Skapa, redigera och ta bort anpassade administratörsroller

Du måste vara inloggad som avancerad administratör för den här uppgiften.

Om de färdiga administratörsrollerna inte ger de behörigheter som du vill tilldela en användare, skapar du en anpassad roll som gör det. Alla anpassade roller kan ha en eller flera administratörsbehörigheter för specifika hanteringsuppgifter på Googles administratörskonsol. De behörigheter som du väljer avgör vilka startsidekontroller som finns på användarens administratörskonsol och vilka inställningar användaren kan hantera.Oavsett vilka behörigheter du väljer kan en användare med en anpassad administratörsroll aldrig göra ändringar i ditt eller något annat administratörskonto.

Du kan skapa upp till 750 anpassade roller för hela organisationen. Om organisationen hade fler än 750 anpassade roller innan gränsen trädde i kraft rekommenderar vi att du justerar rollerna för att de ska hamna under gränsen.

Skapa en anpassad roll

Innan du börjar: Kontrollera om rollen redan finns. Öppna Färdiga administratörsroller.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ett konto som har behörighet som avancerad administratör (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Kontoföljt avAdministratörsroller.
  3. Klicka på Skapa ny roll.
  4. Ange ett namn och eventuellt en beskrivning för rollen och klicka på Fortsätt.
  5. I listan Behörighetsnamn markerar du kryssrutorna för de behörigheter som du vill att användare med denna roll ska ha.

Läs mer om de olika behörigheterna

6. Klicka på Fortsätt.
  7. Granska behörigheterna och klicka på Skapa roll.
  8. Följ stegen för att tilldela den anpassade rollen.

Redigera en anpassad roll

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ett konto som har behörighet som avancerad administratör (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Kontoföljt avAdministratörsroller.
  3. Klicka på den anpassade roll som du vill redigera.
  4. Välj en åtgärd:
    • Om du vill redigera namnet eller beskrivningen av rollen klickar du på Redigera rolluppgifter och gör ändringarna.
    • Om du vill redigera de behörigheter som är kopplade till rollen klickar du på Behörigheter och markerar rutorna för att välja de behörigheter som du vill att användare med den här rollen ska ha.
  5. Klicka på Spara.

Ta bort en anpassad roll

Krav: Om du vill radera en anpassad roll kan du inte tilldelas rollen eller ta bort dig själv. Kontakta en annan avancerad administratör och be honom eller henne att ta bort dig från rollen. Därefter följer du stegen nedan för att radera rollen.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ett konto som har behörighet som avancerad administratör (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Kontoföljt avAdministratörsroller.
  3. Klicka på den anpassade roll som du vill ta bort.
  4. Klicka på Tilldelade administratörer.
  5. Markera rutan Administratör för att välja alla administratörer som har tilldelats rollen.
  6. Klicka på Ta bort tilldelning av rollföljt avTa bort tilldelning av roll.
  7. Klicka på Ta bort rollföljt avTa bort roll.

Relaterat ämne

Skapa en administratörsroll för en organisationsenhet