Rapport OAuth-toewijzingen voor nieuwe apps

Beveiligingsdashboard

Deze functie wordt ondersteund in de volgende versies: Frontline Standard; Enterprise Standard en Enterprise Plus; Education Standard en Education Plus; Enterprise Essentials Plus. Versies vergelijken

Deze functie is beschikbaar voor Cloud Identity Premium. Versies vergelijken

In het rapport OAuth-toewijzingen voor nieuwe apps ziet u de OAuth-toewijzingsactiviteiten in uw organisatie. In dit rapport staat welke apps in de opgegeven periode een OAuth-toewijzing hebben gekregen, vergeleken met de vorige periode.

Ga als volgt te werk om het rapport OAuth-toewijzingen aan nieuwe apps te bekijken:

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Beveiligingand thenBeveiligingscentrumand thenDashboard.
  3. Klik rechtsonder in het venster OAuth-toewijzingen aan nieuwe apps op RAPPORT BEKIJKEN.

Standaard staan de gegevens van alle domeinen in het diagram. Als u een specifiek domein wilt selecteren, kiest u er een uit het dropdownmenu Domein.

Over OAuth en OAuth-bereik

OAuth (Open Authorization) is een open standaard die services van derden toegang geeft tot de accountgegevens van een gebruiker, zonder dat het wachtwoord van de gebruiker bekend wordt.

Veel gebruikers willen apps geen volledige toegang geven tot hun account. Met OAuth-bereik kunnen apps goed gedefinieerde, beperkte toegang vragen tot bepaalde gebruikersgegevens. Door het OAuth-bereik op te geven, laat de app de gebruiker weten welke rechten of toegang deze nodig heeft. De app krijgt vervolgens alleen toegang als de gebruiker toestemming geeft.