Aangepaste beheerdersrollen maken, bewerken en verwijderen

U moet zijn ingelogd als hoofdbeheerder om deze taak te kunnen uitvoeren.

Als de vooraf ingestelde beheerdersrollen niet de rechten bevatten die u een gebruiker wilt geven, kunt u een aangepaste rol maken. Elke aangepaste rol kan een of meer beheerdersrechten bevatten voor specifieke beheertaken in de Google Beheerdersconsole. Welke rechten u selecteert, bepaalt welke functies de gebruiker ziet op de homepage van de Beheerdersconsole en welke instellingen deze kan beheren. Ongeacht de rechten die u instelt, kan een gebruiker met een aangepaste beheerdersrol nooit wijzigingen aanbrengen aan uw beheerdersaccount of andere beheerdersaccounts.

U kunt maximaal 750 aangepaste rollen maken voor uw hele organisatie. Als uw organisatie meer dan 750 aangepaste rollen had voordat de limiet van kracht werd, raden we u aan uw rollen aan te passen zodat ze onder de limiet komen.

Een aangepaste rol maken

Voordat u begint: Controleer of de rol al bestaat. Bekijk de vooraf ingestelde beheerdersrollen.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met een account met hoofdbeheerdersrechten (eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Accountand thenBeheerdersrollen.
  3. Klik op Nieuwe rol maken.
  4. Vul een naam en eventueel een beschrijving voor de rol in en klik op Doorgaan.
  5. Vink in de lijst Naam recht de vakjes aan voor de rechten die gebruikers met deze rol moeten krijgen.

Meer informatie over elk recht

6. Klik op Doorgaan.
  7. Bekijk de rechten en klik op Rol maken.
  8. Volg de stappen om de aangepaste rol toe te wijzen.

Een aangepaste rol bewerken

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met een account met hoofdbeheerdersrechten (eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Accountand thenBeheerdersrollen.
  3. Klik op de aangepaste rol die u wilt bewerken.
  4. Kies een actie:
    • Als u de naam of beschrijving van de rol wilt bewerken, klikt u op Rolgegevens bewerken en brengt u wijzigingen aan.
    • Als u de rechten voor de rol wilt bewerken, klikt u op Rechten en vinkt u de vakjes aan voor de rechten die gebruikers met deze rol moeten krijgen.
  5. Klik op Opslaan.

Een aangepaste rol verwijderen

Vereisten: Als u een aangepaste rol wilt verwijderen, mag de rol niet aan u zijn toegewezen. U kunt zichzelf ook niet verwijderen. Vraag een andere hoofdgebruiker de rol voor u te verwijderen. Volg vervolgens de stappen hieronder om de rol te verwijderen.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met een account met hoofdbeheerdersrechten (eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Accountand thenBeheerdersrollen.
  3. Klik op de aangepaste rol die u wilt verwijderen.
  4. Klik op Beheerders toegewezen.
  5. Vink het vakje aan voor Beheerder om alle beheerders te selecteren aan wie de rol is toegewezen.
  6. Klik op Rol intrekkenand thenRol intrekken.
  7. Klik op Rol verwijderenand thenRol verwijderen.

Gerelateerd onderwerp

Een beheerdersrol maken voor een organisatie-eenheid