Release-opmerkingen voor Password Sync

Bekijk deze release-opmerkingen om de verbeteringen en nieuwe functies in elke versie van Password Sync te bekijken.

We raden u aan uw versie van Password Sync te upgraden naar 1.8.17. Binnenkort kunnen oudere versies van Password Sync niet opnieuw autoriseren met driezijdige OAuth. Meer informatie

Alles uitvouwen  |  Alles samenvouwen

Release-opmerkingen voor 1.8.17

6 april 2022

Wat is er nieuw
  • Er zijn best practices geïmplementeerd voor de beveiliging van de accounts en gegevens van uw gebuikers.

Release-opmerkingen voor 1.8.13

24 juni 2021

Wat is er nieuw
  • G Suite Password Sync (GSPS) heet nu Password Sync.
  • Het app-logo en de app-iconen zijn verbeterd.
  • Kleine UI-wijzigingen op het welkomstscherm.
Opgeloste problemen
  • In de opdrachtregelinterface van het installatieprogramma is het argument DOMAIN niet meer vereist.
  • Password Sync slaat nu de reden van 'toegang geweigerd'-fouten op in het logboek die zich voordoen als wordt geprobeerd de beheerdersinloggegevens op te slaan.
  • De URL is geüpdatet in de foutmelding die wordt geregistreerd als een wachtwoord ongeldige tekens bevat.
  • Verbeterde foutmelding als het XML-configuratiebestand niet kan worden gevonden.

Release-opmerkingen voor 1.7.6

16 september 2019

Wat is er nieuw
  • GSPS werkt nu wanneer aanvullende LSA-beveiliging is ingeschakeld op een Windows-server.
  • Het invoeren van de domeinnaam is niet langer vereist.
  • Voor betere diagnose zijn er gegevens (beheerdersmailadres en serviceaccount-ID) toegevoegd aan het logbestand.
Opgeloste problemen
  • De Help-tekst is verbeterd van de foutmelding die wordt weergegeven wanneer anonieme toegang wordt gebruikt op een systeem waarop anonieme toegang niet wordt ondersteund.
  • Er is een probleem opgelost waarbij LDAP-zoekopdrachten een gebruikersnaam niet konden vastleggen die niet correct is (meestal onsamenhangende gegevens in plaats van de daadwerkelijke gebruikersnaam).
  • Kleine verbeteringen aan de logboekregistratie.

Release-opmerkingen voor 1.6.17

30 januari 2017

Opgeloste problemen
Er is een probleem opgelost waarbij GSPS soms veroorzaakte dat andere geïnstalleerde wachtwoordfilters niet meer werkten, afhankelijk van de volgorde waarin de filters waren geïnstalleerd.

Release-opmerkingen voor 1.6.13

8 november 2016

Wat is er nieuw
Google Apps Password Sync heeft een nieuwe naam, G Suite Password Sync (GSPS).

Release-opmerkingen voor 1.6

30 juni 2016

Wat is er nieuw
  • Ondersteuning toegevoegd voor de installatie van Windows Server Core 2008 en 2012.
  • Serviceaccountondersteuning toegevoegd voor G Suite-verificatie. Dit is vereist bij Server Core-installaties en is optioneel bij niet-Server Core-installaties.
  • GAPS kan nu worden geïnstalleerd en geconfigureerd vanaf de opdrachtregel.
  • Bij LDAP-configuratie kan nu de beveiligingscontext van de GAPS-service worden gebruikt. Er hoeven dus geen inloggegevens van de beheerder voor Active Directory meer worden opgegeven.
  • Verbeterde foutmeldingen in de configuratiewizard.
  • Crashrapportage toegevoegd. De rapporten worden opgeslagen op de GADS-server en niet doorgestuurd naar Google.
  • Windows Server 2003 wordt niet meer ondersteund.
Opgeloste problemen
  • In de GAPS-UI wordt nu een pictogram van een kookwekker weergegeven als taken worden uitgevoerd die in gang zijn gezet door andere handelingen, bijvoorbeeld als de gebruiker op de knoppen Vorige, Volgende en Nu autoriseren klikt.
  • GAPS probeert de OAuth-toegangstoken opnieuw te verversen als zich netwerktime-outs en 5xx-serverfouten voordoen.
  • Gebruikers die geen Windows-domeinbeheerder zijn, kunnen de GAPS-configuratiewizard niet meer opstarten. Eerder konden ze de wizard wel openen, maar kregen ze een foutmelding als ze de configuratie probeerden op te slaan.

Release-opmerkingen voor 1.5

16 februari 2016

Wat is er nieuw

GAPS gebruikt nu de hashfunctie Crypt (gesalte SHA512-hashes in plaats van SHA1) bij het updaten van het wachtwoord met de Directory API.

