Grunnleggende informasjon

1. Hva er Google Cloud Print?
  2. Hvilken type skrivere kan jeg skrive ut til ved hjelp av Google Cloud Print?
  3. Hvordan kobler jeg skriveren min til Google nettskyskriver?
  4. Hvor kan jeg skrive ut fra?
  5. Hvordan deler jeg skriveren min?
  6. Hvordan endrer jeg navn på skriverne mine?
  7. Hva skjer dersom skriveren min er frakoblet?
  8. Hva skjer hvis brukerkontoen min blir logget av på Windows- eller Mac-datamaskinen min?
  9. Hvor mange skrivere kan jeg registrere?
  10. Hvordan kan jeg koble til på nytt en skriver jeg har fjernet?
  11. Hvem kan se hva jeg skriver ut?

Måter å skrive ut på

1. Hvordan skriver jeg ut med Google Cloud Print-skriveren min?
  2. Hvordan skriver jeg ut fra Google Chrome?
  3. Hvordan skriver jeg ut fra Android- eller iOS-nettbrettet eller -telefonen min?
  4. Hvordan skriver jeg ut fra Google Apps på mobil?
  5. Hvordan lagrer jeg filer til Google Dokumenter?
  6. Hvordan skriver jeg ut en fil som er lagret på datamaskinen min?
  7. Hvordan skriver jeg ut en fil på et FedEx-kontor?
  8. Hvordan bruker jeg Google Cloud Print-appen for Android?
  9. Hva er Google Cloud Printer?
  10. Hvorfor deaktiveres skriveralternativer når jeg bruker Google Cloud Printer?
  11. Smarttelefonen min kjører Android 4.4 (KitKat), men den inneholder ikke Google Cloud Print-tjenesten. Hvordan kan jeg legge den til?

Feilsøking for Google Cloud Print

1. Hvorfor skrives ikke dokumentet mitt ut?
  2. Hvorfor kan jeg ikke skrive ut til nettsky-skriveren min fra Chrome?
  3. Hvorfor sitter dokumentene mine fast i utskriftskøen?
  4. Hvorfor er Google Cloud Print-vinduet tomt eller svart?
  5. Hvorfor fungerer ikke Google Cloud Print i bedriftsnettverket mitt?
  6. Hvorfor får jeg feilen «Could not get printer information from HP» (Kunne ikke hente skriverinformasjon fra HP)?
  7. Hvorfor kan jeg ikke se noen skrivere på administrasjonssiden til Google Cloud Print?
  8. Hva betyr utskriftsjobb-statusen «Oppdatering nødvendig»?

Google Cloud Print for utviklere

1. Hvordan kan jeg utvikle en nettsky-klar skriver?
  2. Hvordan utvikler jeg et program som integrerer med Google Cloud Print?
  3. Fins det noen eksempelkode?

Google Cloud Print og ditt personvern

1. Hvilken informasjon deles med Google når jeg bruker Google Cloud Print?
  2. Kan du forklare mer om disse tre informasjonskategoriene?
  3. Lagrer dere kopier av alle dokumentene jeg sender til utskrift?
  4. Lagrer Google en logg over hvilke dokumenter jeg har skrevet ut ved hjelp av Google Cloud Print?
  5. Kan jeg slette oppføringer fra min logg over bruk av Cloud Print?
  6. Ser Google på innholdet i dokumentene jeg sender til utskrift? Holdes dokumentene konfidensielle?<
  7. Hvor kan jeg lese mer om hvordan Google behandler min personlige informasjon?

Grunnleggende informasjon

1. Hva er Google Cloud Print?

Google Cloud Print er en ny teknologi som kobler skriverne dine til nettet. Med Google Cloud Print kan du gjøre skriverne både hjemme og på jobben tilgjengelige for deg og andre personer du velger, og via programmene du bruker hver dag. Google Cloud Print fungerer på telefonen, nettbrettet, Chrome-enheten, datamaskinen og alle andre nett-tilkoblede enheter du vil skrive ut fra.

