Rapport Activiteit op gecompromitteerde apparaten

Beveiligingsdashboard

Ondersteunde versies voor deze functie: Frontline Standard; Enterprise Standard en Enterprise Plus; Education Standard en Education Plus; Enterprise Essentials Plus. Versies vergelijken

Deze functie is beschikbaar voor Cloud Identity Premium. Versies vergelijken

In het rapport Activiteit op gecompromitteerde apparaten ziet u informatie over activiteiten op gehackte apparaten in een bepaalde periode. Alleen apparaten met geavanceerd beheer staan in dit rapport.

In het rapport staan de apparaat-ID, de apparaateigenaar en het tijdstempel van gehackte apparaten.

Een apparaat kan worden gemarkeerd als gehackt als er ongewone activiteit op wordt gedetecteerd:

• iOS-apparaten: Een iOS-apparaat wordt gemarkeerd als gehackt als het jailbroken is.Als een apparaat jailbroken is, kunnen onofficiële apps worden geïnstalleerd, beperkende instellingen worden aangepast zodat deze minder beperkend worden en beveiligingsfuncties worden omzeild.
  • Android-apparaten: Een Android-apparaat wordt gemarkeerd als gehackt als er roottoegang toe is verkregen. Als een apparaat is geroot, kunnen gebruikers de softwarecode op het apparaat wijzigen of software installeren die normaal niet is toegestaan door de fabrikant.

Het rapport 'Activiteit op gecompromitteerde apparaten' bekijken

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Beveiligingand thenBeveiligingscentrumand thenDashboard.
  3. Klik rechtsonder in het venster Activiteit op gehackte apparaten op Rapport bekijken.

U kunt het rapport aanpassen zodat gegevens van een specifieke periode worden weergegeven: Vandaag, Gisteren, Deze week, Vorige week, Deze maand, Vorige maand of Dagen geleden (maximaal 180 dagen). U kunt ook een start- en einddatum invoeren. Klik nadat u de periode heeft ingesteld op Toepassen.

Standaard staan de gegevens van alle domeinen in het diagram. Als u een specifiek domein wilt selecteren, kiest u er een uit het dropdownmenu Domein.

Opmerking: Dit rapport bevat gegevens van zowel Android- als iOS-apparaten.