Cloud Searchin käyttäminen näytönlukuohjelman kanssa

Google Cloud Search toimii näytönlukuohjelmien kanssa, joten voit käyttää niitä hakutuloksissa ja apukorteissa siirtymiseen.

Cloud Search on yhteensopiva seuraavien näytönlukuohjelma- ja selainyhdistelmien kanssa:

Käyttöjärjestelmä Näytönlukuohjelma Selain
Chrome-käyttöjärjestelmä ChromeVox Google Chrome
Mac VoiceOver Google Chrome
Microsoft® Windows® NVDA Mozilla® Firefox®

Cloud Searchilla hakeminen

1. Sign in to Cloud Search at cloudsearch.google.com.

If you can't sign in, your account doesn't have Cloud Search. Learn more

2. Kun sivu latautuu, kohdistus on hakukentässä. Kirjoita hakukysely, kuten henkilön tai dokumentin nimi.
  3. Kun kirjoitat, esiin tulee räätälöityjä ehdotuksia. Siirry ehdotuksissa alanuolella ja valitse ehdotus painamalla Enter.
    Hakutulokset ovat hakukentän alla. Kuhunkin hakutulokseen sisältyy nimen sisältävä otsikko, jota seuraa sisältötyypin kaltaisia tietoja.
  4. (Valinnainen) Suodata hakutulokset siirtämällä kohdistus hakuruudun jälkeisiin navigointilinkkeihin. Valitse esimerkiksi Posti, jos haluat hakea vain postista.
  5. Voit siirtyä edellisen ja seuraavan hakutuloksen otsikkoon näytönlukuohjelman komennoilla, tai voit halutessasi käyttää ylänuolta ja alanuolta.
  6. Avaa hakutulos painamalla Enter.

Joissakin näytönlukuohjelmissa voit palata hakuruutuun mistä tahansa hakutulossivun kohdasta alkamalla kirjoittaa. Kirjoittamasi teksti lisätään nykyisen hakukyselyn loppuun.

Hakutulosten suodattaminen

Voit tarkentaa hakutuloksiasi valitsemalla tulossivun yläreunasta suodattimia. Nämä suodattimet rajaavat tulokset sisällön tyypin ja muiden ehtojen perusteella. Voit valita esimerkiksi suodattimet, joiden avulla näet vain viimeisen viikon aikana muokatut Google Docs ‑dokumentit tai vain lähettämäsi sähköpostit.

1. Siirrä tulossivulla kohdistus hakuruudun jälkeisiin navigointilinkkeihin.
  2. Paina Enter ja valitse suodatin, esimerkiksi Drive tai Posti. Sivulla näytetään vain tulokset, jotka vastaavat suodatinta.
  3. (Valinnainen) Jos haluat suodattaa tuloksia lisää, siirry suodattimien jälkeiseen Hakutyökalut-kohtaan ja paina Enter.
  4. Tutustu avattaviin luetteloihin painamalla sarkainta ja valitse seuraavista painamalla Enter:
    • Kaikki ajat, jos haluat suodattaa eri aikavälin perusteella (esimerkiksi Mennyt viikko).
    • Kaikki, jos haluat suodattaa omistajuuden perusteella (joko Kaikki (joku muu) tai Omistamani).
    • Kaikki tyypit, jos haluat suodattaa sisällön tyypin perusteella (esimerkiksi dokumentit, PDF tai kuvat).

Voit tyhjentää suodattimen ja palata tulosten täydelliseen luetteloon siirtymällä Hakutyökalujen jälkeiseen Tyhjennä-vaihtoehtoon.

Jos haluat muuttaa suodatinta ja esimerkiksi valita Postin sijaan Kalenterin, paina ESC-näppäintä, jotta palaat hakuruutuun, ja paina sitten sarkainta, kunnes olet suodattimen kohdalla.

Apukorttien käyttö etusivulla

Cloud Searchin etusivulle ilmestyvät apukortit auttavat työpäivään valmistautumisessa ja sen järjestelyssä. Näet räätälöityä, oikea-aikaista tietoa, kuten Google Kalenteriin aikataulutettuja kokouksia ja dokumentteja, joiden parissa olet viime aikoina työskennellyt.

1. Sign in to Cloud Search at cloudsearch.google.com.

If you can't sign in, your account doesn't have Cloud Search. Learn more

2. Kun sivu latautuu, apukortit ovat hakukentän alla. Siirry edellisen ja seuraavan apukortin otsikon välillä näytönlukuohjelman komennoilla, tai voit halutessasi siirtyä kortin osioiden välillä sarkaimella.
  3. Avaa suositeltu dokumentti painamalla Enter.