De gegevens van uw organisatie exporteren

U kunt alle gegevens van uw organisatie exporteren naar een Google Cloud Storage-archief en ze vanuit daar downloaden. De Data Export-tool exporteert alle ondersteunde gegevens van alle gebruikers. Daarna kunt u kiezen welke geëxporteerde gegevens u wilt downloaden, per gebruiker en service.

Als u wilt dat uw gebruikers hun gegevens kunnen downloaden, zet u Google Takeout aan en stuurt u ze naar Uw Google-gegevens downloaden.

Belangrijk:

• Sommige typen gegevens worden niet ondersteund door de Data Export-tool. Voordat u een export start, raden we u aan de lijst met niet-ondersteunde gegevenstypen te bekijken.
  • De gegevens in gebruikersaccounts die zijn gemaakt in de 24 uur voordat de export begint, worden niet geëxporteerd.
  • Verwijderde gegevens worden niet geëxporteerd, tenzij die gegevens worden bewaard door Google Vault-beleid.

Voordat u begint

Alles uitvouwen  |  Alles samenvouwen

Vereisten

Als u de gegevens van uw organisatie wilt exporteren, moet het volgende gelden:

• Uw Google Workspace- of Cloud Identity-account is minstens 30 dagen oud. Als het account van uw organisatie minder dan 30 dagen geleden is gemaakt, is deze vereiste niet van toepassing.
  • U moet een hoofdbeheerder zijn.
  • Verificatie in 2 stappen moet aanstaan voor uw account (het hoeft niet te worden afgedwongen). Dit is alleen vereist voor de beheerder die de export start. Bekijk de beveiligingsinstellingen van uw account om te zien of verificatie in 2 stappen aanstaat voor uw account.

Tip: Als u verificatie in 2 stappen wilt aanzetten, maar niet voor alle gebruikers in uw organisatie of organisatie-eenheid, maakt u eerst een onderliggende organisatie-eenheid. Plaats uw account dan in die organisatie-eenheid en zet verificatie in 2 stappen aan.

• Uw organisatie mag niet meer dan 1000 gebruikers tellen. Als u meer dan 1000 gebruikers heeft, kunt u tijdelijke toegang tot de Data Export-tool aanvragen door contact op te nemen met Google Workspace-support.
  • De laatste geslaagde export moet meer dan 30 dagen geleden zijn. Als de laatste export echter is mislukt, kunt u meteen een nieuwe export starten of een export voor gegevensherstel uitvoeren om de ontbrekende gegevens te downloaden.
  • Er wordt momenteel geen andere export uitgevoerd. U kunt slechts één export tegelijk uitvoeren.

Opmerking: Als uw organisatie een FedRAMP-autorisatie heeft, neemt u contact op met Google Support voor toegang tot de Data Export-tool.

Als u toegang wilt tot geëxporteerde gegevens, moet Google Cloud aanstaan voor uw account. U kunt Google Cloud ook alleen aanzetten voor hoofdbeheerders die toegang moeten hebben tot geëxporteerde gegevens. Zie Google Cloud aan- of uitzetten voor gebruikers voor meer informatie.

Exportmeldingen en -tijdlijn
  • Nadat u een export start, krijgen alle hoofdbeheerders een e-mail dat een gegevensexport in behandeling is. De export is niet eerder beschikbaar dan 48 uur nadat u de export heeft gestart. Deze wachtperiode zorgt dat de gegevens van uw organisatie beveiligd blijven.
  • Als uw Google-account de hoofdbeheerdersrechten kwijtraakt terwijl een door u gestarte export wordt uitgevoerd, wordt de export automatisch geannuleerd. Er worden geen gegevens geëxporteerd en de andere hoofdbeheerders krijgen een e-mailmelding dat de export is mislukt.
  • Het exportproces duurt meestal 72 uur, maar kan ook 14 dagen duren, afhankelijk van de grootte van de gegevensexport. U krijgt een e-mail als het proces is afgerond. Alleen de beheerder die de export heeft gestart, krijgt een e-mailmelding, maar alle hoofdbeheerders kunnen de export bekijken.
  • Nadat de export is afgerond, heeft u 30 dagen de tijd om uw gegevens te downloaden uit Cloud Storage. Na die 30 dagen worden de gegevens definitief verwijderd.
Welke gegevens worden geëxporteerd

De Data Export-tool exporteert meestal dezelfde gegevens als Google Takeout voor gebruikers. Ook worden gegevens geëxporteerd die alleen beschikbaar zijn voor beheerders, zoals verwijderde gegevens die worden bewaard door Vault en gegevens in eigendom van klanten. Gegevens in eigendom van klanten zijn eigendom van uw organisatie, niet van individuele gebruikers, zoals Gmail-berichten in de beheerdersquarantaine.

• Agendagegevens De tool exporteert ook de volgende gegevens die eigendom zijn van de klant: gestructureerde gegevens over boekingen van faciliteiten.
  • Chatgegevens De tool exporteert ook de volgende gegevens die eigendom zijn van de klant: berichten en bijlagen in chatruimtes die zijn gemaakt door gebruikers in uw organisatie.
  • Chrome-gegevens
  • Classroom-gegevens
  • Cloud Search-gegevens (alleen beschikbaar voor beheerders)
  • Contactgegevens
  • Currents-gegevens De tool exporteert ook de volgende gegevens die eigendom zijn van de klant:
    • Currents-updates:
      • Aangepaste updates die door beheerders zijn gemaakt
      • Gebruikers die door beheerders zijn toegewezen als leider
      • Tags die door beheerders zijn geüpload of verlaagd
    • Communities waarvan gebruikers eigenaar of moderator zijn

Opmerking: Als u communities zonder eigenaar of moderator wilt exporteren, neemt u contact op met support.

