Rapport Inlogpogingen

Beveiligingsdashboard

Ondersteunde versies voor deze functie: Frontline Standard; Enterprise Standard en Enterprise Plus; Education Standard en Education Plus; Enterprise Essentials Plus. Versies vergelijken

Deze functie is beschikbaar voor Cloud Identity Premium. Versies vergelijken

Met het rapport Inlogpogingen kunt u zien of er pieken zijn in het aantal mislukte en verdachte inlogpogingen in uw domein. U kunt ook statistieken bekijken over de methoden voor de inlogchallenge die zijn gebruikt.

Met dit diagram kunt u pogingen om gebruikersaccounts in uw organisatie te hacken identificeren en onderzoeken.

Het rapport Inlogpogingen bekijken

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Beveiligingand thenBeveiligingscentrumand thenDashboard.
  3. Klik rechtsonder in het venster Inlogpogingen op Rapport bekijken.

Diagram Inlogpogingen

In dit diagram staat het aantal inlogpogingen door gebruikers in de loop van de tijd. Met het dropdownmenu boven het diagram kunt u het diagram aanpassen:

Filter Beschrijving

Resultaat inlogpogingen: Alle, Mislukt, Geslaagd, Verdacht

Alle: alle inlogpogingen weergeven.
Mislukt: alleen mislukte inlogpogingen weergeven.
Geslaagd: alleen geslaagde inlogpogingen weergeven.
Verdacht: alleen verdachte inlogpogingen weergeven.

Opmerking:

• Een inlogpoging wordt gezien als verdacht als er zich iets ongewoons voordeed, bijvoorbeeld als een gebruiker inlogt vanaf een onbekend IP-adres.
  • Verdachte inlogpogingen zijn ook geslaagde inlogpogingen.
Domein Kies van welk domein u het rapport wilt zien.
Periode

Pas het rapport aan zodat gegevens van Vandaag, Gisteren, Deze week, Vorige week, Deze maand, Vorige maand of Dagen geleden (maximaal 180 dagen) worden weergegeven. U kunt ook een start- en einddatum invoeren. Klik nadat u de periode heeft ingesteld op Toepassen.

Als u een spreadsheet wilt genereren met de gegevens uit het diagram, klikt u op Spreadsheet exporteren. Er wordt een spreadsheet gemaakt met de overeenkomende gegevens in het diagram. Deze wordt opgeslagen in de map Mijn Drive.

Huidige en historische gegevens vergelijken

Als u de huidige gegevens wilt vergelijken met historische gegevens, selecteert u rechtsboven in het menu Statistische analyse de optie Percentiel (niet beschikbaar voor alle diagrammen op het beveiligingsdashboard).U ziet dan een overlay in het diagram waarmee het 10e, 50e en 90e percentiel van historische gegevens wordt weergegeven (voor de meeste gegevens 180 dagen, voor Gmail-gegevens 30 dagen). Als u de analyse wilt wijzigen, kunt u rechtsboven in het diagram het menu gebruiken om de overlayregel te wijzigen.

Tabel Inlogpogingen

Als u meer gegevens wilt bekijken over inlogpogingen door gebruikers op specifieke datums, klikt u op een gegevenspunt in het diagram.

De tabel onderaan de pagina bevat drie tabbladen: GEBRUIKERS, SOORT LOGIN en CHALLENGE-TYPE. Op elk tabblad staan verschillende gegevens, afhankelijk van het type diagram dat u bovenaan de pagina heeft geselecteerd.

Mislukte inlogpogingen

• GEBRUIKERS: De gebruikers en het totale aantal mislukte inlogpogingen door elke gebruiker tijdens de gekozen periode.
  • SOORT LOGIN: De soorten logins en het totale aantal mislukte inlogpogingen voor elke soort login tijdens de gekozen periode. Voorbeelden van soorten logins zijn SAML, Exchange en Opnieuw autoriseren.
  • CHALLENGE-TYPE: De challenge-typen en het totale aantal mislukte inlogpogingen voor elk challenge-type tijdens de gekozen periode. Voorbeelden van challenge-typen zijn Google-prompt, Wachtwoord, Offline eenmalig wachtwoord (OTP), Inloglocatie en Beveiligingssleutel.

Verdachte inlogpogingen

• GEBRUIKERS: De gebruikers en het totale aantal verdachte inlogpogingen door elke gebruiker tijdens de gekozen periode.
  • SOORT LOGIN: De soorten logins en het totale aantal verdachte inlogpogingen voor elke soort login tijdens de gekozen periode. Voorbeelden van soorten logins zijn SAML, Exchange en Opnieuw autoriseren.
  • CHALLENGE-TYPE: De challenge-typen en het totale aantal verdachte inlogpogingen voor elk challenge-type tijdens de gekozen periode. Voorbeelden van challenge-typen zijn Google-prompt, Wachtwoord, Offline eenmalig wachtwoord (OTP), Inloglocatie en Beveiligingssleutel.

Geslaagde inlogpogingen

• GEBRUIKERS: De gebruikers en het totale aantal geslaagde inlogpogingen door elke gebruiker tijdens de gekozen periode.
  • SOORT LOGIN: De soorten logins en het totale aantal geslaagde inlogpogingen voor elke soort login tijdens de gekozen periode. Voorbeelden van soorten logins zijn SAML, Exchange en Opnieuw autoriseren.
  • CHALLENGE-TYPE: De challenge-typen en het totale aantal geslaagde inlogpogingen voor elk challenge-type tijdens de gekozen periode. Voorbeelden van challenge-typen zijn Google-prompt, Wachtwoord, Offline eenmalig wachtwoord (OTP), Inloglocatie en Beveiligingssleutel.