Perustiedot

1. Mikä on Google Cloud Print?
  2. Minkälaisiin tulostimiin voin tulostaa käyttäen Google Cloud Printiä?
  3. Miten yhdistän tulostimeni Google Cloud Printiin?
  4. Mistä voin tulostaa?
  5. Miten jaan tulostimeni?
  6. Miten tulostimia nimetään uudelleen?
  7. Entä jos tulostimeni on offline-tilassa?
  8. Mitä tapahtuu, jos kirjaudun ulos käyttäjätilistäni Windows- tai Mac-tietokoneellani?
  9. Kuinka monta tulostinta voin rekisteröidä?
  10. Miten voin yhdistää poistamani tulostimen uudelleen?
  11. Kuka näkee tulostustyöni?

Eri tulostustapoja

1. Miten tulostan Google Cloud Print -tulostimelle?
  2. Miten tulostan Google Chromesta?
  3. Miten tulostan Android/iOS-tablet-laitteeltani tai -puhelimeltani?
  4. Miten tulostan Google Apps -mobiiliversiosta?
  5. Miten tiedostoja tallennetaan Google-dokumenteissa?
  6. Miten tulostan tietokoneellani olevan tiedoston?
  7. Miten tulostan tiedoston FedEx-toimipisteessä?
  8. Miten Androidin Google Cloud Print -sovellusta käytetään?
  9. Mikä Google Cloud Printer on?
  10. Miksi tulostinasetukset eivät ole käytössä käyttäessäni Google Cloud Printeriä?
  11. Älypuhelimessani on Android 4.4 (KitKat) -käyttöjärjestelmä, mutta se ei sisällä Google Cloud Print -palvelua. Miten voin lisätä sen?

Google Cloud Print -vianetsintä

1. Miksi asiakirjani ei tulostu?
  2. Miksi en voi tulostaa palveluun liitetylle tulostimelleni Chromesta?
  3. Miksi asiakirjani ovat juuttuneet tulostusjonoon?
  4. Miksi Google Cloud Print -ikkuna on tyhjä tai musta?
  5. Miksei Google Cloud Print toimi yritykseni verkossa?
  6. Miksi saan virheilmoituksen, jonka mukaan tulostimen tietoja ei voitu noutaa HP:ltä?
  7. Miksi Google Cloud Print -hallintasivulla ei näy tulostimia?
  8. Mitä tarkoittaa tulostuksen tila Päivitys vaaditaan?

Google Cloud Print kehittäjille

1. Miten voin kehittää Google Cloud -yhteensopivan tulostimen?
  2. Miten voin kehittää Google Cloud Print -yhteensopivan sovelluksen?
  3. Onko esimerkkikoodia saatavilla?

Google Cloud Print ja tietosuoja

1. Mitä tietoja jaetaan Googlen kanssa käyttäessäni Google Cloud Printiä?
  2. Voinko saada lisätietoja näistä erilaisista tiedoista?
  3. Säilytättekö kopiot tulostamistani asiakirjoista?
  4. Säilyttääkö Google tallenteen Google Cloud Print -palvelun kautta tulostamistani asiakirjoista?
  5. Voinko poistaa tallenteita Cloud Print -palvelun käyttöhistoriastani?
  6. Tarkasteleeko Google tulostamieni asiakirjojen sisältöä? Pysyvätkö asiakirjat luottamuksellisina?
  7. Mistä saan lisätietoja siitä, miten Google käsittelee henkilötietojani?

Perustiedot

1. Mikä on Google Cloud Print?

Google Cloud Print on uusi tekniikka, jonka avulla voit yhdistää tulostimesi verkkoon. Google Cloud Printin avulla voit asettaa koti- ja työtulostimesi itsesi ja valitsemiesi henkilöiden saataville päivittäin käyttämistäsi sovelluksista käsin. Google Cloud Print toimii puhelimessa, tablet-laitteessa, Chrome-laitteessa, tietokoneessa ja muissa verkkoon kytketyissä laitteissa, joista haluat tulostaa.

2. Minkälaisiin tulostimiin voin tulostaa käyttäen Google Cloud Printiä?

Google Cloud Print voi tulostaa Cloud Ready -tulostimiin, jotka ovat suoraan yhteydessä verkkoon ja joiden asentamiseen ei tarvitse tietokonetta. Google Cloud Print voi muodostaa yhteyden myös olemassa oleviin (perinteisiin) tulostimiin, jotka on kytketty internetyhteydellä varustettuun Windows- tai Mac-tietokoneeseen, käyttäen Google Chromen Google Cloud Print -yhteysohjelmaa.