2. Hvilken type skrivere kan jeg skrive ut til ved hjelp av Google Cloud Print?

Google Cloud Print kan skrive ut til nettsky-klare skrivere som kobler seg direkte til nettet og ikke krever en datamaskin for å konfigureres. Google Cloud Print kan også knyttes til eksisterende (vanlige) skrivere som er tilkoblet en Windows- eller Mac-datamaskin med Internett -tilgang, ved hjelp av Google Cloud Print-koblingen i Google Chrome.

3. Hvordan kobler jeg skriveren min til Google nettskyskriver?

4. Hvor kan jeg skrive ut fra?

Vi jobber med å kunne tilby Google Cloud Print-integrering med mange Google-produkter og -tjenester. De første er Chrome OS, Chrome, Gmail for mobil og Google Dokumenter for mobil. Du kan også skrive ut til integrerte tredjeparts-apper på Android- og iOS-plattformene. Se hvilke apper du kan skrive ut til Google Cloud Print fra.

Du kan også prøve Google Cloud Print-appen for Android, så du ikke bare kan sende inn utskriftsjobber til skyklare skrivere, men også kontrollere skriveralternativer og administrere utskriftsjobber rett fra mobilenheten din.

5. Hvordan deler jeg skriveren min?

Du kan la vennene dine bruke hvilken som helst av skriverne du har koblet til Google Cloud Print, så lenge de også har en Google-konto. Følg disse trinnene for å administrere skriverens innstillinger for deling:

1. Besøk administrasjonssiden til Google Cloud Print.
    2. Klikk på Skrivere til venstre.
    3. Velg skriveren du vil dele.
    4. Klikk på knappen Del.
      • Når du deler skrivere, deler du også navnet på skriveren. Velg derfor et beskrivende navn når du konfigurerer skriveren din første gang.
    5. I dialogruten oppgir du e-postadressen til personen eller Google-gruppen du vil dele skriveren med.
    6. Klikk på Del.

Vennen din kommer til å motta et e-postvarsel. Følg fremgangsmåten ovenfor for å åpne dialogruten Deling for skriveren hvis du vil deaktivere deling og redigere listen over brukere.

Slik deler du skriveren med en gruppe venner

Vil du dele skriveren med en gruppe venner? Først må du lage en Google-gruppe. Når du har laget gruppen og invitert alle vennene dine, kan du følge instruksjonene ovenfor for å dele skriveren. Hvis du har delt en skriver med en gruppe, og du er gruppeeieren, trenger du ikke foreta deg noe mer. Gruppemedlemmene kan nå få tilgang til skriveren, så lenge de har en Google-konto. Hvis du ikke er gruppeeieren, kommer eieren til å se en forespørsel neste gang vedkommende logger seg på administrasjonssiden til Google Cloud Print. Når forespørselen godtas, får gruppemedlemmene tilgang til skriveren.

Vises ikke skriveren?

Prøv disse tipsene hvis du ikke ser skriveren.

• Oppdater skriverlisten.
    • Sjekk med eieren av skriveren eller gruppen. Husk at eieren kontrollerer skrivertillatelsene.

Hvis du deler flere skrivere med samme gruppe, kan gruppeeieren vente til alle delingsforespørslene er kommet inn. Vedkommende kan da godta alle forespørslene samtidig i stedet for enkeltvis.
  6. Hvordan endrer jeg navn på skriverne mine?

Hvis du eier en skriver, kan du endre navn på den slik:

1. Gå til administrasjonssiden til Google Cloud Print og klikk på Skrivere.
    2. Velg skriveren du vil endre navn på, og klikk på Endre navn.
    3. Rediger navnet på skriveren, og klikk på Endre navn.
  7. Hva skjer dersom skriveren min er frakoblet?

Hvis skriveren din ikke kan nås idet du sender utskriftsjobben (f.eks. hvis datamaskinen som kjører Google Cloud Print-koblingen er slått av, eller den nettsky-klare skriveren din ikke er tilkoblet), venter utskriftsjobben i køen i nettskyen. Skriveren din laster ned og skriver ut utskriftsjobben som normalt så snart Internett-tilkoblingen til skriveren gjenopprettes.

