Skapa Cloud Identity-användarkonton

Innan du kan hantera användare i Cloud Identity måste du skapa konton för varje användare som ska hanteras av Cloud Identity. Ett konto ger användarna ett namn och lösenord för inloggning på sina Google-tjänster. Du kan lägga till mer information i användarnas profiler om du vill.

Skapa ett eller flera användarkonton

Alternativ för stora organisationer

• Använd Google Cloud Directory Sync när du vill synkronisera användardata i din befintliga LDAP-katalog med ditt Google-konto (synkroniserar även grupper, kontakter och organisationer).
  • Använd Admin SDK Directory API för att tillhandahålla data för många användare från befintliga LDAP-kataloger, såsom Microsoft® Active Directory®. Detta API ger mer flexibilitet än Google Cloud Directory Sync, men kräver programmering.

Riktlinjer när du skapar konton

Viktigt! Vi rekommenderar att du löser eventuella kontokonflikter innan du lägger till användare i ditt nya G Suite Cloud Identity-konto.

Övriga riktlinjer:

• Användarnamnet för varje konto blir användarens inloggningsnamn och första delen av användarens e-postadress. Om domänen är solarmora.com har en användare vars e-postadress är jsmith@solarmora.com användarnamnet jsmith. Om organisationens Cloud Identity-konto har flera kopplade domännamn anger du vilket domännamn som ska användas när du skapar användarkontot för Cloud Identity.
  • Det kan ta upp till 24 timmar innan ett nytt användarkonto visas i den sökbara G Suite-katalogen.

Mer information finns i Riktlinjer för namn och lösenord.

Har dina användare Google-konton?

Om en användare har skapat ett privat Google-konto med din organisations domännamn kan det leda till en kontokonflikt. Om du skapar användarkonton med samma användarnamn som befintliga privata Google-konton och sedan lägger till dem i organisationen, har de samma adress för sina privata konton och Cloud Identity-konton. Två konton kan inte ha samma användarnamn.

Mer information om hur du löser kontokonflikter finns i Lös kontokonflikter.