StatusPage-cloud-app

Als u deze taak wilt uitvoeren, moet u zijn ingelogd als superbeheerder.

Met Security Assertion Markup Language (SAML) kunnen uw gebruikers inloggen bij zakelijke cloud-apps met hun inloggegevens voor Google Cloud.

SSO via SAML instellen voor StatusPage

Stap 1: Google instellen als SAML-identiteitsprovider (IDP)
  1. Log in bij de Google-beheerdersconsole.

Log in met je beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de beheerdersconsole naar Apps en dan SAML-apps.

U moet wellicht onderaan klikken op Meer functies om Apps op de homepage te zien.

3. Klik rechtsonder op de plus (+).
  4. Zoek StatusPage in de lijst met apps en klik erop.
  5. Doe het volgende op de pagina Google IDP-gegevens:
    • Kopieer de SSO-URL en sla deze op.
    • Download het certificaat.
  6. Klik op Volgende.

In het venster Algemene informatie staan de App-naam en Beschrijving die gebruikers zien.

7. Klik op Volgende.

Op de pagina Serviceprovidergegevens worden de velden ACS-URL en Entiteits-ID automatisch ingevuld.

8. Vervang {uniqueid-provided-by-sp} in deze velden door uw account-ID die is geregistreerd bij StatusPage. Bijvoorbeeld URL Entiteits-ID: https://{uniqueid-provided-by-sp}.statuspage.io/.
  9. De standaard Naam-ID is het primaire e-mailadres.
  10. Laat de Indeling naam-ID staan op 'Niet gespecificeerd'.
  11. Klik op Voltooien.
Stap 2: StatusPage instellen als SAML 2.0-serviceprovider (SP)
  1. Open een nieuw incognito browservenster.
  2. Log in op https://{uw_domein}.statuspage.com met het StatusPage-beheerdersaccount van uw organisatie.
  3. Ga naar Manage Account (Account beheren).
  4. Klik op Page Privacy Options (Privacyopties voor pagina).
  5. Voer in de volgende velden de informatie in die u in stap 1 bij Google heeft gekregen:
    • SSO Target URL (Doel-URL SSO): voer de SSO-URL in die u in stap 1 heeft gekopieerd.
    • x.509 Certificate (x.509-certificaat): plak hier het certificaat dat u heeft gedownload in stap 1.
  6. Klik op Update SSO Configuration (SSO-configuratie updaten).
Stap 3: De StatusPage-app inschakelen
  1. Log in bij de Google-beheerdersconsole.

Log in met je beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de beheerdersconsole naar Apps en dan SAML-apps.

U moet wellicht onderaan klikken op Meer functies om Apps op de homepage te zien.

3. Selecteer StatusPage.
  4. Klik rechtsboven in het grijze vak op Service bewerken Opstellen.
    Links verschijnen de organisatie op het hoogste niveau en eventuele onderliggende organisatie-eenheden.

5. Als u wilt dat instellingen gelden voor alle organisatie-eenheden, klikt u op Ingeschakeld voor iedereen of Uitgeschakeld voor iedereen. Klik vervolgens op Opslaan

6. Ga als volgt te werk om instellingen toe te passen op individuele organisatie-eenheden:

• Selecteer links de organisatie-eenheid met de gebruikers voor wie u instellingen wilt wijzigen.
    • Selecteer Ingeschakeld of Uitgeschakeld om de instelling te wijzigen.
    • Klik op Overschrijven om de instelling hetzelfde te houden, zelfs als de instelling wordt gewijzigd in de bovenliggende organisatie-eenheid.
    • Als de organisatie-eenheid al de status Overschrijven heeft, kiest u een optie:
      Overnemen: de instelling wordt teruggezet op dezelfde instelling als in de bovenliggende organisatie-eenheid.
      Opslaan: de nieuwe instelling wordt opgeslagen (zelfs als de instelling wordt gewijzigd in de bovenliggende organisatie-eenheid).

Meer informatie over de organisatiestructuur.

7. Controleer of de e-mail-ID's van uw StatusPage-gebruikersaccounts overeenkomen met die in uw Google-domein.
Stap 4: Controleren of SSO werkt
  1. Sluit alle browservensters.
  2. Open https://uw-domein.statuspage.io en probeer in te loggen. Als het goed is, wordt u doorgestuurd naar de inlogpagina van Google.
  3. Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in.

Nadat uw inloggegevens zijn geverifieerd, wordt u teruggestuurd naar StatusPage.

Als het gebruikersaccount dat is geverifieerd door Google IdP nog niet bestaat in StatusPage, wordt er automatisch een nieuw gebruikersaccount geregistreerd bij StatusPage voor de ingelogde gebruiker.