Tietoja Cloud Searchin tuloksista

Google Cloud Searchin avulla voit hakea tarvitsemiasi tietoja töissä käyttämistäsi lähteistä. Voit tehdä hakuja Google Workspace ‑palveluista, kuten Gmailista ja Drivesta, sekä muista datalähteistä, jotka saat käyttöösi organisaatiosi kautta. Hakutulokset ovat peräisin organisaatiosi verkkotunnuksessa olevasta sisällöstä, ja näet tulokset vain silloin, kun olet kirjautuneena työpaikan tai oppilaitoksen kautta saadulle Google‑tilillesi.

Cloud Search noudattaa käyttöoikeusasetuksiasi

Cloud Search noudattaa Google Workspacessa käytettävää jakamismallia kaikissa Google Workspace ‑palveluissa. Saamasi tulokset perustuvat jakamisasetuksiin, jotka ovat jo käytössä muissa Google Workspace ‑palveluissasi, kuten Gmailissa, Drivessa ja Sitesissa. Esimerkiksi Gmailistasi peräisin olevat tulokset näkyvät vain sinulle sekä Vastaanottaja-, Kopio- ja Piilokopio-kenttiin lisätyille henkilöille ja ryhmille.

Muun kuin Google Workspace ‑sisällön hakutulokset perustuvat organisaation määrittämään jakamismalliin.

Näetkö jotakin, mikä ei näytä oikealta? Tarkista sisällön käyttöoikeusasetuksista, että se on jaettu asianmukaisesti, tai ota yhteyttä järjestelmänvalvojaasi.

Tietoja Cloud Searchin tulossivusta

1. Yläpalkki

Palaa Cloud Searchin etusivulle klikkaamalla tätä.

Hae ohjeita klikkaamalla tätä.

Lähetä palautetta klikkaamalla tätä.

Muuta asetuksia klikkaamalla tätä.

2. Valikkopalkin suodattimet
  • Datalähteiden suodattimet: Voit rajoittaa tietystä datalähteestä saatuja hakutuloksia klikkaamalla kyseisen datalähteen nimeä. Jos esimerkiksi haluat nähdä vain sähköposteja, klikkaa Posti. Näet muut lähteet klikkaamalla Lisää.
  • Google Workspacen suodattimet: Klikkaamalla Hakutyökalut näet tarkennetut suodattimet, kuten Kaikki ajat ja Kaikki tyypit. Voit suodattaa tulokset esimerkiksi omistajan, ajanjakson tai sisältötyypin mukaan.
  • Muiden kuin Google Workspace ‑lähteiden suodattimet: Jos käytät muuta datalähdettä kuin Google Workspacea, klikkaa oikeasta yläkulmasta Suodata. Valitse oikealle avautuvasta paneelista yksi tai useampi suodatin. Näet suodattimet, jos organisaatiosi on määrittänyt ne.

Lue lisää hakutulosten suodattamisesta.

3. Hakutulokset

Jokaisessa hakutuloksessa on neljä osaa:

• Otsikko: Kunkin hakutuloksen ensimmäinen rivi on sen otsikko. Jos otsikko on sininen, voit avata sisällön klikkaamalla otsikkoa. Jos otsikko ei ole sininen, sisältöön ei ole linkkiä.
  • Sisällön tyyppi: Hakutuloksen toinen rivi kertoo sisällön tyypin tai datalähteen nimen. Lisäksi otsikon vieressä on kuvake, joka ilmaisee sisällön tyypin. Esimerkiksi tarkoittaa, että tulos on osa sähköpostiketjua. tarkoittaa, että tulos on peräisin kolmannen osapuolen lähteestä.
  • Lyhyt kuvaus: Otsikon alapuolella on kohteen kuvaus (katkelma), jossa voi olla sisällössä olevia sanoja. Hakutermisi näkyvät lihavoituina, jotta sinun on helpompi päättää, mitkä tulokset haluat avata.
  • Yksityisyys, päivämäärä ja omistaja: Tuloksen alareunassa näet yhden tai useamman seuraavista tiedoista:
    • sisällön yksityisyysasetus (kuka näkee sisällön)
    • sisällön luontipäivä, muokkauspäivä (Drive), vastaanottopäivä (Gmail) tai postauspäivä (Ryhmät)
    • omistajan tai lähettäjän nimi.

Oikeinkirjoitusehdotukset

Cloud Search tarkistaa haun sisältämät sanat automaattisesti. Jos etsimällesi asialle on olemassa yleisempi kirjoitusasu, näet "Tarkoititko…"-oikeinkirjoitusehdotuksen hakutulosten yläreunassa.

Tunnetut rajoitukset

• Voit hakea sisältöä vain organisaatiosi verkkotunnuksesta. Organisaatiosi ulkopuolella luotu ja sinulle jaettu sisältö ei näy hakutuloksissa.
  • Poistetut sähköpostit ja sähköpostiluonnokset eivät näy hakutuloksissa.
  • Sivustoluonnokset näkyvät hakutuloksissa, jos käytät Kaikki- tai Drive-suodatinta. Sivustoluonnokset eivät näy, jos käytät Sites-suodatinta.
  • Vain ensisijaisen kalenterisi tapahtumat näkyvät hakutuloksissa. Cloud Search ei tällä hetkellä tue toissijaisia kalentereitasi tai sinulle jaettuja kalentereita.
  • Suurista dokumenteista voidaan hakea vain muutamia tuhansia sanoja alusta.