Cloud Search gebruiken met een schermlezer

In Google Cloud Search kunt u schermlezers gebruiken om te navigeren in de zoekresultaten en assistentiekaarten.

Cloud Search werkt met de volgende combinaties van desktopschermlezers en -browsers:

Besturingssysteem Schermlezer Browser
Chrome OS ChromeVox Google Chrome
Mac VoiceOver Google Chrome
Microsoft® Windows® JAWS Mozilla® Firefox®, Google Chrome
Microsoft® Windows® NVDA Mozilla® Firefox®, Google Chrome

Zoeken in Cloud Search

1. Log in bij Cloud Search via cloudsearch.google.com.

Als u niet kunt inloggen, maakt uw account geen gebruik van Cloud Search. Meer informatie.

2. Wanneer de pagina wordt geladen, wordt de focus in het zoekvak geplaatst. Typ uw zoekopdracht, zoals de naam van een persoon of document.
  3. Terwijl u typt, worden aangepaste suggesties gegeven. Gebruik de Pijl-omlaag om door de suggesties te bewegen. Druk op Enter om een suggestie te selecteren.
    De zoekresultaten staan onder het zoekvak. Elk resultaat bevat een koptekst met de naam, gevolgd door verschillende soorten gegevens, zoals het type content.
  4. (Optioneel) Als u de zoekresultaten wilt filteren, plaatst u de focus op de navigatielinks achter het zoekvak. Selecteer bijvoorbeeld E-mail om alleen binnen uw e-mails te zoeken.
  5. Navigeer door de resultaten met de schermlezeropdrachten om naar de volgende en vorige koptekst te gaan of gebruik de Pijl-omhoog en Pijl-omlaag.
  6. Druk op Enter om een zoekresultaat te openen.

Bij sommige schermlezers gaat u vanaf elke plek op de pagina met zoekresultaten weer terug naar het zoekvak door te starten met typen. Wat u typt, wordt toegevoegd aan het einde van de huidige zoekopdracht.

De zoekresultaten filteren

Bovenaan de pagina met zoekresultaten kunt u de resultaten verfijnen door filters te selecteren. Deze filters verfijnen de zoekresultaten gebaseerd op het contenttype en andere criteria. U kunt bijvoorbeeld filters selecteren zodat alleen Google-documenten worden weergegeven die in de afgelopen week zijn bewerkt of alleen e-mails die door u zijn verzonden.

1. Plaats op de pagina met zoekresultaten de focus op de navigatielinks achter het zoekvak.
  2. Druk op Enter om een filter te selecteren, zoals Drive of E-mail. Op de pagina worden alleen de resultaten weergegeven die overeenkomen met het filter.
  3. (Optioneel) Als u de zoekresultaten verder wilt filteren, navigeert u naar Zoektools achter de filters en drukt u op Enter.
  4. Druk op Tab om door de dropdownmenu's te bladeren en druk op Enter om een optie te selecteren:
    • Elk moment: hiermee filtert u op een andere tijdsperiode, zoals 'Afgelopen week'.
    • Alles: hiermee filtert u op eigendom, zoals 'Alles' (iemand anders) of 'Eigendom van mij'.
    • Elk type: hiermee filtert u op contenttype, zoals documenten, pdf's of afbeeldingen.

Navigeer naar de optie Wissen achter de zoektools om het filter te wissen en de complete lijst met zoekresultaten weer te geven.

Als u het filter wilt wijzigen, bijvoorbeeld om 'Agenda' te kiezen in plaats van 'E-mail', drukt u op Escape om terug te gaan naar het zoekvak en drukt u op Tab totdat u bij het juiste filter bent.

Assistentiekaarten op de homepage gebruiken

Op de homepage van Cloud Search staan assistentiekaarten om u te helpen uw werkdag voor te bereiden. Hier staat aangepaste, tijdige informatie, zoals uw geplande vergaderingen in Google Agenda en documenten waaraan u onlangs heeft gewerkt.

1. Log in bij Cloud Search via cloudsearch.google.com.

Als u niet kunt inloggen, maakt uw account geen gebruik van Cloud Search. Meer informatie.

2. Wanneer de pagina is geladen, staan de assistentiekaarten onder het zoekvak. Navigeer naar de assistentiekaarten met de schermlezeropdrachten om naar de volgende en vorige koptekst te gaan of druk op Tab om naar elk gedeelte van een kaart te gaan.
  3. Druk op Enter om een aanbevolen document te openen.