Om resultaten från Cloud Search

Använd Google Cloud Search för att hitta information du behöver i det dagliga arbetet. Du kan söka i dina Google Workspace-tjänster, som Gmail och Drive, och andra datakällor som organisationen aktiverar åt dig. Sökresultaten kommer från innehåll på organisationens domän när du är inloggad på ditt Google-konto för jobbet eller skolan.

Cloud Search respekterar dina behörighetsinställningar

För Google Workspace följer Cloud Search samma delningsmodell som används i dina Google Workspace-tjänster. Resultaten visas utifrån delningsinställningarna som gäller för dina andra Google Workspace-tjänster, exempelvis Gmail, Drive och Sites. Resultat från Gmail visas till exempel bara för dig, och för personer och grupper i fälten Till, Kopia och Hemlig kopia.

För innehåll som inte kommer från Google Workspace baseras sökresultaten du ser på den delningsmodell som har skapats av din organisation.

Ser du något som ser fel ut? Kontrollera behörighetsinställningarna för innehållet och se till att det delas på lämpligt sätt eller kontakta administratören.

Läs mer om resultatsidan för Cloud Search

1. Verktygsfält

Klicka för att återgå till Cloud Search-startsidan.

Klicka här om du behöver hjälp.

Klicka här om du vill skicka feedback.

Klicka här om du vill ändra inställningarna.

2. Filter på menyraden
  • Datakällfilter – om du vill begränsa sökresultaten till en viss datakälla trycker du på datakällans namn. Om du bara vill se e-post klickar du på E-post. Om du vill se andra källor klickar du på Mer.
  • Filter för Google Workspace – klicka på Sökverktyg om du vill se fler avancerade filter, som Alla tider eller Alla typer. Du kan filtrera på objekt som ägare, tidsperiod eller innehållstyp.
  • Filter förGoogle Workspace-källor — för datakällor utanför Google Workspace klickar du på Filter uppe till höger. Välj ett eller flera filter från panelen som visas till höger. Du ser dessa filter om din organisation har konfigurerat dem.

Läs om hur du filtrerar sökresultaten.

3. Sökresultat

Varje sökresultat har fyra delar:

• Titel – den första raden i alla sökresultat är titeln. Om titeln är blå kan du klicka på den för att öppna innehållet. Om titeln inte är blå finns det ingen länk till innehållet.
  • Typ av innehåll – den andra raden i ett resultat visar typen av innehåll eller datakällans namn. Bredvid titeln ser du också en ikon som anger typen av innehåll. Till exempel anger att resultatet är en del av en e-posttråd. anger att objektet kommer från en extern källa.
  • Kort beskrivning – nedanför titeln finns en beskrivning av objektet (utdrag) som kan inkludera ord från innehållet. Dina sökord visas i fetstil för att hjälpa dig att avgöra vilka resultat du vill öppna.
  • Sekretess, datum och ägare – längst ned i resultatet ser du en eller flera av följande uppgifter:
    • Sekretessinställning för innehållet (vem kan se innehållet)
    • Datum då innehållet skapades eller ändrades (Drive), togs emot (Gmail) eller skickades (Grupper)
    • Namnet på ägaren eller avsändaren

Stavningsförslag

Cloud Search kontrollerar automatiskt stavningen av orden i sökningen. Om det finns en vanligare stavning på det du försöker hitta ser du ett stavningsförslag med ”Menade du …” högst upp i sökresultaten.

Kända begränsningar

• Du kan bara söka i innehåll från organisationens domän. Innehåll som har skapats utanför organisationen och delats med dig visas inte i sökresultaten.
  • Borttagna e-postmeddelanden och utkast visas inte i sökresultaten.
  • Utkastwebbplatser visas i sökresultat om du använder filtren Alla eller Drev. Utkastwebbplatser visas inte om du använder filtret Sites.
  • Händelser från bara din primära kalender visas i sökresultaten. Cloud Search har för närvarande inte stöd för sekundära kalendrar eller kalendrar som delas med dig.
  • Enbart de första tusen orden i stora dokument är sökbara.