Filtrera sökresultaten

Du kan förfina resultaten på Google Cloud Search genom att använda filtren högst upp på resultatsidan. Sökfilter begränsar resultaten utifrån specifika kriterier, som innehållstyp eller tidsperiod. Till exempel kan du välja filter för att enbart visa dokument i Google Dokument som har redigerats under den senaste veckan eller enbart e-postmeddelanden som du har skickat.

Använda filter på sökresultaten

Du kan använda filter enbart för de datakällor som din organisation har aktiverat för dig.

1. Logga in i Cloud Search på cloudsearch.google.com.

Om det inte går att logga in beror det på att ditt konto saknar Cloud Search. Läs mer

2. Gör en sökning.
  3. Högst upp på resultatsidan klickar du på en källa som Gmail, Drive eller Personer. Klicka på Mer om du vill använda andra källor.
    Sidan visar bara resultat som matchar filtret.
  4. (Valfritt) Förbättra dina resultat ytterligare, baserat på den datakälla du väljer:
    • Google Workspace-källa (Gmail, Drive, Sites, Grupper, Kalender) – klicka på Sökverktyg.
      1. Klicka på Alla tider eller ett annat sekundärt filter och välj sedan ett alternativ i listan.
      2. Om du vill ta bort alla sökverktygsfiltren klickar du på Rensa.
      3. Om du vill ta bort och dölja alla sökverktygsfiltren klickar du på Avbryt .

Filter

• Andra källor (utanför Google Workspace) – välj ett eller flera sekundära filter i den vänstra panelen som visas.
      1. Om du vill rensa alla filter trycker du på Rensa alla högst upp.
      2. Stäng filterpanelen genom att trycka på Klar högst upp.

5. (Valfritt) Om du vill gå tillbaka till ofiltrerade resultat klickar du på Alla.

När jag gör en ny sökning är filtren som jag använt tidigare kvar

Om du gör en ny sökning finns filter som har tillämpats tidigare kvar. Om du exempelvis filtrerar efter E-post och sedan gör en ny sökning får du bara resultat från E-post om du inte väljer Alla eller en annan källa.

Verktygsfilter förblir också aktiva när du byter källa, så länge de stöds av den nya källan. Om du exempelvis filtrerar på Drive och Ägs av mig och sedan väljer Gmail filtreras resultaten efter Gmail, men sökverktygen rensas automatiskt eftersom Ägs av mig inte gäller för Gmail.

Tips! Ett annat sätt att förfina resultaten är att använda sökoperatorer i din sökfråga.