Gebeurtenissen in het logboek Voice

Controle- en onderzoekspagina: Gebruikersactiviteit in Google Voice bekijken
De pagina Controlelogboek is vervangen door een nieuwe pagina voor controle en onderzoek. Ga naar Verbeterde controle- en onderzoeksfunctionaliteit: Wat is er nieuw in Google Workspace voor meer informatie over deze wijziging.

Als Google Workspace-beheerder kunt u op de controle- en onderzoekspagina zoekopdrachten uitvoeren die zijn gerelateerd aan Voice-logboekgebeurtenissen. In de resultaten kunt u de Voice-activiteiten in uw organisatie zien. U kunt bijvoorbeeld de details van sms'jes en gesprekken bekijken, zoals de kosten en de duur ervan.

Je kunt ook de exacte gesprekstijden en -kosten bekijken voor bellen naar het buitenland via Google Meet.

Raadpleeg Over de controle- en onderzoekstool voor een volledige lijst van services en activiteiten die u kunt onderzoeken, zoals Google Drive of gebruikersactiviteit.

De controle- en onderzoekspagina openen

Gebeurtenisgegevens in het logboek Voice openen

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Rapportenand thenControle en onderzoekand thenGebeurtenissen in het beheerderslogboek.

De gegevens filteren

1. Open de logboekgebeurtenissen zoals hierboven beschreven in Gebeurtenisgegevens in het logboek Voice openen.
  2. Klik op Een filter toevoegen en selecteer een kenmerk.
  3. Selecteer in het pop-upvenster een operatorand thenselecteer een waardeand thenklik op Toepassen.
  4. (Optioneel) Ga als volgt te werk om meerdere filters voor je zoekopdracht te maken:
    1. Klik op Een filter toevoegen en herhaal stap 3.
    2. (Optioneel) Als u een zoekoperator wilt toevoegen, selecteert u boven Een filter toevoegen de optie AND of OR.
  5. Klik op Zoeken.

Opmerking: Op het tabblad Filter kunt u eenvoudige parameter- en waardeparen toevoegen om de zoekresultaten te filteren. U kunt ook het tabblad Voorwaardenbuilder gebruiken, waar de filters worden weergegeven als voorwaarden met AND/OR-operators.

Kenmerkbeschrijvingen

Voor deze gegevensbron kunt u de volgende kenmerken gebruiken als u zoekt naar gegevens uit logboekgebeurtenissen:

Kenmerk Beschrijving
Handelende gebruiker Het e-mailadres van de gebruiker die de actie heeft uitgevoerd.
Naam van handelende groep

Groepsnaam van de handelende gebruiker. Ga naar Resultaten filteren op Google-groep voor meer informatie.

Zo voegt u een groep toe op de toelatingslijst voor filtergroepen:

1. Selecteer Naam van handelende groep.
  2. Klik op Filtergroepen.
    De pagina Filtergroepen wordt geopend.
  3. Klik op Groepen toevoegen.
  4. Zoek een groep door de eerste tekens van de naam of het e-mailadres in te voeren. Selecteer de juiste groep wanneer deze verschijnt.
  5. (Optioneel) Als u nog een groep wilt toevoegen, zoekt u deze groep en selecteert u deze.
  6. Klik op Toevoegen als u de juiste groepen heeft geselecteerd.
  7. (Optioneel) Als u een groep wilt verwijderen, klikt u op Groep verwijderen .
  8. Klik op Opslaan.
Handelende organisatie-eenheid Organisatie-eenheid van de handelende gebruiker
Bestemming gesprek Het telefoonnummer dat een gesprek of sms heeft ontvangen.
Bron gesprek Het telefoonnummer dat een gesprek heeft geplaatst of een sms heeft gestuurd.
Kosten De kosten, indien van toepassing, van het gesprek of de sms.
Datum De datum en tijd waarop de gebeurtenis zich heeft voorgedaan (weergegeven in de standaard tijdzone van uw browser).
Apparaat-ID vaste telefoon De ID van de VoIP-telefoon
Model vaste telefoon Het model van de VoIP-telefoon
Duur De duur van het gesprek.
Gebeurtenis De actie in de geregistreerde gebeurtenis, zoals Gesprek geplaatst, Gesprek doorverbonden of Nummer toegewezen.
Code van Google Meet-vergadering* Een unieke code die wordt gemaakt voor een vergadering
Is groepsgesprek* Geeft aan of de sms naar een groep of naar één persoon is gestuurd.
Nieuw adres Nieuwe adres van de gebruiker als het is geüpdatet
Telefoonnummer* Het nieuwe of geüpdatete telefoonnummer dat is geregistreerd voor een gebruiker
Service-ID* ID van een PBX-service of automatische assistent of belgroep
Servicenaam* Naam van een PBX-service of automatische assistent of belgroep
Doel* De gebruiker aan wie een nummer is toegewezen of de gebruiker van wie het adres is geüpdatet
Ontvanger voicemail* E-mailadres van de automatische assistent of belgroep die de voicemail krijgt
Netwerkstatistieken Netwerkstatistieken zoals vertraging en ruis. Ga naar Problemen met de kwaliteit van Google Voice-gesprekken oplossen voor meer informatie.
* U kunt geen rapportregels maken met deze filters. Meer informatie over rapportregels versus activiteitsregels

