De zoekresultaten filteren

U kunt de zoekresultaten in Google Cloud Search verfijnen met de filters bovenaan de pagina. Met zoekfilters worden de resultaten verfijnd, gebaseerd op bepaalde criteria, zoals het contenttype of de periode. U kunt bijvoorbeeld filters selecteren zodat u alleen Google-documenten ziet die in de afgelopen week zijn bewerkt of alleen e-mails die door u zijn verzonden.

Filters toepassen op zoekresultaten

U kunt alleen filters gebruiken voor de gegevensbronnen die door uw organisatie voor u zijn ingeschakeld.

1. Log in bij Cloud Search via cloudsearch.google.com.

Als u niet kunt inloggen, maakt uw account geen gebruik van Cloud Search. Meer informatie.

2. Voer een zoekopdracht uit.
  3. Klik bovenaan de resultatenpagina op een bron, zoals E-mail, Drive of Mensen. Klik op Meer om een andere bron te gebruiken.
    Op de pagina worden alleen de resultaten weergegeven die overeenkomen met het filter.
  4. (Optioneel) U kunt de resultaten verder verfijnen, gebaseerd op de gegevensbron die u selecteert:
    • Google Workspace-bron (E-mail, Drive, Sites, Groepen, Agenda): Klik op Zoektools.
      1. Klik op Elke periode of een ander secundair filter en selecteer een optie in de lijst.
      2. Klik op Wissen om alle filters voor zoektools te verwijderen.
      3. Klik op Annuleren  om alle filters voor zoektools te verwijderen en verbergen.

Filters

• Andere bronnen (niet van Google Workspace): Selecteer een of meer secundaire filters in het linkervenster dat wordt weergegeven.
      1. Klik bovenaan op Alles wissen om alle filters te wissen.
      2. Klik bovenaan op Gereed om het filtervenster te sluiten.

5. (Optioneel) Tik op Alle om terug te gaan naar de ongefilterde zoekresultaten.

Wanneer ik een nieuwe zoekopdracht uitvoer, staan de vorige filters nog ingeschakeld

Als u een nieuwe zoekopdracht uitvoert, blijven eerder toegepaste filters van kracht. Als u bijvoorbeeld filtert op E-mail en vervolgens een nieuwe zoekopdracht uitvoert, ziet u alleen resultaten uit e-mails, tenzij u Alle of een andere bron selecteert.

Toolfilters blijven ook actief wanneer u wisselt van bron, tenzij deze niet worden ondersteund door de nieuwe bron. Indien u bijvoorbeeld filtert op Drive en Eigendom van mij, en vervolgens E-mail selecteert, worden de resultaten gefilterd op e-mails, maar worden de zoekhulpmiddelen automatisch leeggemaakt, omdat Eigendom van mij niet van toepassing is op e-mails.

Tip: U kunt de zoekresultaten ook verfijnen door zoekoperators te gebruiken in de zoekopdracht.