Over Google Cloud Directory Sync

Met Google Cloud Directory Sync (GCDS) kunt u de gegevens in uw Google-account synchroniseren met Microsoft Active Directory of uw LDAP-server. GCDS migreert geen content (zoals e-mailberichten, agenda-afspraken of bestanden) naar uw Google-account. U gebruikt GCDS om uw Google-gebruikers, Google-groepen en gedeelde contacten te synchroniseren met de gegevens op uw LDAP-server.

Voordelen van het gebruik van GCDS om gegevens te synchroniseren

• Wordt uitgevoerd als hulpprogramma in uw serveromgeving

Alle benodigde onderdelen worden meegeleverd in het installatiepakket. Bevat een aantal functies om uw gegevens veilig te houden. Buiten de muren van uw bedrijf is er geen toegang tot de gegevens op uw LDAP-server.

• Synchroniseert gebruikers, aliassen, groepen en andere gegevens met uw Google-account

Zorgt dat uw Google-gegevens overeenkomen met de gegevens in Active Directory of op uw LDAP-server. Voert synchronisatie in één richting uit. Gegevens van uw LDAP-server worden niet geüpdatet of gewijzigd.

• Configureer regels voor aangepaste toewijzingen

U kunt regels configureren voor aangepaste toewijzingen van gebruikers, groepen, contacten die geen werknemers zijn, gebruikersprofielen, aliassen, agendafaciliteiten en uitzonderingen.

• Heeft standaardinstellingen om de installatie eenvoudiger te maken

Als u GCDS gebruikt met een Active Directory-server of OpenLDAP, kunt u de configuratie makkelijk instellen met de standaardwaarden in Configuratiebeheer.

• Gebruikt een stapsgewijze gebruikersinterface

Leidt u door het maken en uitvoeren van een synchronisatie. Bevat een simulatiefase om te zorgen dat de configuratie wordt getest.

• Gebruik regels en uitsluitingen zodat u gegevens uit een synchronisatie kunt laten weglaten

Stel uitsluitingsregels in om gegevens, zoals gebruikers, profielen, groepen, organisatie-eenheden of agendafaciliteiten, weg te laten uit een synchronisatie.

Hoe werkt GCDS

1. U stelt regels in om aan te geven hoe het systeem een lijst met uw gegevens moet genereren.
  2. Tijdens een synchronisatie wordt de lijst geëxporteerd vanaf uw LDAP-server.
  3. GCDS maakt verbinding met uw Google-account en genereert een lijst met de gebruikers, groepen en gedeelde contacten die u opgeeft.
  4. GCDS vergelijkt deze lijsten en updatet uw Google-account zodat de gegevens daarin overeenkomen.
  5. Na de synchronisatie krijgt u een e-mailrapport zodat u het proces kunt controleren.

Volgende stap

Bekijk de praktische tips voor GCDS voordat u een synchronisatie instelt.

Google, Google Workspace en de gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.