Beheerdersrechten voor het beveiligingscentrum

Welke functies beschikbaar zijn, hangt af van uw Google Workspace- of Cloud Identity-versie (kijk hieronder op deze pagina voor meer informatie).

Als hoofdbeheerder heeft u toegang tot functies in het beveiligingscentrum, zoals het beveiligingsdashboard, de pagina Beveiligingsstatus en de onderzoekstool. U kunt andere beheerders toegang geven tot een specifieke functie in het beveiligingscentrum (bijvoorbeeld alleen het beveiligingsdashboard) door ze de juiste rechten te geven voor die functie.

Een beheerder rechten voor het beveiligingscentrum geven

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Accountand thenBeheerdersrollen.
  3. Plaats de cursor op een aangepaste beheerdersrol.
    Tip: Ga naar Een aangepaste rol maken als u een beheerdersrol wilt maken.
  4. Klik op Rechten bekijkenand thenRechten openen.
  5. Vink de vakjes aan voor de rechten voor het gedeelte van het beveiligingscentrum waartoe u de beheerder toegang wilt geven.
    Bekijk Rechten voor het beveiligingscentrum hieronder op deze pagina.
  6. Klik op Opslaan.

Rechten voor het beveiligingscentrum

Sommige functies in het beveiligingscentrum, zoals gegevens over Gmail en Drive, zijn niet beschikbaar in Enterprise Standard, Frontline Standard en Cloud Identity Premium.

Gedeelte van het beveiligingscentrum Vereist recht

Pagina Beveiliging

Deze functie wordt ondersteund in de volgende versies: Frontline Standard; Enterprise Standard en Enterprise Plus; Education Standard en Education Plus; Enterprise Essentials Plus.  Versies vergelijken

Deze functie is beschikbaar voor Cloud Identity Premium. Versies vergelijken

Beveiligingand thenBeveiligingsinstellingen

Als u de pagina Beveiliging wilt openen, klikt u op de homepage van de Beheerdersconsole op Beveiliging.

Beveiligingsdashboard

Ondersteunde versies voor deze functie: Frontline Standard; Enterprise Standard en Enterprise Plus; Education Standard en Education Plus; Enterprise Essentials Plus. Versies vergelijken

Deze functie is beschikbaar voor Cloud Identity Premium. Versies vergelijken

Servicesand thenBeveiligingscentrumand thenDeze gebruiker heeft volledige beheerdersrechten voor het beveiligingscentrumand thenDashboards

Opmerking: Sommige beheerders met het recht Rapporten hebben mogelijk toegang tot het beveiligingsdashboard. Voor het beveiligingscentrum heeft het recht Dashboard het recht Rapporten vervangen. (Het recht Rapporten voor rapporten in de Beheerdersconsole die niet over het beveiligingscentrum gaan, wordt niet gewijzigd.)

Beveiligingsstatus

Ondersteunde versies voor deze functie: Frontline Standard; Enterprise Standard en Enterprise Plus; Education Standard en Education Plus; Enterprise Essentials Plus. Versies vergelijken

Deze functie is beschikbaar voor Cloud Identity Premium. Versies vergelijken

Een beheerder heeft al deze rechten nodig om de pagina Beveiligingsstatus te openen:

• Servicesand thenBeveiligingscentrumand thenDeze gebruiker heeft volledige beheerdersrechten voor het beveiligingscentrumand thenBeveiligingsstatus
  • Organisatie-eenhedenand thenLezen
  • Gebruikersand thenLezen

Daarnaast moet de beheerder instellingsspecifieke rechten hebben voor de instelling of groep instellingen waartoe u deze toegang wilt geven. Bekijk de tabel Informatie over instellingen op de pagina Beveiligingsstatus hieronder.

Onderzoekstool

Ondersteunde versies voor deze functie: Frontline Standard; Enterprise Standard en Enterprise Plus; Education Standard en Education Plus; Enterprise Essentials Plus. Versies vergelijken

Deze functie is beschikbaar voor Cloud Identity Premium. Versies vergelijken

Servicesand thenBeveiligingscentrumand thenDeze gebruiker heeft volledige beheerdersrechten voor het beveiligingscentrumand thenControle en onderzoek

Ga naar Beheerdersrechten voor de onderzoekstool voor meer informatie.

