Ändra en användares Cloud Identity-licens

Om du har både gratisutgåvan och Premium-utgåvan av Cloud Identity kan du ändra en användares licens från en utgåva till den andra.

Ändra en kostnadsfri licens till Premium

Du kan inte ta bort en användares kostnadsfria Cloud Identity-licens. Om en användare eller en grupp användare behöver åtkomst till Premium-funktionerna tilldelar du dem bara en Premium-licens genom att följa stegen i Tilldela, ta bort och omtilldela licenser. Detta ersätter den kostnadsfria licensen med en Premium-licens.

Ändra en Premium-licens till en kostnadsfri

Du behöver inte tilldela användare en licens till den kostnadsfria versionen av Cloud Identity. Om en användare eller en grupp användare behöver åtkomst till Premium-funktionerna tilldelar du dem bara en Premium-licens genom att följa stegen i Tilldela, ta bort och omtilldela licenser. Detta tar bort Premium-licensen och de får automatiskt en kostnadsfri licens.

Du kan inte ta bort en användares Premium-licens om du har automatisk licensiering för Cloud Identity Premium aktiverad för användarens organisationsenhet eller för din organisation som helhet: