Praktische tips voor GCDS

We raden u aan deze praktische tips te volgen om synchronisaties met Google Cloud Directory Sync (GCDS) zo goed mogelijk te laten verlopen.

GCDS voorbereiden

• Zorg dat u voldoet aan de systeemvereisten, met name de vereiste hoeveelheid vrije RAM: Als u een groot aantal entiteiten wilt synchroniseren vanuit uw LDAP-directory, moet u zorgen dat er voldoende vrije RAM beschikbaar is op de GCDS-server. Zorg ook dat u de nieuwste versie van GCDS gebruikt.

• Zorg dat de installatie veilig is: Controleer of de computer waarop GCDS is geïnstalleerd, veilig is. De inloggegevens die zijn opgeslagen in het XML-configuratiebestand zijn versleuteld, maar als een hacker toegang krijgt tot het apparaat, kan deze zowel het XML-bestand als de versleutelingssleutel verkrijgen.

• Update eerst uw LDAP-gegevens en vergeet niet een simulatiesynchronisatie uit te voeren: Als uw LDAP-gegevens klaar zijn, voert u een simulatiesynchronisatie uit om de instellingen te verifiëren. Voer vervolgens een volledige synchronisatie uit om de updates over te zetten naar uw Google-account. GCDS werkt het beste als uw Google-gegevens worden geüpdatet via het synchronisatieproces.

• Controleer of er onbeheerde gebruikers zijn en nodig ze uit: Controleer of er bestaande onbeheerde gebruikers zijn. Zo ja, nodig ze dan uit hun account over te zetten naar het beheerde Google-account van uw organisatie voordat u de eerste synchronisatie uitvoert. Er worden dan geen conflicterende accounts gemaakt voor deze gebruikers tijdens de synchronisatie.

Gerelateerde onderwerpen

Gebruikers- en beheerdersaccounts beheren

• Gebruikersaccounts: opschorten, niet verwijderen: Stel GCDS zo in dat als gebruikersaccounts niet worden gevonden in uw LDAP-directory, de accounts worden opgeschort in plaats van verwijderd. Verwijderde accounts kunnen na twintig dagen niet meer worden opgehaald, maar gegevens in opgeschorte accounts blijven bewaard. U kunt ook e-mails en Google Drive-content overzetten van een opgeschort account naar een ander account.

• Synchroniseer gebruikersaccounts volgens een andere planning: U kunt snel gebruikersaccounts maken en opschorten nadat ze zijn gewijzigd in de LDAP-directory door gebruikersaccounts vaker te synchroniseren volgens een aparte planning. Wijzigingen die niet zo urgent zijn (bijvoorbeeld updates van gedeelde contacten of groepslidmaatschappen), kunnen minder vaak worden gesynchroniseerd. Gebruik de opdrachtregel om alleen gebruikersaccounts te synchroniseren.

• Beheerdersaccounts: niet opschorten of verwijderen: Standaard worden Google-beheerdersaccounts die niet in de LDAP-directory staan, niet opgeschort of verwijderd. Laat deze instelling ingeschakeld zodat u geen Google-beheerdersaccounts kwijtraakt.

Gerelateerde onderwerpen

Regels en limieten gebruiken om gegevens te synchroniseren

• Bekijk de verwijderlimieten: Bekijk de verwijderlimieten in GCDS voor elk van de items die u wilt synchroniseren. Controleer of de limiet klopt met uw accountgrootte en een redelijk percentage of itemaantal is.

• Gebruik uitsluitingsregels om gebruikers of groepen in uw Google-account te bewaren: Als u gebruikersaccounts of groepen in Google heeft die niet in uw LDAP-directory staan, kunt u een uitsluitingsregel gebruiken om te zorgen dat de gebruikers of groepen in uw Google-account blijven staan. Zorg dat u bekend bent met het gebruik van uitsluitingsregels voordat u ze toepast.

• Sluit LDAP-gegevens uit met gerichte zoekregels: Als u wilt voorkomen dat entiteiten in uw LDAP-directory worden gesynchroniseerd met uw Google-account, raden we u aan gerichte zoekregels te gebruiken. Zoekregels zijn eenvoudiger te beheren dan LDAP-uitsluitingsregels en kunnen de synchronisatieprestaties verbeteren. Zorg dat u bekend bent met het gebruik van zoekregels voordat u ze toepast.