3. Miten yhdistän tulostimeni Google Cloud Printiin?

4. Mistä voin tulostaa?

Pyrimme integroimaan Google Cloud Printin mahdollisimman moniin Googlen tuotteisiin ja palveluihin. Ensimmäiset tuotteet, joissa palvelu toimii, ovat Chrome-käyttöjärjestelmä, Chrome, Gmail mobiililaitteille ja Google-dokumentit mobiililaitteille. Voit tulostaa myös kolmansien osapuolten omiin sovelluksiin Android- ja iOS-alustoilla. Katso sovellukset, joiden avulla voit tulostaa Google Cloud Printiin.

Voit myös kokeilla Androidin Google Cloud Print -sovellusta, jonka avulla voit lähettää tulostustöitä palveluun yhdistetyille pilvipalvelua tukeville tulostimille sekä säätää tulostimien asetuksia ja hallinnoida tulostustöitä suoraan mobiililaitteellasi.

5. Miten jaan tulostimeni?

Voit antaa myös kavereidesi käyttää Google Cloud Printiin liittämiäsi tulostimia, kunhan heillä on Google-tilit. Hallinnoi tulostimesi jakamisasetuksia näillä ohjeilla:

1. Siirry Google Cloud Printin hallintasivulle.
    2. Valitse Tulostimet vasemmalla puolella.
    3. Valitse tulostin, jonka haluat jakaa.
    4. Napsauta Jaa-painiketta.
      • Kun jaat tulostimia, jaat tulostimien nimiä, joten valitse kuvaava nimi asettaessasi tulostinta ensimmäistä kertaa.
    5. Kirjoita avautuvaan valintaikkunaan sen henkilön tai Google-ryhmän sähköpostiosoite, jonka kanssa haluat tulostimen jakaa.
    6. Valitse Jaa.

Kaverisi saa sähköposti-ilmoituksen. Voit poistaa jakamisen käytöstä avaamalla tulostimen jakamisvalintaikkunan ja muokkaamalla käyttäjäluetteloa yllä olevien ohjeiden mukaan.

Tulostimen jakaminen ryhmän tai ystävien kanssa

Haluatko jakaa tulostimesi ryhmän tai ystäviesi kanssa? Ensin sinun on asetettava Google-ryhmä. Kun olet asettanut ryhmän ja kutsunut kaikki ystäväsi, jaa tulostin noudattamalla yllä olevia ohjeita. Jos olet jakanut tulostimen ryhmän kanssa ja olet ryhmän omistaja, olet valmis. Ryhmän jäsenet voivat nyt käyttää tulostinta, jos heillä on Google-tili. Jos et ole ryhmän omistaja, ryhmän omistajan pyyntö tulee näkyviin seuraavan kerran, kun hän siirtyy Google Cloud Printin hallintasivulle. Kun hän hyväksyy pyynnön, ryhmän jäsenet voivat käyttää tulostinta.

Etkö näe tulostinta?

Jos et näe tulostinta, kokeile alla olevia vinkkejä.

• Päivitä tulostinluettelo.
    • Ota yhteyttä tulostimen tai ryhmän omistajaan. Muista, että omistaja hallinnoi tulostimen käyttöoikeuksia.

Jos jaat useita tulostimia saman ryhmän kesken, ryhmän omistaja voi odottaa, kunnes kaikki jakamispyynnöt on tehty, ja hyväksyä kaikki pyynnöt kerralla säästääkseen aikaa.
  6. Miten tulostimia nimetään uudelleen?

Jos omistat tulostimen, voit nimetä sen uudelleen seuraavasti:

1. Siirry Google Cloud Printin hallintasivulle ja valitse Tulostimet.
    2. Valitse nimettävä tulostin ja napsauta Nimeä uudelleen.
    3. Muokkaa tulostimen nimeä ja valitse Nimeä uudelleen.
  7. Entä jos tulostimeni on offline-tilassa?

