Begränsa sökningen med operatorer

Hitta exakt det du letar efter med Google Cloud Search genom att använda symboler och specialord som kallas för sökoperatorer. Sökoperatorer ger mer relevanta resultat genom att matcha vissa egenskaper i sökningen. Du kan till exempel söka baserat på innehållsägare eller datum för senaste ändring.

För datakällor utanför Google Workspace kan organisationen konfigurera anpassade sökoperatorer. Kontakta din administratör om du vill veta mer.

Search operators

Använda operatorer i sökningen

Om du exempelvis vill hitta innehåll som skapats av en viss teammedlem efter ett visst datum använder du operatorerna owner: och after: i sökfrågan. Mer information och andra exempel finns i listan över operatorer nedan.

1. Logga in i Cloud Search på cloudsearch.google.com.

Om det inte går att logga in beror det på att ditt konto saknar Cloud Search. Läs mer

2. I sökrutan anger du sökorden och lämnar ett blanksteg i slutet.
  3. Lägg till operatorn och dess värde efter söktermerna. Det ska inte finnas några mellanslag mellan operatorn och dess värde.

Lista över sökoperatorer

Symboler och standardoperatorer

Använd versaler för standardoperatorer. Annars behandlas de som sökord i stället för operatorerna.

Operator Beskrivning
” ” (citationstecken) Hitta innehåll med de exakta orden i den ordning som de anges inom citationstecknen. Skiftläge ignoreras.

Exempelfråga:
"market analysis"

- (minus) Hitta innehåll som inte inkluderar ordet eller operatortermen.

Obs! Använd denna operator med ett sökord eller en annan operator, den fungerar inte ensam.

Exempelfrågor:
payroll -reports
inventory -owner:me
sales contenttype:doc -owner:me

AND Som standard visas bara sidor där alla dina sökord ingår. Du behöver inte inkludera AND mellan termerna.

Exempelfråga:
sales reports
sales AND reports

OR Hitta innehåll som innefattar åtminstone ett av orden eller operatortermerna.

Exempelfrågor:
sales OR marketing
sales from:(marysmith OR johndoe)

Cloud Search-operatorer
  • Använd små bokstäver för operatornamn.
  • När du anger flera värden för samma operator grupperar du dem inom parentes. Exempel: from:(användarnamn1 OR användarnamn2).
  • För datakällor utanför Google Workspace kan organisationen konfigurera anpassade sökoperatorer. Kontakta din administratör om du vill veta mer.
Operator Beskrivning
source: Hitta innehåll från en viss källa. För Google Workspace-källor är värdena Gmail, Drive, Sites, Grupper eller Kalender. För källor utanför Google Workspace kontaktar du administratören för de anpassade värden som angetts av organisationen.

Exempelfråga:
training source:mail

contenttype: Hitta innehåll eller bilagor i Google Drive eller Grupper; till exempel kalkylark, presentation, PDF, bild, video, ritning, mapp. Tillgängligt för Google Workspace-innehåll.

Exempelfråga
training contenttype:doc

filetype: Hitta innehåll eller bilagor med ett visst filtillägg på Grupper, till exempel, .doc, .html, .jpeg, .pdf, xlsx. Hitta Google Sites-innehåll av typen .html. Tillgängligt för Google Workspace-innehåll.

Exempelfråga:
training filetype:(doc OR pdf)

site: Hitta innehåll på Google Sites. Tillgängligt för Google Workspace-innehåll.

Exempelfråga:
training site:drive.google.com

owner: Hitta innehåll som du äger eller innehåll som ägs av en viss person och som delas med dig.

Exempelfrågor:
reports owner:me
reports owner:marysmith

from: Hitta e-postmeddelanden eller kalenderhändelser:
  • Från dig
  • Från en viss person eller grupp till dig.
Hitta andra typer av innehåll:
  • Skapat av dig
  • Skapat av en viss person och delat med dig.

Exempelfrågor:
reports from:me source:drive
reports from:(marysmith OR johndoe)

to: Hitta e-postmeddelanden eller kalenderhändelser:
  • Skickat till dig (skickat direkt till dig, till en grupp du tillhör eller till någon annan och du har fått en kopia).
  • Skickat till en viss person av dig eller av någon som kopierat dig.

Exempelfrågor:
reports to:me from:marysmith
reports to:golf-club-members

before: Hitta innehåll som har redigerats före ett visst datum med hjälp av datumformat ÅÅÅÅ/MM/DD.

Exempelfråga:
orders before:2018/09/30

after: Hitta innehåll som har ändrats på eller efter ett visst datum med hjälp av datumformat ÅÅÅÅ/MM/DD.

Exempelfrågor:
orders after:2018/09/20
orders after:2018/09/20 before:2018/09/30

createdatetimestampbefore: Hitta innehåll som har skapats före ett visst datum med hjälp av datumformat ÅÅÅÅ/MM/DD.
createddatetimestampafter: Hitta innehåll som har skapats på eller efter ett visst datum med hjälp av datumformat ÅÅÅÅ/MM/DD.
itemsize: Hitta innehåll med en viss storlek som anges i byte.
itemsizelessthan: Hitta innehåll som är mindre än en angiven storlek i byte.
itemsizegreaterthan: Hitta innehåll som är större än en angiven storlek i byte.
inurl: Hitta innehåll från en viss webbadress. Inte tillgängligt för Google Workspace-innehåll.

Exempelfråga:
inurl:training

mimetype: Hitta innehåll baserat på den ursprungliga MIME-typen. Inte tillgängligt för Google Workspace-innehåll.

Exempelfråga:
mimetype:audio/mpeg

size: Hitta objekt som är större än den angivna storleken i byte.

Exempelfråga:
size:10

larger: Hitta objekt som är större än den angivna storleken i byte, kB och MB. Synonym till storlek.
Exempelfrågor:
larger:10
large:10K
large:10M
smaller: Sök efter objekt som är mindre än den angivna storleken i byte, kB och MB.
Exempelfrågor:
smaller:10
small:10K
small:10M

Tips: Du kan även förfina dina resultat genom att använda sökfiltren högst upp på resultatsidan.