden ved å begynne å skrive. Det du skriver, blir lagt til på slutten av søket som står i feltet allerede.

Filtrér søkeresultatene dine

Du kan snevre inn søkeresultatene dine ved å velge filtre øverst på resultatsiden. Disse filtrene snevrer inn resultatene basert på innholdstypen og andre kriterier. Du kan for eksempel velge filtre som gjør at du bare ser Google-dokumenter som er endret den siste uken, eller bare e-poster du har sendt.

1. På resultatsiden flytter du fokus til navigeringslinkene etter søkefeltet.
  2. Trykk på Enter for å velge et filter, for eksempel Disk eller E-post. Siden viser da bare resultater som samsvarer med filteret.
  3. (Valgfritt) For å filtrere resultatene ytterligere navigerer du til Søkeverktøy etter filtrene, og trykker på Enter.
  4. Trykk på Tabulator for å bla mellom rullegardinlistene, og trykk deretter på Enter for å velge:
    • Når som helst for å filtrere etter et annet tidsrom, for eksempel «den siste uken».
    • Alt for å filtrere etter eier – enten «Alt» (andre) eller «Eies av meg».
    • Alle typer for å filtrere etter innholdstype, for eksempel Dokumenter, PDF eller bilder.

For å fjerne filteret og gå tilbake til den fullstendige resultatlisten kan du navigere til Fjern-alternativet etter søkeverktøyene.

For å bytte filter – for eksempel velge Kalender i stedet for E-post – trykk på Escape for å gå tilbake til søkefeltet, og trykk på Tabulator til du når filteret.

Bruk assistansekort på startsiden

Assistansekort dukker opp på Cloud Search-startsiden din for å hjelpe deg med å organisere og forberede deg på arbeidsdagen. Du ser aktuell og tilpasset informasjon, for eksempel planlagte møter i Google Kalender eller dokumenter du nylig har arbeidet med.

1. Sign in to Cloud Search at cloudsearch.google.com.

If you can't sign in, your account doesn't have Cloud Search. Learn more

2. Når siden er lastet inn, finner du assistansekort under søkefeltet. Naviger til assistansekortene med skjermleserkommandoene dine for neste og forrige overskrift, eller trykk på Tabulator for å gå gjennom alle delene av et kort.
  3. For å åpne et anbefalt dokument, trykk på Enter.