Övervaka status för dina säkerhetsinställningar

Sidan Säkerhetsstatus

Utgåvor som stöds för den här funktionen: Enterprise Plus, Education Standard och Education Plus, Enterprise Essentials Plus. Jämför utgåvor

Den här funktionen är tillgänglig i Cloud Identity-premiumversionen. Jämför utgåvor

Säkerhetsinställningarna rör säkerhet och skydd för användarkonton.

Tvåstegsverifiering och Security Key Enforcement för användare

Tvåstegsverifiering bidrar till att skydda användarnas konton från obehörig åtkomst om någon lyckas komma över deras lösenord. Även om lösenordet avslöjas eller stjäls kan angriparen inte logga in utan användarens ytterligare verifiering. Denna verifiering kan ha formen av koder som enbart användaren kan erhålla via sin egen mobiltelefon eller via en krypterad signatur som finns på en säkerhetsnyckel (rekommenderas).

Mer information finns i tabellen nedan.

Om aktivering, registrering och tillämpning

Om tvåstegsverifiering har aktiverats för en domän får användarna inom domänen möjlighet att konfigurera tvåstegsverifiering. Om en enskild användare beslutar att konfigurera tvåstegsverifiering registreras de i tvåstegsverifiering.

Om tvåstegsverifiering tillämpas för en organisationsenhet krävs att användare inom denna organisationsenhet konfigurerar tvåstegsverifiering.

Tillämpa användning av säkerhetsnycklar

När du konfigurerar tvåstegsverifiering rekommenderar vi att du tillämpar säkerhetsnycklar för alla organisationsenheter. Detta minskar risken för kontointrång och gör det svårare för angripare att stjäla användaruppgifter och få åtkomst till konfidentiell information och privat data.

Se instruktionerna nedan för anvisningar om hur du konfigurerar säkerhetsnätverk.

Inställningar
  • Tvåstegsverifiering för användare
  • Security Key Enforcement för användare
Status
  • För Security Key Enforcement för användare anger denna status antal organisationsenheter där tvåstegsverifiering för användare inte tillämpas.
  • För Security Key Enforcement för användare anger statusen antalet organisationsenheter där säkerhetsnycklar inte tillämpas för användarna.

Rekommendation

Tillämpa tvåstegsverifiering för alla organisationsenheter och välj Enbart säkerhetsnyckel under Välj tillåtna metoder för tvåstegsverifiering.Detta minskar risken för kontointrång och gör det svårare för angripare att stjäla användaruppgifter och få åtkomst till konfidentiell information och privat data.

Så här tillämpar du tvåstegsverifiering och säkerhetsnycklar för alla användarkonton

Så här aktiverar du tvåstegsverifiering och tillämpar användning av säkerhetsnycklar:

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Säkerhetföljt avAutentiseringföljt avTvåstegsverifiering.

3. Markera boxen Tillåt användare att aktivera tvåstegsverifiering.
  4. Klicka på Spara. Detta möjliggör tvåstegsverifiering för alla användare på domänen.
  5. I avsnittet för tvåstegsverifiering klickar du på Gå till avancerade inställningar och tillämpa tvåstegsverifiering.
  6. Välj domänen eller den relevanta organisationsenheten på navigationsmenyn till vänster.
  7. Under Tillämpning klickar du på Aktivera tillämpning nu.
  8. Under Endast säkerhetsnyckel väljer du Välj tillåtna metoder för tvåstegsverifiering.
  9. Klicka på SPARA.

Mer information och instruktioner finns i Lägg till tvåstegsverifiering och Tillämpning.

Effekt på dina användare

Användare uppmanas att autentisera med en andra faktor när de loggar in på Google-tjänsten (exempelvis Google Workspace eller Cloud Identity). Den andra faktorn är oftast ett telefonsamtal till ett registrerat mobilnummer där de anger en auktoriseringskod.

Tvåstegsverifiering och Security Key Enforcement för administratörer

Tvåstegsverifiering bidrar till att skydda administratörer från obehörig åtkomst om någon lyckas komma över deras lösenord. Även om lösenordet avslöjas eller stjäls kan angriparen inte logga in utan användarens ytterligare verifiering. Denna verifiering kan ha formen av koder som enbart administratören kan erhålla via sin egen mobiltelefon eller via en krypterad signatur som finns på en säkerhetsnyckel.

Mer information finns i tabellen nedan.

Om aktivering, registrering och tillämpning

Om tvåstegsverifiering har aktiverats för en domän får administratörer inom domänen möjlighet att konfigurera tvåstegsverifiering. Om en enskild administratör beslutar att konfigurera tvåstegsverifiering registreras de i tvåstegsverifiering.

Om tvåstegsverifiering tillämpas för en organisationsenhet krävs att administratörer inom denna organisationsenhet konfigurerar tvåstegsverifiering.

Tillämpa användning av säkerhetsnycklar

När du konfigurerar tvåstegsverifiering rekommenderar vi att du tillämpar säkerhetsnycklar för alla organisationsenheter. Detta minskar risken för kontointrång och gör det svårare för angripare att stjäla användaruppgifter och få åtkomst till konfidentiell information och privat data.

Se instruktionerna nedan för anvisningar om hur du konfigurerar säkerhetsnätverk.

Inställningar
  • Tvåstegsverifiering för administratörer
  • Security Key Enforcement för administratörer
Status
  • För Tvåstegsverifiering för administratörer anger denna status antalet organisationsenheter där tvåstegsverifiering för administratörer inte tillämpas
  • För Security Key Enforcement för administratörer anger denna status antalet organisationsenheter där säkerhetsnycklar inte tillämpas för administratörer.

Rekommendation

Tillämpa tvåstegsverifiering för alla administratörskonton och välj Enbart säkerhetsnyckel under Välj tillåtna metoder för tvåstegsverifiering. Det minskar risken för kontointrång, utökad behörighet och knäckta lösenord.

Så här tillämpar du tvåstegsverifiering och säkerhetsnycklar för alla administratörskonton

Så här aktiverar du tvåstegsverifiering och tillämpar användning av säkerhetsnycklar:

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Säkerhetföljt avAutentiseringföljt avTvåstegsverifiering.

3. Markera boxen Tillåt användare att aktivera tvåstegsverifiering.
  4. Klicka på Spara. Detta möjliggör tvåstegsverifiering för alla användare på domänen.
  5. I avsnittet för tvåstegsverifiering klickar du på Gå till avancerade inställningar och tillämpa tvåstegsverifiering.
  6. Välj domänen eller den relevanta organisationsenheten på navigationsmenyn till vänster.
  7. Under Tillämpning klickar du på Aktivera tillämpning nu.
  8. Under Endast säkerhetsnyckel väljer du Välj tillåtna metoder för tvåstegsverifiering.
  9. Klicka på SPARA.

Mer information och instruktioner finns i Lägg till tvåstegsverifiering och Tillämpning.

Effekt på dina användare

Administratörer måste autentisera med en andra faktor när de loggar in på Google-tjänsten (exempelvis Google Workspace eller Cloud Identity). Den andra faktorn är oftast ett telefonsamtal till ett registrerat mobilnummer där de anger en auktoriseringskod.