Jos tulostimeesi ei saada yhteyttä lähettäessäsi tulostustyösi (esim. Google Cloud Printiä käyttävä tietokone on sammutettu tai Cloud Print -yhteysohjelma on poistettu käytöstä), työsi odottaa palvelun tulostusjonossa. Tulostimesi lataa ja tulostaa työn heti, kun se on jälleen käytössä.

8. Mitä tapahtuu, jos kirjaudun ulos käyttäjätilistäni Windows- tai Mac-tietokoneellani?

Jotta perinteinen tulostimesi voi olla yhdistettynä Google-pilveen, sinun täytyy olla kirjautuneena siihen käyttäjätiliin, jolla olet ottanut Google Cloud Print -yhteysohjelman käyttöön Windows- tai Mac-tietokoneellasi. Tulostuspyyntösi tallennetaan ja haetaan normaalisti, kun kirjaudut takaisin sisään.

9. Kuinka monta tulostinta voin rekisteröidä?

Voit yhdistää Google Cloud Printiin niin monta tulostinta kuin haluat.

10. Miten voin yhdistää poistamani tulostimen uudelleen?

Jos poistat tulostimesi vahingossa tai muutat mielesi myöhemmin, voit yhdistää tulostimen uudelleen (mukaan lukien paikallisen laitteesi tulostimet) noudattamalla alla olevia ohjeita.

11. Perinteinen tulostin: kirjaudu takaisin Google Cloud Printiin Chrome-selaimesta.
  12. Cloud Ready -tulostin: Katso Cloud Ready -tulostimen yhdistämisohjeet.
  • Kuka näkee tulostustyöni?

Google Cloud Print -tulostustyöt lähetetään ja vastaanotetaan salatun https-protokollan kautta, ja ne näkyvät vain sinulle sekä tulostimelle, johon lähetit työsi.

• Eri tulostustapoja

1. Miten tulostan Google Cloud Print -tulostimelle?

Tulostusohjeet vaihtelevat sovelluksesta riippuen. Etsi sovelluksia, joiden avulla voit tulostaa Google Cloud Printiin.

2. Miten tulostan Google Chromesta?

Jos haluat tulostaa katselemasi verkkosivun, klikkaa selaimen yläpalkin Chrome-valikkoa ja valitse Tulosta (voit käyttää myös pikanäppäintä Ctrl+P). Valitse Kohde-osiossa Vaihda ja valitse tulostimesi Google Cloud Print -osiosta.

Saat lisätietoja Chrome-laitteella tulostamisesta Chrome-laitteiden ohjekeskuksesta. Jos hallinnoit organisaatiosi Chrome-laitteita, saat lisätietoja tulostimien määrittämisestä oppilaitos- ja yrityskäyttöön tarkoitettujen Chrome-laitteiden ohjekeskuksesta.

3. Miten tulostan Android/iOS-tablet-laitteeltani tai -puhelimeltani?

Jos haluat lähettää tulostustyön tietokoneeltasi tablet-laitteeseesi tai puhelimeesi, asenna ensin Android/iOS-laitteeseesi Chrome mobiililaitteille ja kirjaudu sisään Google-tililläsi. Mobiililaitteesi näkyy tulostimena Google Cloud Print -valintaikkunassa. Valitse mobiililaitteesi ja tulostustyösi lähetetään laitteeseen. Voit myös jakaa mobiililaitteen muiden käyttäjien kanssa samaan tapaan kuin jakaisit tulostimen.

4. Miten tulostan Google Apps -mobiiliversiosta?

Napsauta ruudun oikean yläreunan valikkoa Googlen mobiilisovelluksissa (kuten Gmail ja Dokumentit) ja valitse Tulosta. Ohjeita Google-dokumenteista tulostamiseen saat Google-dokumenttien ohjekeskuksesta. Saat lisätietoja Google Mobilen ohjekeskuksesta.

5. Miten tiedostoja tallennetaan Google-dokumenteissa?

Haluatko tallentaa kopion muttet tulostaa sitä? Voit vaivattomasti tallentaa asiakirjoja, kuten lennon matkaohjelmia tai ostovahvistuksia, PDF-tiedostoksi Google-dokumenteissa. Voit tallentaa asiakirjat PDF-tiedostoiksi avaamalla tulostinluettelon ja valitsemalla Tallenna Google-dokumentteihin. Jos et näe tätä tulostinta luettelossa, hae tulostinta käyttäen [ Docs ] tai [ PDF ] -hakusanoja. Kun olet valinnut tulostimen, asiakirjasi muunnetaan välittömästi PDF-tiedostoksi ja tallennetaan Google-dokumenttien tiliisi, jossa voit tarkastella kopiota tai ladata sen milloin tahansa.

