Inloggegevens voor apps toevoegen, bewerken of verwijderen

Apps waarin wachtwoorden worden opgeslagen, waren tot juni 2022 beschikbaar in de Cloud Identity Premium-versie. Deze functie wordt vanaf 21 september 2022 uitgefaseerd en op 21 juni 2023 beëindigd. Meer informatie

Inloggegevens zijn beheerde gebruikersnamen en wachtwoorden waarmee gebruikers toegang kunnen krijgen tot verschillende apps. Als beheerder kunt u inloggegevens toevoegen, bewerken of verwijderen op de pagina met apps waarin wachtwoorden worden opgeslagen in de Google Beheerdersconsole.

Belangrijk: Voordat u inloggegevens voor apps kunt toevoegen, bewerken of verwijderen, moet u een nieuwe groepsstructuur instellen in de Google Beheerdersconsole die speciaal is gemaakt voor apps waarin wachtwoorden worden opgeslagen. Zie Aan de slag met apps waarin wachtwoorden worden opgeslagen voor instructies.

Inloggegevens toevoegen

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Appsand thenApps waarin wachtwoorden worden opgeslagen.
  3. Klik op een van de apps op de pagina met apps waarin wachtwoorden worden opgeslagen.
  4. Klik op het venster Gegevens.
    Als er geen gegevens zijn gekoppeld aan de app, klikt u op Gegevens toevoegen.
    Als er een lijst wordt weergegeven met meerdere gegevens, klikt u bovenaan de pagina op Gegevens toevoegen.
  5. Typ in het veld Label een naam voor de gegevens.
  6. Voer een gebruikersnaam en wachtwoord in.
  7. Klik op OPSLAAN.

Inloggegevens bewerken

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Appsand thenApps waarin wachtwoorden worden opgeslagen.
  3. Klik op een van de apps op de pagina met apps waarin wachtwoorden worden opgeslagen.
  4. Klik op het venster Gegevens.
  5. Plaats de muisaanwijzer op de juiste gegevens en klik aan de rechterkant op Bewerken.
  6. Bewerk in het venster Gegevens bewerken de velden Label, Gebruikersnaam en/of Wachtwoord.
  7. Belangrijk: Update het wachtwoord in de app voordat u de wijzigingen opslaat die u in deze stappen heeft aangebracht.
  8. Klik op OPSLAAN.

Individuele inloggegevens verwijderen

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Appsand thenApps waarin wachtwoorden worden opgeslagen.
  3. Klik op een van de apps op de pagina met apps waarin wachtwoorden worden opgeslagen.
  4. Klik op het venster Gegevens.
  5. Plaats de muisaanwijzer op de juiste gegevens en klik aan de rechterkant op Verwijderen.
  6. Klik in het venster Gegevens verwijderen op VERWIJDEREN.

Gegevens toevoegen voor individuele gebruikers

Zie Toegang tot apps geven of intrekken voor instructies om gegevens toe te voegen voor individuele gebruikers.