Cloud Identity-gebruikersaccounts maken

Voordat u gebruikers kunt beheren in Cloud Identity, moet u een account maken voor elke gebruiker die moet worden beheerd door Cloud Identity. Met een account krijgen gebruikers een naam en wachtwoord waarmee ze kunnen inloggen bij hun Google-services. U kunt ook meer gegevens toevoegen aan de profielen van uw gebruikers.

Een of meer gebruikersaccounts maken

Opties voor grote organisaties

• Gebruik Google Cloud Directory Sync om gebruikersgegevens uit uw bestaande LDAP-directory te synchroniseren met uw Google-account (synchroniseert ook groepen, contacten en organisatie-eenheden).
  • Gebruik de Admin SDK Directory API om een groot aantal gebruikers te registreren met gegevens uit uw bestaande LDAP-directory, zoals Microsoft® Active Directory®. Deze API biedt meer flexibiliteit dan Google Cloud Directory Sync, maar moet worden geprogrammeerd.

Richtlijnen bij het maken van accounts

Belangrijk: We raden u aan problemen met conflicterende accounts op te lossen voordat u gebruikers toevoegt aan het nieuwe Cloud Identity-account van uw organisatie.

Andere richtlijnen:

• De gebruikersnaam van elk account wordt de inlognaam van die persoon en het eerste deel van zijn e-mailadres. Als uw domein solarmora.com is, heeft een gebruiker met het e-mailadres jsmith@solarmora.com de gebruikersnaam jsmith. Als er meerdere domeinnamen zijn gekoppeld aan het Cloud Identity-account van uw organisatie, moet u opgeven welke domeinnaam moet worden gebruikt wanneer u het Cloud Identity-gebruikersaccount maakt.
  • Het kan 24 uur duren voordat een nieuw gebruikersaccount wordt weergegeven in de doorzoekbare G Suite-directory.

Zie ook Richtlijnen voor namen en wachtwoorden.

Hebben uw gebruikers al een bestaand Google-account?

Als een gebruiker een persoonlijk Google-account heeft gemaakt met de domeinnaam van uw organisatie, kan dit leiden tot een conflicterend account. Als u een gebruikersaccount maakt met dezelfde gebruikersnaam als een bestaand persoonlijk Google-account en deze toevoegt aan uw organisatie, heeft de gebruiker hetzelfde adres voor zijn persoonlijke account en zijn Cloud Identity-account. Twee accounts mogen niet dezelfde gebruikersnaam hebben.

Zie Problemen met conflicterende accounts oplossen voor hulp bij het oplossen van problemen met conflicterende accounts.