Gebruikt nieuwe OAuth2-eindpunten om tokens te autoriseren en vernieuwen (conflicten met het overschrijven van DNS om SafeSearch af te dwingen worden hierdoor voorkomen).

Verbeterde feedback in de configuratiegebruikersinterface om te helpen problemen met autorisatie op te lossen. Verbeterde systeemberichten voor trace-logboeken en Windows-evenementlogboeken.

Het aantal logboekevenementen is verminderd als het accountwachtwoord van een computer niet synchroniseert.

Verbeterde diagnostische logboeken van autorisatieproblemen kunnen nu worden bekeken in de serviceautorisatielogboeken.

Opmerking: Er is een nieuwe versie van de GAPS-supporttool beschikbaar om problemen met de GAPS-installatie op te lossen.

Release-opmerkingen voor 1.4

Opgeloste problemen

Er is een probleem opgelost waarbij GAPS crashte als het geen e-mailadreskenmerk op kon halen uit een account in de Active Directory.

Opmerking: Dit probleem deed zich alleen voor op Windows Server 2003, maar we raden u aan te upgraden, ongeacht de versie van Windows Server die u gebruikt.

Release-opmerkingen voor 1.3

Wat is er nieuw

GAPS maakt nu gebruik van de Admin SDK - Directory API (versie 1).

De pagina's 'G Suite configureren' en 'Active Directory configureren' voeren nu een controle uit. Indien u op een van deze pagina's onjuiste gegevens invoert, krijgt u een melding.

Opgeloste problemen

De door GAPS gegenereerde logboekbestanden tonen geen irrelevante logboekregels meer over Outlook.

Als u op de wizardpagina 'G Suite configureren' op enter drukt, wordt u nu gevraagd te autoriseren en wordt u niet meer teruggebracht naar de vorige pagina.

Release-opmerkingen voor 1.2

Wat is er nieuw

Gebeurtenissen over 'G Suite-wachtwoorden' worden nu weergegeven in het gebeurtenislogboek Applicatie. GAPS slaat nu gegevens over succesvolle en mislukte wachtwoordsynchronisaties op in het evenementlogboek.

Opgeloste problemen

Er is een probleem opgelost waarbij de stappen op de eerste pagina van de configuratiewizard in de verkeerde volgorde stonden.

Er is een probleem opgelost waarbij GAPS de wachtwoordstreepjes in sommige gevallen opsloeg in het logboek als het wachtwoord niet synchroniseerde. GAPS slaat geen wachtwoordstreepjes meer op.

Er is een probleem opgelost waarbij GAPS probeerde wachtwoorden te synchroniseren met tekens die niet worden ondersteund (niet-VS-ASCII-tekens). GAPS slaat nu een waarschuwing op in het logboek.

GAPS identificeert het nu op de juiste manier als synchronisatie van een wachtwoord mislukt en er een serverfout-reactie terugkomt.

Opmaakproblemen in de GAPS DLL-logboeken zijn opgelost.

Release-opmerkingen voor 1.1

Wat is er nieuw

'Anonieme toegang gebruiken om in Active Directory te zoeken' is nu standaard niet aangevinkt. De meeste Active Directory-omgevingen staan geen anonieme LDAP-connecties toe, dus dit maakt het installatieproces eenvoudiger.

De 32-bits-versie van GAPS kan niet meer worden geïnstalleerd op 64-bits-systemen. Hiervoor werd de installatie gewoon uitgevoerd, maar dan werkte wachtwoordsynchronisatie niet. Nu kunnen de twee installatieprogramma's niet meer door elkaar gehaald worden.

Betere flow van Google-autorisatie. De nieuwe autorisatieflow is duidelijker en makkelijker te gebruiken.

Basis-DN automatisch detecteren. Als u de configuratiewizard voor het eerst uitvoert, wordt het veld van de basis-DN automatisch ingevuld met de standaard basis-DN van uw domein.

Opgeloste problemen

Er is een probleem opgelost waarbij de logboeken onjuist de fout 'Fout bij het beveiligen van de sleutel: 0' lieten zien, zelfs als er zich geen fout voordoet bij het opslaan van de instellingen.

Er zijn verschillende fouten opgelost met de Google-autorisatiestap van de configuratie, die veroorzaakte dat de configuratie mislukte zonder een verklaring daarvoor te geven.

Er is een probleem opgelost waarbij de GAPS-service op sommige systemen niet kon opstarten omdat het pad in het systeem was geregistreerd zonder dubbele aanhalingstekens.

Er is een probleem opgelost waarbij GAPS mislukte als er onjuiste proxy-instellingen op het netwerk waren ingesteld.

Google, Google Workspace en de gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.