8. Hva skjer hvis brukerkontoen min blir logget av på Windows- eller Mac-datamaskinen min?

Hvis den vanlige skriveren din skal bli koblet til Google-nettskyen, må du være logget på brukerkontoen du brukte for å aktivere Google Cloud Print-koblingen på Windows- eller Mac-datamaskinen din. Utskriftsforespørslene dine lagres, og hentes som normalt når du logger deg på igjen.

9. Hvor mange skrivere kan jeg registrere?

Du kan koble til så mange skrivere du ønsker til Google Cloud Print.

10. Hvordan kan jeg koble til på nytt en skriver jeg har fjernet?

Hvis du fjerner en skriver ved en feiltakelse, eller ombestemmer deg senere, kan du koble til skriveren på nytt (gjelder også skrivere på den lokale enheten din) ved å følge instruksjonene nedenfor.

11. For vanlige skrivere: Logg deg på Google Cloud Print igjen fra Chrome.
  12. For nettsky-klare skrivere: Les instruksjonene om tilkobling av nettsky-klare skrivere.
  • Hvem kan se hva jeg skriver ut?

Utskriftsjobber i Google Cloud Print sendes og hentes over en sikker tilkobling (https), og er bare tilgjengelige for deg og skriveren du har sendt jobben til.

• Måter å skrive ut på

1. Hvordan skriver jeg ut med Google Cloud Print-skriveren min?

Fremgangsmåten for å skrive ut varierer noe fra program til program. Finn programmer som lar deg skrive ut til Google Cloud Print.

2. Hvordan skriver jeg ut fra Google Chrome?

Klikk på Chrome-menyen på verktøylinjen i nettleseren og velg Skriv ut for å skrive ut nettsiden du ser på (du kan også bruke hurtigtasten Ctrl + P). Klikk på Endre i Destinasjon-delen og velg skriveren din i Google Cloud Print-delen.

Du kan finne ut mer om utskrifter fra Chrome-enheten din ved å gå til brukerstøtten for Chrome-enheter. Hvis du administrerer Chrome-enheter for organisasjonen din, kan du lese mer om konfigurering av skrivere i brukerstøtten for administrering av Chrome-enheter for bedrifter og utdanning.

3. Hvordan skriver jeg ut fra Android- eller iOS-nettbrettet eller -telefonen min?

Hvis du vil sende en utskriftsjobb fra datamaskinen til nettbrettet eller telefonen din, installerer du Chrome for mobil på Android- eller iOS-enheten og logger deg på med Google-kontoen din. Du kommer nå til å se at den mobile enheten din står oppført som en skriver i Google Cloud Print-dialogen. Nå velger du den mobile enheten din, og så sendes utskriftsjobben dit. Og på samme måte som du kan dele en skriver, kan du dele den mobile enheten med andre brukere.

4. Hvordan skriver jeg ut fra Google Apps på mobil?

I apper fra Google (som f.eks. Gmail og Google Dokumenter) trykker du menyen øverst til høyre og velger Skriv ut. Du kan lese mer om utskrift med Google Dokumenter ved å gå til Brukerstøtte for Google Dokumenter. Du finner mer informasjon ved å besøke brukerstøtten for Google mobil.

5. Hvordan lagrer jeg filer til Google Dokumenter?

Vil du lagre en kopi, men ikke skrive den ut? Du kan enkelt lagre dokumenter, som for eksempel reisedokumenter eller kjøpsbevis, som en PDF-fil i Google Dokumenter. Hvis du vil lagre dokumenter som PDF-filer, åpner du listen over skrivere og velger Lagre til Google Dokumenter. Hvis du ikke ser denne skriveren i listen, kan du søke etter [ Docs ] eller [ PDF ] for å finne skriveren. Etter at du har valgt skriveren, blir dokumentet umiddelbart konvertert til en PDF-fil og lagret i Google Dokumenter-kontoen din, der du kan se eller laste ned en kopi når som helst.