6. Miten tulostan tietokoneellani olevan tiedoston?

Voit tulostaa tiedoston tietokoneeltasi nopeasti alla olevien ohjeiden mukaisesti:

1. Siirry Google Cloud Printin hallintasivulle ja napsauta Tulosta-painiketta.
      2. Valitse Lähetä tulostettava tiedosto.
      3. Napsauta kohtaa Valitse tiedosto tietokoneeltasi.
      4. Valitse tulostettava tiedosto ja napsauta Avaa-painiketta.
      5. Valitse tulostin ja napsauta Tulosta-painiketta.
    7. Miten tulostan tiedoston FedEx-toimipisteessä?

Unohditko tulostaa asiakirjan kotona? Haluatko tulostaa useita kaksisivuisia tulosteita? Haluatko tulostaa asiakirjan, jonka koko on 279 mm x 432 mm? Voit tulostaa asiakirjoja suoraan FedExin toimistoon (vain Yhdysvalloissa) seuraavasti:

1. Chrome-laitteella: paina Ctrl+P > valitse Etsi muita tulostimia > valitse Tulosta FedEx-toimipisteeseen.
        Chromesta: paina Ctrl+P, valitse kohteeksi Google Cloud Print, valitse Tulosta ja klikkaa Tulosta FedEx-toimipisteeseen.
      2. Sinua pyydetään jakamaan sähköpostiosoitteesi FedEx-toimipisteen kanssa ja hyväksymään FedEx-toimipisteen käyttöehdot. Jos tulostustyössä esiintyy ongelmia, FedEx-toimipiste ilmoittaa sinulle sähköpostitse. Valitse Hyväksyn-ruutu ja klikkaa Tulosta-painiketta.
      3. Näkyviin tulee FedEx-koodin sisältävä ruutu. Koodi on käytettävissä heti ja voimassa 10 päivää. Voit noutaa asiakirjasi mistä tahansa FedEx-toimipisteestä tämän koodin avulla. Kun noudat asiakirjasi, voit muokata sitä eri tavoin. Voit esimerkiksi tulostaa sen suuremmassa koossa, kaksipuoleisena, tulostaa vain tietyt sivut ja valita värillisen ja mustavalkotulostuksen välillä.
      Etkö kirjoittanut FedEx-toimipistekoodia muistiin? Google Cloud Print lähettää sinulle koodin sisältävän sähköpostin. Saat koodin myös avaamalla Google Cloud Print -hallintasivun, valitsemalla tulostustyösi ja klikkaamalla Tiedot. Koodi näkyy oikeanpuoleisessa paneelissa.
    8. Miten Androidin Google Cloud Print -sovellusta käytetään?

Androidin Google Cloud Print -sovelluksen avulla voit helposti hallinnoida tulostustöitäsi jopa eri tilien kautta. Voit tulostaa asiakirjoja millä tahansa Google-tiliisi lisäämälläsi pilvipalvelua tukevalla tulostimella. Voit myös hallinnoida tulostimien asetuksia ja tarkastella aiemmin lähetettyjä tulostustöitä suoraan mobiililaitteellasi.

Sovelluksen asentaminen ja avaaminen: kun olet asentanut sovelluksen, avaa se koskettamalla Google Cloud Print -kuvaketta.

Tulostustöiden hallinta: Kun sovellus avautuu, näet lähetettyjen tulostustöiden luettelon. Jos haluat poistaa jonossa olevan tai tulostetun työn, valitse työ koskettamalla sitä pitkään. Kun olet valintatilassa, voit valita poistettavaksi useita töitä.

Tilin vaihtaminen: Näkyvissä ovat ruudun yläosassa ilmoitetun tilin tulostustyöt. Jos haluat tarkastella toisen Google-tilin tulostustöitä tai tulostimia, vaihda tiliä otsikkoa koskettamalla.

