Groepsgegevens bekijken in de groepslijst

Gebruik de groepslijst in de Google Beheerdersconsole als de centrale plek om de groepen van uw organisatie te beheren. Hier maakt u groepen, bekijkt u groepsgegevens, voegt u leden toe en kiest u algemene instellingen voor groepen. Doelgroepen zijn niet zichtbaar, maar onder andere deze groepen wel:

• Mailing- en distributielijsten
  • Configuratiegroepen
  • Dynamische groepen
  • Groepen die zijn gemaakt in de Google Groepen-app (groups.google.com)
  • Groepen die zijn gemaakt of gesynchroniseerd via een API of Directory Sync

Tips om groepen te herkennen

Hier ziet u enkele tips om makkelijk verschillende soorten groepen in de groepslijst te kunnen herkennen:

• Dynamische, e-mail- en beveiligingsgroepen: Check de kolom Groepslabels van de lijst Groepen om de labels te zien.
  • Configuratiegroepen: Zet het groepstype aan het begin van de groepsnaam. Gebruik voor een configuratiegroep bijvoorbeeld CONFIG_groepsnaam@uwdomein.com. U kunt dan filteren op de voorgevoegde term. Zie hieronder bij Groepen filteren op e-mailadres.
    Tip: Bepaal aan de hand van voorvoegsels waar groepen worden gemaakt. Zet bijvoorbeeld API aan het begin van de naam van groepen die zijn gemaakt via een API.
  • Door gebruikers gemaakte groepen: Maak een achtervoegsel dat wordt toegevoegd aan groepsnamen die gebruikers invullen.
    Zie Een achtervoegsel toevoegen aan door gebruikers gemaakte groepen voor meer informatie.

U kunt ook een voorvoegsel toevoegen dat wordt opgenomen in de onderwerpregel van de berichten van een groep. Zo zien ontvangers snel dat het bericht afkomstig is van de groep. Zie Een voorvoegsel toevoegen aan de onderwerpregel van groepsberichten voor meer informatie.

Groepslabels interpreteren

Label Betekenis
Deze groep bevat beveiligingsfuncties. U kunt deze gebruiken om beveiligingsrechten toe te wijzen. U kunt dit label niet verwijderen.
Het lidmaatschap van deze groep wordt automatisch geüpdatet op basis van regels die de maker kiest.
U kunt deze groep gebruiken als e-mailgroep.

Groepen filteren op e-mailadres

U kunt de groepslijst filteren zodat alleen groepen worden getoond waarvan het e-mailadres begint met een tekst die u opgeeft.

Opmerking: Hoewel dynamische groepen op de lijst staan met het woord Dynamisch in de kolom Groepslabels, kunt u niet filteren op die kolom.

De Beheerdersconsole gebruiken

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Directoryand thenGroepen.
  3. Klik bovenaan op Een filter toevoegenand thenGroepsmailadres.
  4. Vul de tekst in waarnaar u wilt zoekenand thenklik op Toepassen.

Rechten en andere gegevens bekijken

U kunt wijzigen welke kolommen zichtbaar zijn in de groeplijst, zodat u nog meer gegevens over groepen kunt bekijken, zoals wie groepen kan bekijken, eraan kan deelnemen of erin kan posten.

De Beheerdersconsole gebruiken

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Directoryand thenGroepen.
  3. Klik rechtsboven op Kolommen beheren .
  4. Kies een optie:
    • Een kolom verwijderen uit de weergave: Klik rechts van de kolomnaam op X.
      Kolommen met een slotje kunt u niet verwijderen.
    • Een kolom toevoegen: Klik op Nieuwe kolom toevoegenand thenselecteer een kolomnaam.
  5. Klik op Opslaan.

Groepslidmaatschap inspecteren

Deze functie wordt ondersteund in de volgende versies: Frontline Standard; Enterprise Standard en Enterprise Plus; Education Standard en Education Plus; Enterprise Essentials Plus. Als u Cloud Identity Premium gebruikt, worden Frontline Starter, Business Starter, Business Standard en Business Plus ook ondersteund. Versies vergelijken

Deze functie is beschikbaar voor Cloud Identity Premium. Versies vergelijken

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Directoryand thenGroepen.
  3. Klik bovenaan op Groepen inspecteren.
  4. Gebruik de zoekkaart om te checken of een lid bij een groep hoort of om alle groepen te zien waar een gebruiker of groep lid van is:
    1. Klik op Selecteren en kies Lidmaatschap checken of Alle groepen van een lid bekijken.
    2. Voer een e-mailadres en een doelgroep of alleen een e-mailadres in.
  5. Klik op Controleren of Alle groepen bekijken.
    Als u geen rechten heeft om leden van een groep te bekijken die u probeert te controleren, krijgt u een foutmelding.

In de groepslijst kunt u alle groepen beheren door op de naam van een groep te klikken. Daarnaast kunt u veel taken rechtstreeks in de lijst uitvoeren.

1. Plaats de muisaanwijzer op een groep.
  2. Kies een optie:
    • Klik op Bekijken om de toegangsinstellingen van de groep te bekijken.
    • Selecteer Meerand thenGroep verwijderen om de groep te verwijderen.

U kunt ook andere opties kiezen om leden toe te voegen of te beheren, of toegangsinstellingen te bewerken.

Problemen oplossen

In deze situaties ziet u mogelijk de foutmelding U heeft geen rechten om dit lidmaatschap te controleren:

• U heeft geen rechten om alle groepen in uw organisatie te bekijken.
  • Een van uw gebruikers heeft zichzelf toegevoegd aan een of meer groepen buiten uw organisatie.

Als u geen rechten heeft om alle groepen van een lid te bekijken, ziet u bij deze zoekopdracht geen van de groepen van het lid. Als u deze foutmelding wilt voorkomen, moet u zorgen dat u rechten heeft om alle groepen binnen uw organisatie te bekijken en gebruikers vragen zichzelf uit alle groepen buiten uw organisatie te verwijderen.