Over resultaten in Cloud Search

Met Google Cloud Search vindt u de informatie die u nodig heeft in de bronnen die u elke dag op het werk gebruikt. U kunt zoeken in uw Google Workspace-services, zoals Gmail en Drive, en andere gegevensbronnen die uw organisatie voor u heeft ingeschakeld. In de zoekresultaten wordt content uit het domein van uw organisatie weergegeven wanneer u bent ingelogd op het Google-account van uw werk of school.

Cloud Search houdt rekening met de ingestelde rechten.

Voor Google Workspace volgt Cloud Search dezelfde instellingen voor delen als voor andere Google Workspace-services. De resultaten die u ziet, zijn gebaseerd op de instellingen voor delen die al gelden voor uw andere Google Workspace-services, zoals Gmail, Drive en Sites. Resultaten uit uw Gmail zijn bijvoorbeeld alleen te zien door u en door mensen en groepen in de velden Aan, Cc en Bcc.

Voor content die niet van Google Workspace is, zijn de zoekresultaten die u ziet gebaseerd op de instellingen voor delen van uw organisatie.

Ziet u iets wat niet klopt? Controleer in de toestemmingsinstellingen van de content of de content juist wordt gedeeld, of neem contact op met uw beheerder.

Meer informatie over de resultatenpagina in Cloud Search

1. Werkbalk

Tik hier om terug te gaan naar de Cloud Search-homepage.

Tik hier om hulp te krijgen of feedback te sturen.

2. Menubalkfilters
  • Gegevensbronfilters: Als u de zoekresultaten wilt beperken tot een bepaalde gegevensbron, tikt u op de naam van de gegevensbron. Tik bijvoorbeeld op E-mail als u alleen e-mails wilt zien.
  • Filters voorGoogle Workspace: VoorGoogle Workspace ziet u geavanceerde filters, zoals Elke periode of Elk type. U kunt filteren op items als eigenaar, periode of contenttype.
  • Filters voor niet-Google Workspace-bronnen: Tik voor gegevensbronnen die niet van Google Workspace zijn rechtsboven op Filter. Selecteer een of meer filters in het venster dat rechts wordt weergegeven. U ziet deze filters als uw organisatie deze heeft ingeschakeld.

Meer informatie over zoekresultaten filteren.

3. Zoekresultaten

Elk zoekresultaat bestaat uit vier onderdelen:

• Titel: De eerste regel van een zoekresultaat is de titel. Als de titel blauw is, kunt u erop klikken om de content te openen. Als de titel niet blauw is, is er geen link naar de content.
  • Type content: In de tweede regel van een resultaat staat het contenttype of de naam van de gegevensbron. Naast de titel ziet u ook een icoon dat het contenttype aangeeft. geeft bijvoorbeeld aan dat het resultaat deel uitmaakt van een e-mailgesprek. geeft aan dat het item uit een bron van derden komt.
  • Korte beschrijving: Onder de titel staat een beschrijving van het item (fragment). Hierin kunnen woorden uit de content staan. De zoektermen staan vetgedrukt, zodat u makkelijk kunt zien welke zoekresultaten u wilt openen.
  • Privacy, datum en eigenaar: Onderaan het zoekresultaat ziet u een of meer van de volgende gegevens:
    • Privacyinstelling van de content (wie de content kan zien)
    • Datum waarop de content is gemaakt of aangepast (Drive), ontvangen (Gmail) of geplaatst (Discussiegroepen)
    • Naam van de eigenaar of afzender

Spellingsuggesties

Cloud Search controleert automatisch de spelling van woorden in uw zoekopdracht. Als er een vaker gebruikte spelling is voor iets waar u naar zoekt, ziet u de spellingsuggestie 'Bedoelde u...' bovenaan de zoekresultaten.

Bekende beperkingen

• U kunt alleen content zoeken in het domein van uw organisatie. U ziet in de zoekresultaten geen content die buiten uw organisatie is gemaakt en met u is gedeeld.
  • Verwijderde en conceptmails worden niet weergegeven in de zoekresultaten.
  • Conceptsites worden alleen in de zoekresultaten weergegeven als u de filters Alle of Drive gebruikt. Ze worden niet weergegeven als u het filter Sites gebruikt.
  • Alleen afspraken uit uw primaire agenda worden weergegeven in de zoekresultaten. Cloud Search ondersteunt momenteel geen secundaire agenda's of agenda's die met u zijn gedeeld.
  • Alleen de eerste paar duizend woorden van grote documenten kunnen worden doorzocht.