Uuden tulostustyön lähettäminen: Google Cloud Print -sovelluksella voi tulostaa muutamalla eri tavalla. Voit käyttää toisen sovelluksen Jaa- tai Lähetä-painiketta ja valita vaihtoehdoksi Cloud Print. Voit myös tulostaa suoraan sovelluksella koskettamalla ruudun yläosan tulostimelta näyttävää Tulosta-kuvaketta. Kun olet valinnut tulostettavan tiedoston, voit valita haluamasi tulostimen.

Tulostinten asetuksien hallinta: Valittuasi tulostimen voit muokata sen asetuksia avattavien valikoiden avulla. Voit esimerkiksi valita värillisen tai mustavalkoisen tulostuksen, paperin koon ja DPI-arvon.

Tietoja ilmoituksista: Kun olet lähettänyt tulostustyön, saat vahvistusilmoituksen. Koskettamalla ilmoitusta siirryt takaisin Cloud Print -sovellukseen, jossa näet tulostustyön nykyisen tilan.

9. Mikä Google Cloud Printer on?

Google Cloud Printerin avulla voit tulostaa Google Cloud Printin kautta Windowsin sovelluksista kuten Adobe Readerista samalla tavalla kuin tavallisia tulostimia käytettäessä. Asentamisen jälkeen voit tulostaa mistä tahansa sovelluksesta tavalliseen tapaan – valitse vain käytettäväksi tulostimeksi Google Cloud Printer. Näkyviin tulee uusi ikkuna, jossa voit valita, mitä Google-tiliisi yhdistettyä tulostinta haluat käyttää, sekä määrittää tulostusasetuksesi. Lue lisätietoja tai asenna Google Cloud Printer täältä.

10. Miksi tulostinasetukset eivät ole käytössä käyttäessäni Google Cloud Printeriä?

Google Cloud Printer ei hyväksy Windowsin tulostusikkunan asetuksia, koska ne eivät välttämättä ole yhteensopivia valitsemasi pilvitulostimen kanssa. Voit valita tulostusasetukset Cloud Print -ikkunassa, joka tulee näkyviin valittuasi käytettävän pilvitulostimen.

11. Älypuhelimessani on Android 4.4 (KitKat) -käyttöjärjestelmä, mutta se ei sisällä Google Cloud Print -palvelua. Miten voin lisätä sen?

Tarkista ensin tulostuspalvelusi valitsemalla Asetukset > Tulostus – Google Cloud Print on esiasennettu useisiin Android 4.4 -puhelimiin. Jos et löydä palvelua, voit asentaa sovelluksen Google Play -kaupasta.

Google Cloud Print -sovelluksella voi tällä hetkellä tulostaa muista sovelluksista jakamisen avulla. Siihen tulee pian päivitys, joka yhdistää sen Android 4.4:n ja uudempien versioiden tulostusjärjestelmään.

Google Cloud Print -vianetsintä

1. Miksi asiakirjani ei tulostu?

• Varmista, että Google Cloud Print -yhteysohjelma on asennettu tietokoneelle, joka käyttää Macia tai Windowsia (Linux-tuki tulossa pian!).
      • Jos käytät Windows XP:tä, varmista, että olet asentanut Microsoft XML -paperimäärityspakkauksen (englanniksi).
      • Vahvista, että tulostimeesi yhdistetty tietokone on päällä ja että olet kirjautunut sisään.
    2. Miksi en voi tulostaa palveluun liitetylle tulostimelleni Chromesta?

Jos haluat tulostaa Chrome-selaimesta, varmista ensin, että käytössä on uusin Google Chromen versio.

3. Miksi asiakirjani ovat juuttuneet tulostusjonoon?

Jos asiakirjat juuttuvat tulostusjonoon, voit yrittää ratkaista ongelman seuraavasti:

Jos käytössä on perinteinen tulostin:

• Varmista, että Google Cloud Print -yhteysohjelma on käynnissä tietokoneella, joka käyttää uusinta Google Chrome -versiota.
      • Varmista, että tulostin on päällä ja yhdistetty tietokoneeseen, joka käyttää Google Cloud Print -yhteysohjelmaa.
      • Varmista, että tulostat oikealle tulostimelle. Luettelossa voi joskus näkyä sama tulostin kahteen kertaan.
      • Valitse Google Chromessa Asetukset ja klikkaa Näytä lisäasetukset -linkkiä. Valitse Google Cloud Print -kohdassa Hallinnoi. Valitse seuraavassa ruudussa Irrota tulostimet Perinteiset tulostimet -kohdassa. Siirry Google Cloud Printin hallintasivulle ja valitse Tulostimet. Poista päällekkäiset tulostimet (tulostimet, joilla on täsmälleen sama nimi) ja kirjaudu Google Cloud Printiin uudelleen.

