Systeemvereisten

Zorg dat u aan de volgende vereisten voldoet voordat u Google Cloud Directory Sync (GCDS) installeert.

Google-account

U heeft een van de volgende accounts nodig:

• Een Google-account of Cloud Identity-account
  • Een hoofdbeheerdersaccount voor Google Workspace of Cloud Identity

GCDS-server

Besturingssysteem

De GCDS-server vereist een van de volgende besturingssystemen:

• Microsoft Windows
    • GCDS wordt ondersteund in Windows 7, 8 en 10, en Windows Server 2008, 2012, 2016, 2019 en 2022.
    • U moet beheerder zijn van de Windows-server om GCDS te kunnen installeren.
  • Linux
    • Als u een 32-bits versie van GCDS gebruikt in een 64-bits Linux-systeem, installeert u een 32-bits libc (zoals libc6-i386).
    • Installeer een grafische gebruikersinterface (GUI) op de GCDS-server of open een andere server met een GUI. (Als u een andere server gebruikt, autoriseert u het configuratiebestand opnieuw. Zie voor meer informatie Een configuratiebestand gebruiken met verschillende apparaten of gebruikers)

Hardwarevereisten

We raden het volgende aan voor optimale GCDS-prestaties:

• Minimaal een 2-coreprocessor.
  • Minstens 5 GB aan schijfruimte voor logboekbestanden en gegevens. Als u logboeken opslaat op het niveau DEBUG of INFO, heeft u wellicht meer vrije ruimte nodig voor aanvullende logboekgegevens.
  • De hoeveelheid beschikbaar RAM (random-access memory) is afhankelijk van de grootte van uw gegevens:

Opmerking: U moet wellicht de hoeveelheid vrije RAM vergroten. Zie voor meer informatie Wat moet ik doen als geheugengerelateerde fouten worden weergegeven?

Aantal entiteiten* Aanbevolen hoeveelheid vrije RAM
    Minder dan 10.000 1 GB
    10.000-200.000 2-4 GB
    200.000+ 8 GB

* Entiteiten omvatten resources, zoals gebruikers, groepen, groepsleden, organisatie-eenheden en contacten.

LDAP-server

Microsoft Azure Active Directory (Azure AD) wordt niet ondersteund. Als u wilt synchroniseren met Azure AD, gebruikt u Cloud Directory Sync.

Alle versies van LDAP worden ondersteund. U heeft het volgende nodig:

• LDAP-beheerderstoegang tot uw directoryserver
  • Netwerktoegang tot uw LDAP-server (u hoeft GCDS niet uit te voeren op uw LDAP-server)
  • Leesrechten op de LDAP-server voor de organisatie-eenheden die u wilt synchroniseren
  • Een LDAP-browser die de gegevens op uw LDAP-directoryserver kan lezen en erin kan bladeren
  • GCDS-toegang tot de gebruikersgegevens van de LDAP-server

Netwerkvereisten

Versleuteling

• GCDS naar LDAP:
    • Versleuteld met SSL als het verbindingstype dat in Configuratiebeheer is opgegeven de waarde LDAP+SSL heeft.
    • De verbindingen worden niet versleuteld als het gekozen verbindingstype Standaard LDAP is.
  • Verbindingen tussen GCDS en Google worden versleuteld met HTTPS.

Vereiste inspanningen en expertise

• LDAP-directory: Bekendheid met uw LDAP-gegevens. Het is ook handig als u vertrouwd bent met de taal van LDAP-query's.
  • Netwerkexpertise: Ervaring met uw netwerk en beveiligingsinstellingen voor intern en uitgaand verkeer. U moet e-mailservers kunnen instellen voor meldingsverkeer.
  • Kennis van uw gebruikersbestand: U moet kunnen zien welke LDAP-invoeren huidige gebruikers en groepen vertegenwoordigen.

Google, Google Workspace en de gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.