Felsöka problem efter en betalning

Gäller Cloud Identity Premium och andra betalprenumerationer på Googles administratörskonsol.

Om du har försökt att åtgärda en misslyckad betalning och ändå stöter på problem testar du att åtgärda problemet med hjälp av dessa felsökningstips.

Innan du börjar

Logga ut från administratörskonsolen och logga in igen.

Felsök problemet

Jag har gjort en manuell betalning men mitt konto är fortfarande inte aktivt.

Om ditt konto inte är aktivt när du har gjort en betalning och det utestående saldot för kontot är 0, betyder det sannolikt att din primära betalningsmetod inte är giltig.

Tänk på följande: Om ditt konto är avstängt eller i en respitperiod betyder det att vi inte kunnat debitera din primära betalningsmetod. Om du gör en manuell betalning med ett nytt kort eller bankkonto sänker det ditt saldo till 0, men din primära betalningsmetod debiteras inte.

Eftersom metoden fortfarande inte är giltig återgår ditt konto till respitperioden eller avstängning nästa gång vi försöker debitera denna betalningsmetod. Åtgärda detta genom att göra det nya kortet eller bankkontot till din nya primära betalningsmetod.

När du har angett ditt nya kreditkort eller bankkonto som primärt, aktiverar vi ditt konto inom några timmar

När du har angett ditt nya kreditkort eller bankkonto som primärt, aktiverar vi ditt konto inom några timmar.

Jag försökte betala mitt saldo, men betalningen misslyckades.

Om betalningen fortfarande misslyckas efter att du har ändrat betalningsmetod kontrollerar du att betalningsmetoden verkligen är giltig. Testa sedan att åtgärda problemet igen genom att följa anvisningarna för hur du åtgärdar problem med en betalningsmetod i Googles administratörskonsol.

Under tiden kan du undvika eller upphäva en avstängning genom att betala saldot med en annan betalningsmetod. Vi rekommenderar att du betalar mer än minimibeloppet så att du klarar dig fram tills dess att problemet med den primära betalningsmetoden är åtgärdat.

Jag har betalat mitt saldo men det visas fortfarande ett felmeddelande om att jag måste betala.

Ibland kan det ta ett tag för vårt system att behandla en betalning. Vi rekommenderar att du loggar ut och loggar in igen. Om ett felmeddelande fortfarande visas kan betalningen ha misslyckats. Följ anvisningarna för hur du åtgärdar ett problem med din betalningsmetod i Googles administratörskonsol.

Jag betalade mitt saldo, men en eller flera tjänster (Gmail, Kalender och så vidare) är ändå inte tillgängliga för användare.

Både du och användarna bör logga ut och logga in igen.

Om en tjänst fortfarande inte är tillgänglig inaktiverar och aktiverar du tjänsten igen för användarna.

Jag gjorde en inbetalning och kontot debiterades två gånger.

Även om du har betalat saldot kan det hända att vårt system genomför en automatisk debitering vid ett senare tillfälle. Detta resulterar i en dubbel avgift. Om detta händer dras all resterande kredit av från din nästa betalning.