Factureringsopties

Als u de Cloud Identity Premium-services na uw kosteloze proefperiode wilt blijven gebruiken, moet u een betaald abonnement op de service starten. We brengen de kosten van de service dan maandelijks bij u in rekening. Hier ziet u hoe de facturering werkt en welke mogelijkheden u heeft.

De belangrijkste dingen die u moet weten over facturering

De facturering instellen tijdens uw kosteloze proefperiode

Wanneer u zich aanmeldt voor G Suite of Cloud Identity Premium, start u met een kosteloze proefperiode van veertien dagen. U krijgt de volledige set services en kunt tien gebruikers aan uw account voor G Suite of vijftig gebruikers voor Cloud Identity Premium toevoegen. Zie Over uw kosteloze proefperiode voor Cloud Identity Premium.

Als u de service zonder onderbreking wilt blijven gebruiken, moet u de facturering instellen voor Cloud Identity Premium voordat de proefperiode voorbij is. Er worden pas kosten in rekening gebracht wanneer de proefperiode voorbij is of als u meer dan tien of vijftig gebruikers toevoegt.

Factureringsland en valuta

Als u begint met het instellen van uw Google-factureringsaccount kiest u een land waar u zaken doet en een valuta waarin u wilt betalen. Het land dat u kiest bepaalt welke betaalmethoden u kunt gebruiken. Kies uw land en valuta zorgvuldig. U kunt deze later niet meer wijzigen.

Zie Betaalmethoden in mijn land voor meer informatie.

Een factureringsmodel kiezen

U kunt wanneer u de facturering instelt uit twee modellen kiezen:

• Flexibel model: U betaalt alleen voor de gebruikersaccounts die u elke maand gebruikt.
  • Jaarmodel: U legt zich voor een jaar lang vast voor de service voor een minimum aantal gebruikers.

Of u het jaarmodel kunt gebruiken, hangt af van uw abonnement en hoe u zich heeft aangemeld voor uw service. Zie Jaarmodel voor meer informatie.

Zie Cloud Identity-factureringsmodellen vergelijken voor meer informatie.

Betalen met creditcard of bankrekening

U kunt met een internationale creditcard voor uw abonnement betalen. Google accepteert betalingen van de grootste creditcards, zoals Visa, Mastercard en American Express. In sommige landen kunt u ook betalen door geld af te laten schrijven van een bankrekening (dit wordt ook wel automatische incasso genoemd).

Bekijk uw betaalmethoden voor meer informatie.

Maandelijkse automatische betalingen

Wanneer u de facturering instelt, geeft u een betaalmethode (creditcard of bankrekening) op waarmee u wilt betalen voor de service. De services die u de maand ervoor heeft gebruikt, worden elke maand in rekening gebracht bij deze betaalmethode. De kosten worden maandelijks in rekening gebracht, ongeacht uw factureringsmodel. Er worden kosten in rekening gebracht voor het totale aantal gebruikers of licenties in uw account, zelfs voor gebruikers en licenties die niet actief zijn of zijn toegewezen tijdens de factureringsperiode. U kunt uw betaalmethode altijd wijzigen. Als u echter wilt dat uw services ononderbroken blijven werken, moet er altijd een geldige betaalmethode zijn verbonden aan uw account.

Optie om vooruit te betalen: Voor meer flexibiliteit in de manier waarop u betaalt, kunt u optioneel ook vooruitbetalen door krediet toe te voegen aan uw account. Aan het begin van de maand worden de kosten automatisch afgeschreven van dit eventuele krediet, in plaats van uw primaire betaalmethode.

Bekijk uw betaalmethoden voor meer informatie.

Meer gebruikers aanschaffen

Ongeacht uw factureringsmodel kunt u eenvoudig meer gebruikers aanschaffen als uw team groter wordt. Uw maandelijkse betalingen worden dan verhoogd om voor de aanvullende gebruikers te betalen. Als u echter gebruikmaakt van het jaarmodel kunt u aangeschafte gebruikerslicenties pas weer verwijderen als het tijd is uw jaarcontract te verlengen.

Zie Meer licenties toevoegen voor meer informatie.

Het jaarmodel verlengen

Als u gebruikmaakt van het jaarmodel kunt u de factureringsinstellingen zo aanpassen dat uw contract aan het einde van het jaar automatisch wordt verlengd. U kunt er ook voor kiezen aan het einde van uw contract over te stappen op het flexibele model. Laat uw jaarcontract echter niet verlopen, anders wordt uw service opgeschort.

Zie Automatisch verlengen inschakelen voor het jaarmodel voor meer informatie.

Domeinregistratie via Google

Als u tijdens aanmelding voor de service de domeinnaam www.uwbedrijf.com aanschaft via Google, beheert u betalingen en de verlenging van het domein in uw Google-factureringsaccount. Uw domein wordt echter niet gehost door Google. Het wordt gehost door een van onze domeinhostpartners.

Meer informatie over domeinregistratie voor Cloud Identity.

Opgeschorte accounts

Als de automatische betaling ooit mislukt, heeft u 30 dagen de tijd om problemen met de betaling op te lossen. Anders wordt de service opgeschort. U kunt opschorting voorkomen door uw primaire betaalmethode up-to-date te houden en (optioneel) door krediet toe te voegen aan uw account. Indien uw services zijn opgeschort, kunt u de opschorting opheffen door de problemen met uw betaalmethode op te lossen en het openstaande saldo te betalen.

Bekijk de artikelen over opgeschorte accounts voor Cloud Identity Premium voor meer informatie.

Uw abonnement opzeggen

Als u de service niet meer wilt gebruiken, kunt u uw abonnement op elk gewenst moment opzeggen. Als u echter uw jaarmodel voor het einde van het contract opzegt, moet u een afkoopsom betalen (namelijk het resterende bedrag van uw jaarcontract).

Zie Cloud Identity opzeggen voor meer informatie.