Lägg till, redigera eller ta bort inloggningsuppgifter för app

Appar som skyddas med lösenordshanterare var tillgängliga i Cloud Identity-premiumversion till och med juni 2022. Nedstängning av den här funktionen påbörjades den 21 september 2022 och avslutas den 21 juni 2023. Läs mer

Inloggningsuppgifter är hanterade användarnamn och lösenord med åtkomst till olika appar. Som administratör kan du lägga till, redigera eller ta bort användaruppgifter på sidan med appar som skyddas med lösenordshanterare i Googles administratörskonsol.

Viktigt! Innan du lägger till, redigerar eller raderar inloggningsuppgifter för en app måste du skapa en ny gruppstruktur i Googles administratörskonsol som är utformad specifikt för appar som skyddas med lösenordshanterare. Mer information finns i Kom igång med appar som skyddas med lösenordshanterare.

Lägg till användaruppgifter

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Apparföljt avAppar som skyddas med lösenordshanterare.
  3. Klicka på en av apparna på sidan med appar som skyddas med lösenordshanterare.
  4. Klicka på panelen Användaruppgifter.
    Om appen saknar kopplade användaruppgifter klickar du på Lägg till användaruppgift.
    Om en lista visas med flera användaruppgifter klickar du på Lägg till användaruppgift överst på sidan.
  5. I fältet Etikett anger du ett namn på användaruppgiften.
  6. Ange användarnamn och lösenord.
  7. Klicka på SPARA.

Redigera användaruppgifter

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Apparföljt avAppar som skyddas med lösenordshanterare.
  3. Klicka på en av apparna på sidan med appar som skyddas med lösenordshanterare.
  4. Klicka på panelen Användaruppgifter.
  5. Scrolla över en av användaruppgifterna och klicka på Redigera till höger på skärmen.
  6. I fönstret Redigera användaruppgift gör du ändringar av Etikett, Användarnamn och/eller Lösenord.
  7. Viktigt! Uppdatera lösenordet i appen innan du sparar ändringar av dessa steg.
  8. Klicka på SPARA.

Radera individuella användaruppgifter

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Apparföljt avAppar som skyddas med lösenordshanterare.
  3. Klicka på en av apparna på sidan med appar som skyddas med lösenordshanterare.
  4. Klicka på panelen Användaruppgifter.
  5. Scrolla över en av användaruppgifterna och klicka på Radera till höger på skärmen.
  6. I fönstret Radera användaruppgift klickar du på RADERA.

Lägg till användaruppgifter för enskilda användare

Anvisningar om hur du lägger till användaruppgifter för enskilda användare finns i Bevilja eller ta bort åtkomst till appar.