Problemen met de automatische assistent oplossen

Hier ziet u voorbeelden van hoe u gebeurtenisgegevens van Voice-logboeken kunt gebruiken om problemen op te lossen. Als u de gegevens van het logboek van de Automatische assistent wilt zien, klikt u op Een filter toevoegenand thenGebeurtenisand thenselecteer een van deze waarden:

Waarde gebeurtenis Beschrijving
Automatische assistent verwijderd Details van elke keer dat een beheerder een automatische assistent heeft verwijderd.
Automatische assistent gepubliceerd Details van elke keer dat een beheerder een automatische assistent heeft gewijzigd.

Voicemailontvanger ontbreekt (automatische assistent)

De voicemail kon niet worden opgenomen, omdat geen van de opgegeven ontvangers voicemails kan ontvangen. Dit kan de volgende redenen hebben:

• Het account van de ontvangers is verwijderd of opgeschort. Vervang de gebruikers in de lijst met ontvangers. Ga naar het gedeelte Naar voicemail sturen van de automatische assistent en voeg andere mensen toe aan het veld Voicemailontvangers.
  • De ontvangers hebben de e-maillimiet bereikt. Als een gebruiker te veel voicemails per uur ontvangt, stopt de e-mailbezorging.

Voice genereert deze gebeurtenis voor elk gesprek als er geen voicemail wordt gemaakt omdat de lijst leeg is.

Doorverbinden met gebruiker mislukt (automatische assistent)

Een gesprek kon niet worden doorverbonden, omdat de opgegeven persoon geen gesprekken kan ontvangen. Dit kan de volgende redenen hebben:

• De Voice-licentie van de gebruiker is verwijderd.
  • Het account van de gebruiker is verwijderd of opgeschort.

Ga naar het gedeelte Het gesprek doorzetten van de automatische assistent en voeg een andere persoon toe aan het veld E-mailadres doelgebruiker.

Voicemail bezorgen mislukt (automatische assistent)

De e-mail met de voicemail kon niet worden bezorgd bij een opgegeven ontvanger. Dit kan de volgende redenen hebben:

• Het account van de ontvanger is verwijderd of opgeschort. Vervang de gebruiker in de lijst met ontvangers.
  • De ontvanger heeft zijn e-maillimiet bereikt. Als een gebruiker te veel voicemails per uur ontvangt, stopt de e-mailbezorging.
  • De inbox van de ontvanger is vol. De gebruiker moet ruimte vrijmaken in de inbox.

Voicemail doorsturen mislukt (automatische assistent)

De e-mail met voicemail kan niet worden doorgestuurd naar een hoofdgebruiker. Als de e-mail van een voicemail niet kan worden bezorgd bij een bepaalde ontvanger, wordt deze doorgestuurd naar de hoofdbeheerders, zodat deze niet verloren gaat.

Voicemail ontvangen (automatische assistent)

Details van elke keer dat een beller een voicemail achterlaat.

Logboekgebeurtenisgegevens beheren

Kolomgegevens in de zoekresultaten beheren

Je kunt instellen welke gegevenskolommen worden getoond in de zoekresultaten.

1. Klik rechtsboven in de tabel met zoekresultaten op Kolommen beheren .
  2. (Optioneel) Als je huidige kolommen wilt verwijderen, klik je op Verwijderen .
  3. (Optioneel) Als je kolommen wilt toevoegen, klik je naast Nieuwe kolom toevoegen op de pijl-omlaag  en selecteer je de juiste gegevenskolom.
    Herhaal deze stappen indien nodig.
  4. (Optioneel) Als je de volgorde van kolommen wilt wijzigen, versleep je de kolomnaam.
  5. Klik op Opslaan.

Zoekresultaten exporteren

1. Klik bovenaan de tabel met zoekresultaten op Alles exporteren.
  2. Voer een naam in and then klik op Exporteren.
    De export wordt getoond onder de tabel met zoekresultaten, bij Actieresultaten exporteren.
  3. Klik op de naam van de export om de gegevens te bekijken.
    De export wordt geopend in Google Spreadsheets.

Rapportregels maken

Zie Rapportregels maken en beheren.

Wanneer en hoelang zijn gegevens beschikbaar?

Zie Bewaartijden van gegevens en vertragingstijden.