6. Hvordan skriver jeg ut en fil som er lagret på datamaskinen min?

Følg instruksjonene nedenfor for å skrive ut en fil raskt fra datamaskinen din:

1. Gå til administrasjonssiden til Google Cloud Print, og klikk på Skriv ut-knappen.
      2. Velg Last opp filen for utskrift.
      3. Klikk på Velg en fil fra datamaskinen min.
      4. Velg filen du vil skrive ut, og klikk på Åpne-knappen.
      5. Velg skriveren du vil bruke, og klikk på Skriv ut-knappen.
    7. Hvordan skriver jeg ut en fil på et FedEx-kontor?

Glemte du å skrive ut et dokument før du dro hjemmefra? Trenger du å skrive ut flere dobbeltsidige kopier? Trenger du å skrive ut et dokument i A3-format? Ved å følge disse instruksjonene kan du skrive ut dokumenter direkte til FedEx-kontorer (bare i USA):

1. På Chrome-enheten din: Trykk på Ctrl + P > velg Søk etter flere skrivere > velg Skriv ut til FedEx-kontor.
        Fra Chrome: Ctrl + P, velg Google Cloud Print som mål, velg Skriv ut, og velg deretter Skriv ut til FedEx-kontor.
      2. Du blir bedt om å dele e-postadressen din med FedEx og godta vilkårene til FedEx-kontorene. Hvis det er noen problemer med utskriftsjobben, varsler FedEx-kontoret deg via e-post. Kryss av i feltet Jeg godtar, og klikk på Skriv ut-knappen.
      3. Det vises nå et felt med en FedEx-kontorkode som er tilgjengelig for bruk med én gang. Den er gyldig i inntil 10 dager. Bruk denne koden for å hente dokumentet på et hvilket som helst FedEx-kontor. Når du henter dokumentet ditt på FedEx-kontoret får du muligheten til å tilpasse det på en rekke måter. Du kan for eksempel skrive ut større eksemplarer, dobbeltsidige versjoner, utvalgte sider og i farger eller svart-hvitt.
      Skrev du ikke ned FedEx-koden? Google Cloud Print sender deg en e-post med koden din. Du kan også få koden ved å åpne administrasjonssiden til Google Print , velge utskriftsjobbene dine og klikke på Detaljer. Koden din dukker opp i panelet til høyre.
    8. Hvordan bruker jeg Google Cloud Print-appen for Android?

Med Google Cloud Print-appen for Android er det enkelt å administrere utskriftsjobbene dine, selv på flere kontoer. Du kan skrive ut dokumenter til nettskyklare skrivere du har lagt til i Google-kontoen din, og kan i tillegg kontrollere skriverinnstillinger og se over tidligere innsendte utskriftsjobber – direkte fra mobilenheten din.

Installer og åpne appen: Når du har installert appen, åpner du den ved å trykke på Google Cloud Print-ikonet.

Administrer utskriftsjobber: Når du åpner appen, får du se en liste over innsendte utskriftsjobber. For å slette en utskriftsjobb fra køen, trykker og holder du på den for å velge den. Når du er i denne valgmodusen, kan du velge flere jobber du vil slette.

Bytt mellom kontoer: Du ser utskriftsjobbene for kontoen som står oppført øvers på skjermen. For å se utskriftsjobber eller skrivere for en annen Google-konto, trykker du bare på overskriften for å bytte mellom dem.

Send inn en ny utskriftsjobb: Det finnes et par måter du kan bruke Google Cloud Print-appen til å skrive ut på. Den første er å bruke Del- eller Send-knappen i en annen app (f.eks. Chrome for Android) og velge Cloud Print. Eventuelt kan du skrive ut direkte fra appen ved å trykke på Skriv ut-ikonet øverst på skjermen (det ser ut som en skriver). Når du har valgt filen du vil skrive ut, kan du velge skriveren du vil sende utskriftsjobben til.