Informatie over instellingen op de pagina Beveiligingsstatus

Hoofdbeheerders hebben toegang tot instellingen voor de beveiligingsstatus. Andere beheerders moeten van hoofdbeheerders de aanvullende rechten krijgen die hieronder staan voor elke instelling of groep instellingen. Als een beheerder niet de juiste rechten heeft voor bepaalde instellingen, ziet deze de instellingen niet op de pagina Beveiligingsstatus.

Opmerking: Alleen hoofdbeheerders hebben toegang tot de instellingen voor de beveiligingsstatus voor verificatie in 2 stappen, beveiligingssleutels vereisen voor gebruikers, groepen maken en groepen beheren.

Instelling Beveiligingsstatus Vereiste rechten
  • Automatisch doorsturen van e-mails
  • Uitgebreide e-mailopslag
  • Spamfilters overslaan voor interne afzenders
  • POP- en IMAP-toegang voor gebruikers
  • DKIM
  • SPF-record
  • DMARC
  • Goedgekeurde afzenders zonder verificatie
  • Afzenders van goedgekeurde domeinen
  • IP's op witte lijst voor e-mail
  • De instelling 'Koptekst Spam' toevoegen aan alle standaardroutingregels
  • De configuratie van MX-records
  • Beveiliging van bijlagen
  • Beveiliging voor links en externe afbeeldingen
  • Spoofing- en verificatiebeveiliging
  • MTA-STS-configuratie

Ondersteunde versie: Enterprise Plus

Gmailand thenInstellingen
  • Groepen maken en groepslidmaatschap

Ondersteunde versie: Enterprise Plus

Alleen beschikbaar voor hoofdbeheerdersaccounts.

• Beleid voor delen van sites
  • Gebruik van Google Workspace Marketplace-apps
  • Waarschuwing voor Hangouts buiten het domein

Ondersteunde versie: Enterprise Plus

Servicesand thenService-instellingen

Als u het recht Service-instellingen toewijst, gebeurt het volgende:

• Het vak Instellingen wordt automatisch aangevinkt voor Gmail, Google Drive en Google Agenda.
  • De instellingen voor de beveiligingsstatus van deze apps worden zichtbaar voor de beheerder aan wie het recht is toegewezen.
  • Beleid voor delen van agenda's

Ondersteunde versie: Enterprise Plus

Servicesand thenAgendaand thenAlle instellingen

• Bestanden openbaar maken op internet
  • Toegangsbeheer
  • Waarschuwing bij delen buiten het domein
  • Drive-instellingen voor delen
  • Inloggen bij Google vereisen voor externe bijdragers
  • Toegang tot offline documenten
  • Add-ons voor Drive
  • Bureaubladtoegang tot Drive

Ondersteunde versies: Enterprise Plus en Enterprise Essentials Plus

Servicesand thenDrive en Documentenand thenInstellingen

• Mobiel beheer
  • Gecompromitteerde mobiele apparaten blokkeren
  • Rapporten over inactieve mobiele apparaten
  • Wachtwoordvereisten voor mobiel
  • Apparaatversleuteling
  • App-verificatie
  • Installatie van mobiele apps via onbekende bronnen
  • Opslag op externe media
  • Account automatisch wissen

Ondersteunde versies: Enterprise Standard en Enterprise Plus, Enterprise Essentials Plus en Cloud Identity Premium

Servicesand thenBeheer van mobiele apparatenand thenApparaten en instellingen beheren

• Verificatie in 2 stappen voor beheerders
  • Verificatie in 2 stappen voor gebruikers
  • Beveiligingssleutels vereisen voor beheerders
  • Beveiligingssleutels vereisen voor gebruikers

Ondersteunde versies: Enterprise Standard en Enterprise Plus, Enterprise Essentials Plus en Cloud Identity Premium

Alleen beschikbaar voor hoofdbeheerdersaccounts.