Over A-records

Een A-record, of Address-record (ook wel hostrecord genoemd) verbindt een domein met een IP-adres. Wanneer u Google Cloud-services gebruikt, kunt u de A-records van uw domein aanpassen om uw domeinnaam zonder www-voorvoegsel in te schakelen. Hieronder ziet u meer informatie en kunt u nu A-records configureren.

Hoe A-records werken

Een A-record verbindt een domein met het fysieke IP-adres van de computer waarop het domein wordt gehost. Internetverkeer gebruikt de A-record om de computer te vinden waarop de DNS-instellingen van uw domein worden gehost. De waarde van een A-record is altijd een IP-adres. Er kunnen meerdere A-records worden geconfigureerd voor één domeinnaam.

altostrat.com is bijvoorbeeld een Google-domein met een A-record dat wijst naar 68.178.232.100. Dit betekent dat al het verkeer naar altostrat.com naar de server met het IP-adres 68.178.232.100 wordt doorgestuurd. Wanneer het verkeer bij die server is aangekomen, volgt het de andere DNS-records van het domein om de e-mailservers en andere services van Google te vinden.

Als u niet bekend bent met het Domain Name System (DNS) of als u zich opnieuw wilt inlezen in gerelateerde informatie, bekijkt u Basisinformatie over DNS en Basisinformatie over domeinnamen.

Nu A-records configureren