Een zoekopdracht verfijnen met operators

U vindt snel precies wat u zoekt in Google Cloud Search door speciale symbolen en woorden te gebruiken. Deze worden zoekoperators genoemd. Met zoekoperators krijgt u relevantere resultaten, doordat wordt gezocht naar bepaalde kenmerken. U kunt bijvoorbeeld zoeken gebaseerd op de contenteigenaar of de datum waarop een item voor het laatst is bewerkt.

Voor gegevensbronnen die niet van Google Workspace zijn, kan uw organisatie aangepaste zoekoperators maken. Neem voor meer informatie contact op met uw beheerder.

Search operators

Operators gebruiken in zoekopdrachten

Als u bijvoorbeeld content wilt vinden die door een bepaald teamlid na een bepaalde datum is gemaakt, gebruikt u de zoekoperators owner: en after: in de zoekopdracht. Bekijk de lijsten met operators hieronder voor meer informatie en andere voorbeelden.

1. Log in bij Cloud Search via cloudsearch.google.com.

Als u niet kunt inloggen, maakt uw account geen gebruik van Cloud Search. Meer informatie.

2. Geef in het zoekvak de zoektermen op en eindig met een spatie.
  3. Voeg na de zoektermen de operator en waarde toe. Zet geen spaties tussen de operator en de waarde.

Lijst met zoekoperators

Symbolen en standaardoperators

Gebruik alleen hoofdletters voor standaardoperators, anders worden ze gezien als zoektermen in plaats van operators.

Operator Beschrijving
" " (aanhalingstekens) Zoekt naar content met de exacte woorden, in dezelfde volgorde als binnen de aanhalingstekens. Niet hoofdlettergevoelig.

Voorbeeldzoekopdracht:
"marktanalyse"

- (min) Zoek naar content die het specifieke woord of de operatorterm niet bevat.

Opmerking: Gebruik deze operator met een zoekterm of een andere operator, anders werkt deze niet.

Voorbeeldzoekopdrachten:
payroll -rapporten
voorraad -owner:me
verkoop contenttype:doc -owner:me

AND Standaard worden alleen pagina's geretourneerd die alle zoektermen bevatten. U hoeft geen AND tussen de termen te zetten.

Voorbeeldzoekopdracht:
verkoop rapporten
verkoop AND rapporten

OR Zoek naar content die ten minste één van de woorden of operatortermen bevat.

Voorbeeldzoekopdrachten:
verkoop OR marketing
verkoop from:(mariasmit OF janjanssen)

Cloud Search-operators
  • Gebruik kleine letters voor namen van operators.
  • Als u meerdere waarden wilt opgeven voor dezelfde operator, zet u deze tussen haakjes, bijvoorbeeld from:(gebruikersnaam1 OR gebruikersnaam2).
  • Voor gegevensbronnen die niet van Google Workspace zijn, kan uw organisatie aangepaste zoekoperators maken. Neem voor meer informatie contact op met uw beheerder.
Operator Beschrijving
source: Zoekt content van een bepaalde bron. Voor Google Workspace-bronnen zijn de waarden Mail, Drive, Sites, Groups en Calendar. Vraag voor niet-Google Workspace-bronnen aan uw beheerder wat de aangepaste waarden zijn die zijn ingesteld door uw organisatie.

Voorbeeldzoekopdracht:
training source:mail

contenttype: Zoekt naar content of bijlagen uit Google Drive of Groepen, bijvoorbeeld: spreadsheet, presentation, PDF, image, video, drawing, folder. Beschikbaar voor Google Workspace-content.

Voorbeeldzoekopdracht:
training contenttype:doc

filetype: Zoekt naar content in Groepen of bijlagen met een bepaalde bestandsextensie, zoals doc, html, jpeg, pdf, xlsx. Zoekt naar content in Google Sites met het type html. Beschikbaar voor Google Workspace-content.

Voorbeeldzoekopdracht:
training filetype:(doc OR pdf)

site: Zoek naar content in Google Sites. Beschikbaar voor Google Workspace-content.

Voorbeeldzoekopdracht:
training site:drive.google.com

owner: Zoekt naar content waarvan u de eigenaar bent of waarvan een bepaalde persoon de eigenaar is en die met u is gedeeld.

Voorbeeldzoekopdrachten:
rapporten owner:me
rapporten owner:mariasmit

from: Zoekt naar de volgende e-mails of agenda-afspraken:
  • Van u
  • Van een bepaalde persoon of groep aan u
Zoekt naar andere soorten content:
  • Gemaakt door u
  • Gemaakt door een bepaalde persoon en met u gedeeld

Voorbeeldzoekopdrachten:
rapporten from:me source:drive
rapporten from:(mariasmit OR janjanssen)

to: Zoekt naar de volgende e-mails of agenda-afspraken:
  • E-mails of afspraken die naar u zijn gestuurd (rechtstreeks naar u, naar een groep waarvan u lid bent of naar iemand anders waarbij u in de velden cc of bcc bent geplaatst).
  • E-mails of afspraken die naar een bepaalde persoon zijn gestuurd door u of door iemand die u in de velden cc of bcc heeft geplaatst.

Voorbeeldzoekopdrachten:
rapporten to:me from:mariasmit
rapporten to:leden-golfclub

before: Content zoeken die vóór een bepaalde datum is aangepast, met de datumnotatie JJJJ/MM/DD.

Voorbeeldzoekopdracht:
bestellingen before:2018/09/30

after: Zoek met de datumnotatie JJJJ/MM/DD content die na een bepaalde datum is aangepast.

Voorbeeldzoekopdrachten:
bestellingen after:2018/09/20
bestellingen after:2018/09/20 before:2018/09/30

createddatetimestampbefore: Zoek met de datumnotatie JJJJ/MM/DD content die na een bepaalde datum is gemaakt.
createddatetimestampafter: Zoek met de datumnotatie JJJJ/MM/DD content die op of na een bepaalde datum is gemaakt.
itemsize: Zoek naar content met een bepaalde grootte die in bytes is opgegeven.
itemsizelessthan: Zoek content die kleiner is dan een bepaalde grootte in bytes.
itemsizegreaterthan: Zoek naar content met een bepaalde grootte in bytes.
inurl: Zoekt naar content van een bepaalde URL. Niet beschikbaar voor Google Workspace-content.

Voorbeeldzoekopdracht:
inurl:training

mimetype: Zoekt naar content op basis van het oorspronkelijke MIME-type. Niet beschikbaar voor Google Workspace-content.

Voorbeeldzoekopdracht:
mimetype:audio/mpeg

size: Zoek items die groter zijn dan de opgegeven grootte in bytes.

Voorbeeldquery:
size:10

larger: Zoek items die groter zijn dan de opgegeven grootte in bytes, KB en MB. Synoniem met size.
Voorbeeldquery's:
larger:10
larger:10K
larger:10M
smaller: Zoek items die kleiner zijn dan de opgegeven grootte in bytes, KB en MB.
Voorbeeldquery's:
smaller:10
smaller:10K
smaller:10M

Tip: U kunt de resultaten ook verfijnen met de zoekfilters bovenaan de pagina met zoekresultaten.