Jos käytössä on pilvipalvelua tukeva tulostin:

4. Miksi Google Cloud Print -ikkuna on tyhjä tai musta?

Jos olet asentanut laajennuksen, kuten Ask-työkalupalkin, se voi aiheuttaa ongelmia Google Cloud Printin käytössä. Poista laajennuksesi käytöstä yksitellen, niin huomaat, aiheuttaako jokin tietty laajennus ongelman. Poista laajennuksia käytöstä klikkaamalla selaimen yläpalkin Chrome-valikkoa ja valitse Työkalut > Laajennukset. Kun olet poistanut laajennuksen käytöstä, kokeile tulostaa asiakirja uudelleen.

5. Miksei Google Cloud Print toimi yritykseni verkossa?

Jos käytät rajoitettua tai yrityksen verkkoa, Google Cloud Print ei välttämättä toimi oikein. Asiakirjasi saattavat esimerkiksi juuttua tulostusjonoon, eikä niitä tulosteta ennen kuin käynnistät uudelleen tietokoneen, johon yhteysohjelma on asennettu.

Jos olet IT-järjestelmänvalvoja ja haluat ottaa Google Cloud Printin käyttöön yrityksessäsi, ota yhteyttä Google Cloud Print -kehittäjäryhmään.

6. Miksi saan virheilmoituksen, jonka mukaan tulostimen tietoja ei voitu noutaa HP:ltä?

Jos näet virheen, jonka mukaan tulostimen tietoja ei voitu noutaa HP:ltä, olet luultavasti jo rekisteröinyt HP ePrint -tulostimesi toiseen tiliin. Voit ratkaista ongelman seuraamalla jotakin alla olevista ohjeista.

• Poista tulostimen rekisteröinti alkuperäisestä tilistä ja rekisteröi se uuteen tiliin.
      • Jaa alkuperäiseen tiliin rekisteröity tulostin uuden tilisi kanssa.
      • Pyydä HP:lta uusi sähköpostiosoite ja rekisteröi tulostimesi uudelleen.
    7. Miksi Google Cloud Print -hallintasivulla ei näy tulostimia?

Jos Google Cloud Print -hallintasivulla ei näy tulostimia, kokeile alla olevia vianetsintävinkkejä.

• Varmista, että olet kirjautunut samaan tiliin Google Cloud Print -hallintasivulla ja Google Chromen Google Cloud Print -yhteysohjelmassa.
      • Varmista, että tulostimet ovat käytettävissä. Tulostimen tulee olla asennettu tietokoneeseen Google Cloud Print -yhteysohjelman kautta.
      • Tarkista, että käytössäsi on Chrome-laitteen, Macin tai Windows-koneen uusin käyttöjärjestelmäversio.
      • Kirjaudu ulos Google Cloud Print -yhteysohjelmasta ja kirjaudu sitten takaisin sisään.
      • Tarkista, että Google Cloud Print -yhteysohjelman sisältävä tietokone on käynnissä.
      • Varmista, että tulostimen ajuri on päivitetty. Jos tulostimen ajuri on vanhentunut, asenna uusin versio valmistajan sivustosta.
    8. Mitä tarkoittaa tulostuksen tila Päivitys vaaditaan?

Jotkin Epsonin pilvipalvelua tukevista tulostimista kohtaavat ongelmia Google Cloud Printin viimeaikaisen muutoksen takia. Jos nämä ongelmat vaikuttavat tulostimeesi, tulostuksen tila Cloud Print -hallinnointisivulla on Päivitys vaaditaan.

Voit ratkaista tämän ongelman seuraamalla näitä ohjeita, joiden avulla voit päivittää tulostimesi laiteohjelmiston viimeisimpään versioon ja ottaa Google Cloud Printin uudelleen käyttöön.

Google Cloud Print kehittäjille

1. Miten voin kehittää Google Cloud -yhteensopivan tulostimen?

Saat vaiheittaiset ohjeet Google Cloud Print -yhteensopivan tulostimen kehittämiseen koodisivustomme ohjeista.

