GCDS updaten

Als u een oudere versie van Google Cloud Directory Sync (GCDS) gebruikt, haalt u mogelijk niet het maximale uit de tool.

Google lanceert regelmatig een nieuwe versie van GCDS. We raden u aan de nieuwste versie te installeren om er zeker van te zijn dat u de nieuwste functies gebruikt en dat eventuele problemen zijn opgelost. Bekijk de release-opmerkingen voor Google Cloud Directory Sync om de toevoegingen en verbeteringen in de nieuwste versies van GCDS te bekijken.

Opmerking: Google Cloud-support biedt alleen hulp bij problemen met de nieuwste versie van GCDS.

U kunt GCDS op 2 manieren updaten. De meeste klanten kunnen de GCDS-configuratie rechtstreeks updaten. Als het in uw organisatie echter nodig is dat de bestaande installatie actief blijft terwijl u de nieuwste versie instelt en test, kunt u de instructies hieronder volgen om naast de bestaande versie te updaten naar de nieuwe versie.

Nieuwe versies van GCDS hebben meestal geen invloed op de resultaten van een bestaande synchronisatie. In sommige gevallen ziet u echter wel wijzigingen. Controleer dus altijd of de instellingen correct zijn.

GCDS rechtstreeks updaten

Ga als volgt te werk om de bestaande GCDS-installatie te updaten:

1. Voer een handmatige GCDS-synchronisatie uit, zodat u na de update minder wijzigingen hoeft na te lopen. Meer informatie
  2. Download de juiste GCDS-versie voor uw platform:
  3. Open het installatieprogramma en volg de instructies om GCDS te installeren.

Als u het programma installeert op hetzelfde apparaat als de huidige GCDS-installatie, detecteert het installatieprogramma dat GCDS al is geïnstalleerd en stelt het een upgrade voor.

4. Installeer GCDS en start GCDS-configuratiebeheer:
    1. Selecteer Bestandand thenOpenen om het bestaande XML-configuratiebestand te laden.
    2. Controleer de instellingen van het configuratiebestand en sla het op.

Opmerking: U kunt pas weer synchroniseren als het XML-configuratiebestand is opgeslagen met de geüpdatete GCDS-versie.

5. Voer een simulatiesynchronisatie uit en bekijk de voorgestelde wijzigingen. Meer informatie

Als er ongewenste wijzigingen worden voorgesteld, controleert u de instellingen. Breng wijzigingen aan en sla het XML-bestand op.

6. Als u een hulpprogramma gebruikt als geplande taak of cron job om GCDS uit te voeren, moet u de taakplanner handmatig activeren om te controleren of de synchronisatie werkt zoals verwacht.

Deze stap is met name belangrijk als de taakplanner wordt uitgevoerd met een andere systeemgebruiker dan de systeemgebruiker waarmee GCDS is ingesteld.

GCDS-update naast de huidige installatie

Ga als volgt te werk om een andere versie van GCDS te installeren:

1. Voer een handmatige GCDS-synchronisatie uit, zodat u na de update minder wijzigingen hoeft na te lopen. Meer informatie
  2. Download de juiste GCDS-versie voor uw platform:
  3. Open het installatieprogramma en volg de instructies om GCDS te installeren.
    1. Als u het programma installeert op hetzelfde apparaat als de huidige GCDS-installatie, detecteert het installatieprogramma dat GCDS al is geïnstalleerd en stelt het een upgrade voor.
    2. Selecteer Nee, installeren in een andere directory om de nieuwe versie op een andere locatie te installeren zonder de bestaande versie te verwijderen.
  4. Nadat u GCDS heeft geïnstalleerd, start u Configuratiebeheer.
    1. Controleer of u de nieuwe versie van GCDS gebruikt door Helpand thenOver Google Cloud Directory Sync te selecteren.
    2. Selecteer Bestandand thenOpenen om het bestaande XML-configuratiebestand te laden.
    3. Controleer de instellingen van het configuratiebestand en sla het met een andere naam op om een kopie te maken voor deze nieuwe versie van GCDS.

Opmerking: U kunt pas weer synchroniseren als het XML-configuratiebestand is opgeslagen met de nieuwe GCDS-versie.

5. Voer een simulatiesynchronisatie uit en bekijk de voorgestelde wijzigingen. Meer informatie

Als er ongewenste wijzigingen worden voorgesteld, controleert u de instellingen. Breng wijzigingen aan en sla het XML-bestand op.

Opmerking: Selecteer Cachegeheugen wissen om te zorgen dat GCDS de hele Google Workspace-directory ziet.

6. Als u een hulpprogramma gebruikt als geplande taak of cron job om GCDS uit te voeren, moet u deze updaten zodat de nieuwe versie wordt gebruikt. Vervolgens moet u de taakplanner handmatig activeren om te controleren of de synchronisatie werkt zoals verwacht.

Deze stap is met name belangrijk als de taakplanner wordt uitgevoerd met een andere systeemgebruiker dan de systeemgebruiker waarmee GCDS is ingesteld.

7. Zorg dat de installatie van de oude versie is uitgeschakeld om te voorkomen dat er ongewenste wijzigingen worden aangebracht in het oude configuratiebestand. U kunt bijvoorbeeld de naam van het XML-bestand wijzigen van sync.xml in sync-UITGESCHAKELD.xml.
  8. Zodra u zeker weet dat de nieuwe versie juist functioneert, verwijdert u de oude versie, om verwarring te voorkomen.

Gerelateerd onderwerp

Google, Google Workspace en de gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.