Administrer skriverinnstillinger: Når du har valgt skriveren din, kan du endre innstillingene for den (f.eks. om du ønsker å skrive ut i farger eller svart-hvitt, papirstørrelsen og DPI) via alternativene i rullegardinmenyen.

Om varsler: Når du har sendt inn utskriftsjobben, får du en bekreftelse via et varsel. Hvis du trykker på varselet, går du tilbake til Cloud Print-appen, der du kan se jobbstatusen.

9. Hva er Google Cloud Printer?

Med Google Cloud Printer kan du bruke Google Cloud Print i Windows-programmer, som f.eks. Adobe Reader, slik du vanligvis bruker lokale skrivere. Når installasjonen er fullført, kan du skrive ut fra apper slik du vanligvis gjør det og velge Google Cloud Printer som skriveren din. Et nytt dialogvindu åpnes. Her velger du hvilken skriver i Google-kontoen din du vil bruke og utskriftsalternativene dine. Finn ut mer eller installer Google Cloud Printer her.

10. Hvorfor deaktiveres skriveralternativer når jeg bruker Google Cloud Printer?

Google Cloud Printer godtar ikke alternativer fra utskriftsdialogen til Windows, fordi de ikke nødvendigvis er kompatible med nettskyskriveren du har valgt. I stedet kan du velge utskriftsalternativer i Cloud Print-dialogen som vises etter at du har valgt hvilken nettskyskriver du vil bruke.

11. Smarttelefonen min kjører Android 4.4 (KitKat), men den inneholder ikke Google Cloud Print-tjenesten. Hvordan kan jeg legge den til?

Først må du sjekke utskriftstjenestene dine for å kontrollere at Google Cloud Print-utskriftstjenesten ikke er installert. Dette gjør du ved å velge Innstillinger > Utskrift (mange Android 4.4-telefoner inneholder Google Cloud Print). Hvis tjenesten ikke er tilgjengelig, kan du installere appen fra Google Play-butikken.

Google Cloud Print-appen kan brukes til å skrive ut fra andre apper via Del for øyeblikket, og skal oppdateres snart for å integrere utskriftsrammeverket på enheter med Android 4.4 og nyere versjoner.

Feilsøking for Google Cloud Print

1. Hvorfor skrives ikke dokumentet mitt ut?

• Sørg for at Google Cloud Print-koblingen kjører på en datamaskin med Mac eller Windows (Støtte for Linux kommer snart!).
      • Hvis du bruker Windows XP, må du sørge for at du har installert Microsoft XML paper specification pack (på engelsk).
      • Bekreft at datamaskinen som er tilkoblet til skriveren, er slått på, og at du er pålogget.
    2. Hvorfor kan jeg ikke skrive ut til nettsky-skriveren min fra Chrome?

Hvis du vil skrive ut direkte fra Chrome-nettleseren, må du passe på at du kjører den nyeste versjonen av Google Chrome.

3. Hvorfor sitter dokumentene mine fast i utskriftskøen?

Hvis dokumentene dine sitter fast i utskriftskøen, kan du prøve tipsene nedenfor for å løse problemet.

Ved bruk av en klassisk skriver

• Sørg for at Google Cloud Print-koblingen kjører på en datamaskin som er slått på og som bruker den nyeste versjonen av Google Chrome.
      • Sjekk at skriveren er slått på og koblet til datamaskinen som kjører Google Cloud Print-koblingen.
      • Pass på at du skriver ut til riktig skriver. Noen ganger kan en skriver vises to ganger.
      • I Google Chrome går du til Innstillinger og klikker på Vis avanserte innstillinger-linken. Klikk på Administrer i Google Cloud Print-delen. På siden som åpnes, klikker du på Koble fra skrivere under «Klassiske skrivere»-delen. Gå til administratorsiden Google Cloud Print og klikk på Skrivere. Slett eventuelle dupliserte skrivere (skrivere med nøyaktig samme navn) og logg så på Google Cloud Print igjen.

Hvis du bruker en nettskyklar skriver