2. Miten voin kehittää Google Cloud Print -yhteensopivan sovelluksen?

Jos olet sovelluskehittäjä ja haluat ottaa Google Cloud Printin käyttöön verkko-, mobiili- tai natiivisovelluksessasi, katso koodisivustolla saatavilla oleva esittely.

3. Onko esimerkkikoodia saatavilla?

Chromen Google Cloud Print -yhteysohjelma on avoimen lähdekoodin ohjelma, ja voit tutustua sen koodiin. Pahoittelemme, että emme tarjoa tukea tiimeille, jotka haluavat rakentaa tai koostaa Chromiumista tai Chromium-käyttöliittymästä erilaisen kuin kehittäjien keskusteluryhmissä julkisesti saatavilla oleva versio.

Sekä sovelluskehittäjille että tulostimien valmistajille olennaista esimerkkikoodia on saatavilla koodisivustollamme.

Google Cloud Print ja tietosuoja

1. Mitä tietoja jaetaan Googlen kanssa käyttäessäni Google Cloud Printiä?

Googlen kanssa jaetaan kolmenlaisia tietoja käyttäessäsi Google Cloud Printiä: tietoja lähettämistäsi tulostustöistä ja tulostamistasi asiakirjoista sekä Google Cloud Print -palveluun lähettämistäsi pyynnöistä tehtyjä palvelinlokeja.

2. Voinko saada lisätietoja näistä erilaisista tiedoista?

• Totta kai. Google säilyttää tiedot tulostustyöstä (työn nimen, käyttämäsi tulostimen ja tulostimen tilatiedot) tallenteena yhdessä Google-tilisi tunnuksen kanssa. Tarvitsemme nämä tiedot käsitelläksemme lähettämäsi tulostustyöt ja antaaksemme sinulle (ja vain sinulle) oikeuden katsella ja muokata tulostushistoriaasi Google Cloud Print -hallintapaneelin kautta.
      • Google säilyttää myös kopion tulostamistasi asiakirjoista, mutta vain niin kauan, kun tulostustyö on aktiivinen ja keskeneräinen. Teemme tämän varmistaaksemme, että asiakirjasi tulostetaan. Kun työ on valmis, asiakirja poistetaan palvelimiltamme.
      • Palvelimemme säilyttävät myös lokeja kaikkien Google Cloud Print -käyttäjien tekemistä pyynnöistä. Nämä ovat rutiininomaisia palvelinlokeja eivätkä sisällä henkilökohtaisia tietoja. Lue lisätietoja siitä, kuinka Google käsittelee palvelinlokitietoja.
    3. Säilytättekö kopiot tulostamistani asiakirjoista?

Kyllä, mutta vain niin kauan, kun tulostustyö on aktiivinen ja keskeneräinen. Teemme tämän varmistaaksemme, että asiakirjasi tulostetaan. Kun työ on valmis, asiakirja poistetaan palvelimiltamme.

4. Säilyttääkö Google tallenteen Google Cloud Print -palvelun kautta tulostamistani asiakirjoista?

Kyllä. Google säilyttää tiedot tulostustyöstä (työn nimen, käyttämäsi tulostimen ja tulostimen tilatiedot) tallenteena yhdessä Google-tilisi tunnuksen kanssa. Tarvitsemme nämä tiedot käsitelläksemme lähettämäsi tulostustyöt ja antaaksemme sinulle oikeuden katsella ja muokata tulostushistoriaasi Google Cloud Print -hallintapaneelin kautta.

5. Voinko poistaa tallenteita Cloud Print -palvelun käyttöhistoriastani?

Totta kai. Näet tallenteet Google Cloud Print -hallintapaneelista ja voit muokata niitä milloin tahansa.

6. Tarkasteleeko Google tulostamieni asiakirjojen sisältöä? Pysyvätkö asiakirjat luottamuksellisina?

Tulostamiesi asiakirjojen tiedot pysyvät täysin luottamuksellisina. Google ei käytä tulostamiasi asiakirjoja muihin tarkoituksiin kuin tulostuksen parantamiseen.

7. Mistä saan lisätietoja siitä, miten Google käsittelee henkilötietojani?

Google Cloud Print -palvelun käyttöön sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä. Jos haluat lisätietoja siitä, miten Google turvaa tietosuojasi ja henkilökohtaiset tietosi, tutustu tietosuojakeskuksemme materiaaleihin.