Om säkerhetscentret

Utgåvor som stöds för den här funktionen: Frontline Standard, Enterprise Standard och Enterprise Plus, Education Standard och Education Plus, Enterprise Essentials Plus.  Jämför utgåvorDen här funktionen är tillgänglig i Cloud Identity-premiumversionen. Jämför utgåvor

Säkerhetscentret innehåller avancerad säkerhetsinformation och analyser och ger ökad insyn och kontroll över säkerhetsproblem som berör din domän.

Säkerhetscentret utökar de avancerade inställningarna i Googles administratörskonsol för att visa din säkerhetsdata genom relevanta, anpassningsbara rapporter som du kan dela med kollegor inom organisationen. Administratörer kan även övervaka konfigurationen av inställningarna för Googles administratörskonsol från sidan Säkerhetsstatus. Administratörer kan dessutom använda verktyget för säkerhetsundersökning för att identifiera, utvärdera och vidta åtgärder för problemen med säkerhet och integritet på domänen.

Se avsnitten nedan för mer information:

Obs! Du måste ha nödvändig behörighet för att få åtkomst till säkerhetscentret. Mer information finns i Administratörsbehörigheter för säkerhetscentret.

Rapporter för säkerhetsöversikt

På instrumentpanelen för säkerhet kan du se en översikt över data från flera rapporter i säkerhetscentret. Vilka rapporter och diagram du ser beror på vilken typ av hanterat Google-konto du har (fler detaljer finns i Om säkerhetsöversikten).

Obs! Data i rapporterna i säkerhetsöversikten uppdateras var 15:e minut. Ny data visas inom 15 minuter efter att de första loggarna har registrerats.

Sidan Säkerhetsstatus

På sidan Säkerhetsstatus kan du övervaka inställningarna för administratörskonsolen. Du kan till exempel kontrollera status för inställningar som automatisk vidarebefordran av e-post, enhetskryptering, inställningar för delning av enheter och mycket annat.

Sidan Säkerhetsstatus ger mer insyn i inställningarna för administratörskonsolen så att bättre kan förstå och hantera säkerhetsrisker. Om det behövs kan du göra anpassningar av domänens inställningar utifrån allmänna säkerhetsriktlinjer och metodtips, samtidigt som du balanserar dessa riktlinjer med organisationens affärsbehov och riskhanteringspolicy.

Obs! De exakta inställningarna för säkerhetsstatus som du får beror på din utgåva. Mer information och anvisningar finns i Kom igång med sidan för säkerhetsstatus.

Undersökningsverktyg

Använd verktyget för säkerhetsundersökning för att identifiera, utvärdera och vidta åtgärder för problemen med säkerhet och integritet på domänen.

Du kan till exempel använda undersökningsverktyget för att göra följande:

• Få åtkomst till data om enheter.
  • Få åtkomst till loggdata på enheter för att se vilka enheter och appar som används för att komma åt din data.
  • Få åtkomst till data om Gmail-meddelanden, inklusive e-postinnehåll.
  • Få åtkomst till loggdata från Gmail för att hitta och radera skadliga e-postmeddelanden, markera e-postmeddelanden som skräppost eller nätfiske eller skicka e-post till användarnas inkorgar.
  • Visa sökresultat som listar avstängda användare.
  • Få åtkomst till loggdata från Drive för att undersöka fildelningen inom organisationen, undersöka dokument som skapas och raderas, undersöka vem som har haft åtkomst till dokument och mycket annat.

Mer information och anvisningar finns i Om verktyget för säkerhetsundersökningar.