Problemen met CNAME-records oplossen

Nadat u een CNAME-record heeft toegevoegd aan de DNS-instellingen van uw domein (bijvoorbeeld om een aangepast webadres te maken of uw Google-account te herstellen), kunt u de status van de wijziging controleren door op te zoeken welke CNAME-records momenteel gelden voor uw domein. Zoek de CNAME-records van uw domein met een webservice van derden of door DNS-zoekopdrachten uit te voeren vanaf uw computer. U kunt zien of de record is toegevoegd. Indien de record is toegevoegd, kunt u ook controleren of u de wijziging juist heeft doorgevoerd.

Voordat u begint

Het kan 72 uur duren voor wijzigingen aan de DNS-records in werking treden. Dit hangt af van de TTL-waarde van de record toen u de wijziging maakte. Wat is de TTL?

Als u een domein heeft aangeschaft bij een Google-partner toen u zich aanmeldde voor uw Google Cloud-account, hoeft u geen CNAME-record toe te voegen om uw eigendom van het domein te verifiëren. We weten al dat u de eigenaar bent van het domein.

CNAME-records opzoeken en controleren

CNAME-records opzoeken bij uw domeinhost
  1. Ga naar de website van uw domeinhost. Hulp bij het identificeren van uw domeinhost.
  2. Log in op het account bij uw domeinhost.
  3. Ga naar de DNS-records van uw domein. Hulp bij het zoeken van uw DNS-records.
  4. Verifieer de resultaten. Afhankelijk van hun doel moeten de geretourneerde waarden overeenkomen met die op de pagina CNAME-recordwaarden, bijvoorbeeld:

Domein Type Klasse TTL Antwoord
    mail.solarmora.com. CNAME IN 3600 ghs.googlehosted.com.
nslookup uitvoeren op uw computer

De nslookup-app is een onderdeel van de meeste besturingssystemen en kan worden gebruikt om naamservergegevens op te zoeken vanuit de opdrachtregel in Microsoft Windows, Apple Mac of Linux.

1. Als u de opdrachtregel wilt openen in Windows, klikt u op Start > Uitvoeren. Voer cmd in en druk op Enter.

Op Mac of Linux start u de terminal.

2. Typ de volgende opdracht:

nslookup -q=cname mail.example.com

Vervang example.com door de naam van het domein met de CNAME-record die u wilt opzoeken.

3. Interpreteer de uitvoer zoals in dit voorbeeld, solarmora.com:
    nslookup -q=cname mail.solarmora.com

Het voorbeeld retourneert het volgende:

Server:    8.8.8.8
    Address:   8.8.8.8#53
    Non-authoritative answer:
    mail.solarmora.com    canonical name = ghs.googlehosted.com.

De laatste twee regels zijn het belangrijkst. De uitvoer vertelt ons dat mail.solarmora.com naar de canonieke naam ghs.googlehosted.com wijst.

4. (Optioneel) Bekijk de eerste twee regels van de nslookup-uitvoer en controleer of het weergegeven IP-adres (8.8.8.8 in het voorbeeld) overeenkomt met dat van de gewenste naamserver. U heeft misschien een andere naamserver geconfigureerd, afhankelijk van uw ISP- of aangepaste configuratie. U kunt er ook voor kiezen 8.8.8.8 aan de nslookup-opdracht toe te voegen om de oplossingsservice Openbare DNS van Google te gebruiken, bijvoorbeeld:
    nslookup -q=cname mail.solarmora.com 8.8.8.8

Heeft u meer hulp nodig?

Neem dan rechtstreeks contact op met uw domeinhost. Als u probeert het eigendom van uw domein te verifiëren en wilt weten hoe u uw host kunt vertellen wat u precies nodig heeft, bekijkt u Welke informatie moet ik aan mijn domeinhost geven?

Google, Google Workspace en de gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.