Spotinst-cloud-app

Als u deze taak wilt uitvoeren, moet u zijn ingelogd als superbeheerder.

Met Security Assertion Markup Language (SAML) kunnen uw gebruikers inloggen bij zakelijke cloud-apps met hun inloggegevens voor Google Cloud.

SSO via SAML instellen voor Spotinst

Stap 1: Google instellen als SAML-identiteitsprovider (IdP)
  1. Log in bij de Google-beheerdersconsole.

Log in met je beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de beheerdersconsole naar Apps en dan SAML-apps.

U moet wellicht onderaan klikken op Meer functies om Apps op de homepage te zien.

3. Klik rechtsonder op Toevoegen Toevoegen.
  4. Zoek Spotinst in de lijst met apps en klik erop.
  5. Kopieer op de pagina Google IdP-gegevens de Metadata XML en sla deze op.
  6. Klik op Volgende.
    In het venster Algemene informatie staan de App-naam en Beschrijving die gebruikers zien. Later (in stap 2), plakt u de Relay State-URL van Spotinst® in het veld Start-URL.
  7. Klik op Volgende.
  8. Stel op de pagina Kenmerktoewijzing de waarden Selecteer categorie en Selecteer gebruiker als volgt in voor de weergegeven kenmerken:
    App-kenmerk Selecteer categorie Selecteer gebruiker
    Email Algemene informatie Primair e-mailadres
    FirstName Algemene informatie Voornaam
    LastName Algemene informatie Achternaam
  9. Klik op Voltooien.
Stap 2: Spotinst instellen als SAML 2.0-serviceprovider (SP)
  1. Open een nieuw incognito browservenster en log als beheerder in bij Spotinst.
  2. Ga naar Settings (Instellingen) en dan Security (Beveiliging) en dan Identity Providers (Identiteitsproviders).
  3. Kopieer de Relay State (Relay-status) van Spotinst en plak deze in het veld Start-URL in Google.
  4. Upload voor Metadata Document de Metadata XML die u in stap 1 bij Google heeft gedownload.
  5. Kies een standaardrol voor automatisch geregistreerde gebruikers.
  6. Klik op Save (Opslaan).
Stap 3: De Spotinst-app inschakelen
  1. Log in bij de Google-beheerdersconsole.

Log in met je beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de beheerdersconsole naar Apps en dan SAML-apps.

U moet wellicht onderaan klikken op Meer functies om Apps op de homepage te zien.

3. Selecteer Spotinst.
  4. Klik rechtsboven in het grijze vak op Service bewerken Opstellen.
    Links verschijnen de organisatie op het hoogste niveau en eventuele onderliggende organisatie-eenheden.

5. Als u wilt dat instellingen gelden voor alle organisatie-eenheden, klikt u op Ingeschakeld voor iedereen of Uitgeschakeld voor iedereen. Klik vervolgens op Opslaan

6. Ga als volgt te werk om instellingen toe te passen op individuele organisatie-eenheden:

• Selecteer links de organisatie-eenheid met de gebruikers voor wie u instellingen wilt wijzigen.
    • Selecteer Ingeschakeld of Uitgeschakeld om de instelling te wijzigen.
    • Klik op Overschrijven om de instelling hetzelfde te houden, zelfs als de instelling wordt gewijzigd in de bovenliggende organisatie-eenheid.
    • Als de organisatie-eenheid al de status Overschrijven heeft, kiest u een optie:
      Overnemen: de instelling wordt teruggezet op dezelfde instelling als in de bovenliggende organisatie-eenheid.
      Opslaan: de nieuwe instelling wordt opgeslagen (zelfs als de instelling wordt gewijzigd in de bovenliggende organisatie-eenheid).

Meer informatie over de organisatiestructuur.

7. Controleer of de e-mail-ID's van uw Spotinst-gebruikersaccounts overeenkomen met die in uw Google-domein.
Stap 4: Controleren of SSO werkt
  1. Open een nieuw incognito browservenster en ga naar uw Spotinst-instantie.
    Als het goed is, wordt u doorgestuurd naar de inlogpagina van Google.
  2. Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in.
    Nadat uw inloggegevens zijn geverifieerd, wordt u teruggestuurd naar Spotinst.