Digitale certificaten toevoegen en toewijzen voor beheerde apparaten

Deze functie is beschikbaar voor Cloud Identity Free en Premium. Versies vergelijken

Als beheerder kunt u gebruikerstoegang tot netwerken en apps beheren met digitale certificaten. Als u bijvoorbeeld de netwerktoegang op mobiele apparaten wilt beheren, stelt u een SCEP-profiel in met een certificaat, wijst u het profiel toe aan gebruikers en stelt u het SCEP-profiel in voor netwerktoegang. Nog een voorbeeld: Als u app-toegang door computers wilt beheren, kunt u een certificaat toewijzen aan computers met eindpuntverificatie en dan contextbewuste toegang instellen om te zorgen dat het certificaat voor app-toegang wordt vereist.

Certificaten kunnen worden ingesteld voor de volgende apparaten en apps:

Belangrijke overwegingen voor certificaten:

• In Chrome OS-versie 61-72 zijn certificaten die aan een organisatie-eenheid zijn toegevoegd, beschikbaar voor zowel netwerkinstellingen als kiosk-apps op apparaten. In eerdere versies zijn certificaten alleen beschikbaar voor de netwerkinstellingen op een apparaat.
  • In Chrome OS versie 73 en hoger zijn certificaten die aan een organisatie-eenheid zijn toegevoegd, beschikbaar voor netwerkinstellingen, kiosk-apps en beheerde gastsessies op apparaten.
  • Voor sommige configuraties die PEAP, TLS en TTLS gebruiken, zijn certificaten nodig aan de serverzijde om toegang te krijgen.
  • Als u certificaten wilt gebruiken voor een EAP-wifi-netwerk, moet het apparaat beveiligd zijn met een wachtwoord, pincode of patroon.
  • Upload geen certificaten met privésleutels.
  • U kunt maximaal 50 certificaten toevoegen aan elke organisatie-eenheid.

Een digitaal certificaat toevoegen

Voordat u begint: Als u wilt dat de instelling geldt voor bepaalde gebruikers, plaatst u hun accounts in een organisatie-eenheid.
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Factureringand thenAbonnementen.
  3. Klik op Certificaten.
  4. Laat de organisatie-eenheid op het hoogste niveau geselecteerd als u wilt dat de instelling voor iedereen geldt. Selecteer anders een onderliggende organisatie-eenheid.
  5. Klik op Certificaat toevoegen.
  6. Vul een naam in voor het certificaat.
  7. Klik op Uploaden. Selecteer het PEM-bestand en klik op Openen.
  8. Selecteer de platforms waarvoor het certificaat een certificeringsinstantie is.
  9. Klik op Toevoegen.

Een digitaal certificaat verwijderen

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Factureringand thenAbonnementen.
  3. Klik op Certificaten.
  4. Selecteer de organisatie-eenheid waarvoor u het certificaat wilt verwijderen. Als u een certificaat verwijdert voor de organisatie-eenheid op het hoogste niveau, wordt het certificaat verwijderd voor uw hele organisatie.
  5. Plaats de muisaanwijzer op de rij en klik op Verwijderen.