De installatiestappen uitvoeren in de Google Cloud-console

Nadat u een Cloud Identity-account heeft gemaakt en uw domeineigendom heeft bevestigd, gaat u terug naar de Google Cloud-console. Voordat u door kunt gaan, moet u namens uw organisatie de Cloud Identity-overeenkomst accepteren. Daarna wordt u doorgestuurd naar de pagina Identity.

U heeft nu een volledig functionerend Cloud Identity-account. U kunt ook enkele extra installatiestappen uitvoeren in de console, zoals hieronder beschreven.

Opmerking: U kunt later teruggaan naar de Google Beheerdersconsole om meer gebruikers toe te voegen en groepen te maken. Zie Gebruikers beheren voor meer informatie.

Over uw Cloud Identity-organisatie

Uw Cloud Identity-organisatie wordt gemaakt nadat u zich heeft aangemeld en de installatiestappen heeft uitgevoerd voor de Cloud Identity-service. Er wordt dan een Cloud Identity-account toegewezen vanuit de Beheerdersconsole aan Google Cloud. Hiermee beheert u al uw projecten voor facturerings- en beheerdoeleinden. Met uw Cloud Identity-organisatie kunt u bijvoorbeeld de toegang tot bepaalde projecten beperken tot Cloud Identity-gebruikers.

Als de eerste hoofdbeheerder die de Google Cloud-console gebruikt, krijgt u de rol Organisatie-eigenaar. U kunt dan de organisatie-instellingen beheren en beleid toewijzen op het hoogste niveau.

Projecten en factureringsaccounts migreren en rechten instellen

Belangrijk:

• Voer stap 1 en 2 hieronder uit met uw Google Cloud-account dat geen beheerdersaccount is. Dit is meestal een persoonlijk Gmail-account.
  • Voer stap 3 t/m 6 uit met uw Cloud Identity-beheerdersaccount.

Voer deze stappen uit om content te migreren uit het account dat u hiervoor gebruikte:

Alles openen  |  Alles sluiten

Stap 1: Geef toegang aan factureringsaccounts

Voer de stappen hieronder uit om projecten en factureringsaccounts te migreren vanuit accounts buiten uw Cloud Identity-organisatie naar uw nieuwe Cloud Identity-organisatie. We raden u aan deze pagina open te houden in een ander tabblad, zodat u ernaar kunt kijken wanneer u de stappen uitvoert.

1. Log in op het Google Cloud-account met het bestaande factureringsaccount waarmee u wilt koppelen.
  2. Geef uw organisatie via Cloud Identity beheerderstoegang tot dit factureringsaccount.
    1. Ga naar het linker navigatiemenu en open Facturering.
    2. Ga naar het factureringsaccount waar u het Cloud Identity-account aan wilt koppelen.
    3. Voeg de organisatiebeheerder van uw Cloud Identity-account toe als factureringsbeheerder.
Stap 2: Geef toegang tot projecten

U kunt toegang geven tot één project tegelijk of tot meerdere tegelijk met de UI om rechten in bulk toe te wijzen. In stap 1 hieronder ziet u hoe u toegang geeft tot één project tegelijk, in stap 2 hoe u toegang geeft tot meerdere projecten tegelijk.

1. Geef de organisatiebeheerder het toegangsrecht Eigenaar voor projecten.
    Ga naar de pagina IAM en beheer voor de projecten die u wilt migreren en voeg het account van uw organisatiebeheerder toe als Eigenaar.
  2. Stel bulkrechten in (optioneel).
    Ga naar het gedeelte IAM en beheer en klik in het linker navigatiemenu op Bronnen beheren of Alle projecten. Selecteer in de weergave 'Bronnen beheren' de projecten die u wilt migreren en gebruik het IAM-venster om uw nieuwe account toe te voegen als Eigenaar van deze projecten.
Stap 3: Log in op uw Cloud Identity-account en accepteer de projectuitnodigingen

Log in op uw Cloud Identity-account en check uw e-mail.

Accepteer voor de projecten die u wilt migreren de projectuitnodiging die naar uw nieuwe account is gemaild. Klik op de link in elke e-mail voor elk project dat u wilt migreren.

Stap 4: Ga naar Google Cloud, log in met uw Cloud Identity-account en verwijder de toegang
  1. Verwijder de toegang tot het factureringsaccount.
    Ga naar het factureringsaccount dat u heeft gekoppeld vanuit uw oude account en verwijder de toegang voor gebruikersaccounts die zich niet in het domein van uw bedrijf bevinden, inclusief uw @gmail.com-account.
  2. Verwijder de toegang tot projecten.
    1. Ga naar de pagina IAM en beheer en klik op Bronnen beheren.
    2. Selecteer op de pagina 'Bronnen beheren' de optie Geen organisatie in het dropdownmenu naast de filterfunctie.
    3. Naast de projecten in uw oude account komt een geel waarschuwingspictogram te staan. Selecteer deze projecten en verwijder in het IAM-venster de toegang voor accounts die zich niet in het domein van uw bedrijf bevinden, inclusief uw @gmail.com-account.
Stap 5: Migreer projecten
  1. Ga naar het gedeelte IAM en beheer en klik op Bronnen beheren.
  2. Klik op de pagina 'Bronnen beheren' op Geen organisatie in het dropdownmenu naast de filterfunctie. Naast de projecten in uw oude account komt een geel waarschuwingspictogram te staan.
  3. Selecteer de projecten in uw oude account en klik bovenaan op Migreren of klik op het pictogram voor elk project.

Nadat de migratie is voltooid, worden de projecten verplaatst naar de organisatie van uw bedrijf. Wijzig vervolgens Geen organisatie in het dropdownmenu in de organisatie van uw bedrijf om de projecten te kunnen zien.

Stap 6: Stel rechten in
  1. Ga naar het gedeelte IAM en beheer en selecteer uw organisatie in het dropdownmenu bovenaan. Hiermee kunt u IAM-rechten instellen die gelden voor alle projecten in uw organisatie.
  2. Voeg op de pagina IAM uw beheerders toe en wijs ze de juiste rollen toe.

Zie ook Configuring permissions on Google Cloud Platform (Rechten configureren in Google Cloud Platform) voor meer informatie.