Goedkeuring door meerdere partijen voor verificatie in 2 stappen (bèta)

Deze functie is beschikbaar voor Cloud Identity Premium. Versies vergelijken

Goedkeuring door meerdere partijen biedt bescherming tegen schadelijke acties in de Beheerdersconsole door te vereisen dat wijzigingen aan gevoelige instellingen (zoals verificatie in 2 stappen aan- of uitzetten) moeten worden goedgekeurd door een hoofdbeheerder. Nadat een hoofdbeheerder het wijzigingsverzoek voor de instelling heeft ontvangen en goedgekeurd, wordt de wijziging automatisch doorgevoerd zonder dat er verdere actie van de beheerder nodig is.

Hoe goedkeuring door meerdere partijen werkt

In dit voorbeeld beveiligt goedkeuring door meerdere partijen de gevoelige actie van het wijzigen van de instellingen voor verificatie in 2 stappen.

1. Een Workspace-beheerder gaat naar Beveiligingen danInstellingen voor verificatie in 2 stappen en probeert de handhaving uit te zetten.
  2. Een pop-updialoogvenster laat de beheerder weten dat deze actie moet worden beoordeeld door een hoofdbeheerder. De beheerder die het verzoek heeft ingediend, kan optioneel een bericht met uitleg typen voordat het beoordelingsverzoek wordt verzonden.

Opmerking: Als er al een verzoek om een instelling te wijzigen in afwachting is van goedkeuring, worden nieuwe verzoeken tijdelijk geblokkeerd totdat het verzoek in behandeling is opgelost. De beheerder van wie het verzoek is geblokkeerd, kan het conflicterende verzoek raadplegen.

3. De beheerder die het verzoek heeft ingediend, krijgt een e-mailbevestiging dat het verzoek ter goedkeuring is ingediend.
  4. De hoofdbeheerder-goedkeurder krijgt het e-mailverzoek voor goedkeuring en opent een link naar de detailpagina voor goedkeuring door meerdere partijen in de Beheerdersconsole.
  5. De goedkeurder beoordeelt de details van het verzoek en keurt het verzoek goed of af.
    • Als het verzoek wordt goedgekeurd, wordt de wijziging in de instellingen voor verificatie in 2 stappen automatisch uitgevoerd. De beheerder die het verzoek heeft ingediend, hoeft dan verder niets te doen.
    • Als de goedkeurder geen actie onderneemt, verloopt het verzoek na 3 dagen.
  6. De aanvrager krijgt een e-mail als het verzoek is goedgekeurd of afgewezen, of als het verzoek is verlopen zonder actie.

Verzoekdetails bekijken, een verzoek goedkeuren, een verzoek annuleren

De aanvrager of de goedkeurder kan openstaande of eerdere verzoeken raadplegen op de lijstpagina van goedkeuring voor meerdere partijen. Als u op een verzoek in de lijst klikt, wordt er een detailpagina voor dat verzoek weergegeven. Op de detailpagina van het verzoek kunnen aanvragers een verzoek annuleren. Goedkeurders kunnen er het verzoek goedkeuren of afwijzen.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga naar Beveiligingen danGoedkeuring door meerdere partijen

U kunt alle of alleen uw eigen verzoeken weergeven. De verzoekdetails omvatten de verzoekstatus, de naam van de aanvrager, wanneer het verzoek is gemaakt en de instellingswijziging die wordt aangevraagd.

3. Als u informatie over een specifiek verzoek wilt raadplegen, klikt u in de kolom Actie aan de rechterkant op Beoordelen.
    • De detailpagina van de aanvrager bevat een optie om het verzoek te annuleren.
    • De detailpagina van de goedkeurder bevat opties om het verzoek goed te keuren of af te wijzen.
  4. Klik aan de linkerkant op Goedkeuring door meerdere partijen om terug te gaan naar de pagina met de goedkeuringslijst.