• Drive-gegevens De tool exporteert ook de volgende gegevens die eigendom zijn van de klant: gegevens in gedeelde Drives.
  • Gegevens uit Gmail en Google Hangouts (de klassieke versie van Hangouts): De tool exporteert ook de volgende gegevens die eigendom zijn van de klant:
  • Groepsgegevens De tool exporteert ook de gegevens van groepen zonder eigenaar in uw organisatie.

Opmerking: Gegevens die door gebruikers in consumentengroepen zijn gemaakt, zijn alleen beschikbaar voor die gebruikers.

• Keep-gegevens
  • Gegevens over herinneringen
  • Tasks-gegevens

Opmerking: Onlangs verwijderde Tasks-gegevens, inclusief het tijdstempel wanneer ze zijn verwijderd, worden ook geëxporteerd.

• Door Vault bewaarde gegevens (alleen beschikbaar voor beheerders): Gegevens in alle services die door gebruikers zijn verwijderd, maar waarvoor Vault-bewaarplichten of -bewaarregels gelden. Hiervoor zijn Vault-licenties vereist.

• Voice-gegevens De tool exporteert ook de volgende gegevens die eigendom zijn van de klant:
    • Bestellingen van nummeroverdrachten
    • Instellingen voor de automatische assistent
    • Lijst met VoIP-telefoons
    • Belastingadressen
    • Belastingnummer
    • Telefoonnummers en toewijzingen ervan
    • Gegevens over gebruikerslicenties
    • Belgroepen

Opmerking: Onlangs verwijderde Voice-gegevens worden ook geëxporteerd.

Accounttypen waarvan de gegevens worden meegenomen in een export
  • Met licentie en actief
  • Opgeschort door een beheerder
  • Gearchiveerd
  • Vault voor voormalige werknemers (Vault Former Employee, VFE)
  • Voor Chrome-exports: Actieve Google Workspace for Education-gebruiker
In welke geografische regio bevinden zich de exportgegevens?
De gegevens worden in de Verenigde Staten opgeslagen.
Kan ik geëxporteerde gegevens importeren in een ander Google Workspace-domein?
Nee. U kunt geëxporteerde gegevens niet in bulk importeren in een ander Google Workspace-domein. Bekijk meer informatie over hoe u gegevens kunt overzetten tussen Google Workspace-accounts.

Stap 1: De gegevens van uw gebruikers exporteren

U moet zijn ingelogd als hoofdbeheerder om deze taak te kunnen uitvoeren.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Klik in de Beheerdersconsole in het rechterdeelvenster onder Tools op Gegevensexport.

3. Klik op Export starten.
  4. Als de export is afgerond, moet u de geëxporteerde gegevens snel bekijken en downloaden. De geëxporteerde gegevens zijn 30 dagen beschikbaar in Cloud Storage en worden daarna permanent verwijderd.

Stap 2: Geëxporteerde gegevens bekijken en downloaden

Voordat u begint: Zorg dat Google Cloud aanstaat voor uw account. Zie Google Cloud aan- of uitzetten voor gebruikers voor meer informatie.

1. Klik in de bevestigingsmail of de Data Export-tool op Archief openen.

Opmerking: Alleen de beheerder die de export heeft gestart, krijgt een e-mailmelding, maar alle hoofdbeheerders kunnen de export openen.

2. Bekijk de status van de export in de Beheerdersconsole of Google Cloud Storage:
    1. Op de pagina Gegevensexport in de Beheerdersconsole ziet u een van de volgende statusindicatoren voor het exportarchief:
      1. Mislukt: Er zijn geen gegevens geëxporteerd.
      2. Voltooid met fouten: Sommige gegevens ontbreken in het archief.
      3. Voltooid: Alle gegevens zijn geëxporteerd.
    2. Als er fouten zijn opgetreden, ziet u in het archief in Cloud Storage een overzicht van mislukte items in het rapport. Zie Het rapport van de gegevensexport bekijken op deze pagina voor meer informatie over de gegevens in het exportrapport.

Als de export fouten bevatte, kunt u proberen alleen de ontbrekende gegevens te exporteren. Zie Een export opnieuw uitvoeren bij fouten op deze pagina voor meer informatie.

3. Als u de geëxporteerde gegevens wilt bekijken en downloaden, klikt u in het archief in Cloud Storage op de hoofdmap. De hoofdmap bevat een lijst met gebruikersmappen. Elke gebruikersmap bevat een zip-bestand met de gegevens van die gebruiker.

Opmerking: Sommige gegevens, zoals bestanden in gedeelde Drives, zijn eigendom van een serviceaccount in plaats van een gebruiker. In het exportarchief heten serviceaccounts Resource.

4. Klik op het zip-bestand om de gegevens van de gebruiker te downloaden.
  5. Pak het bestand uit om de gegevens van de gebruiker per product te bekijken.

Een export opnieuw uitvoeren bij fouten

Als er gegevens ontbreken in de export, ziet u een foutmelding in het exportrapport. Als u gegevens met fouten opnieuw probeert te exporteren, start de Data Export-tool een nieuw proces waarmee alleen de ontbrekende gegevens worden geëxporteerd.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Klik in de Beheerdersconsole in het rechterdeelvenster onder Tools op Gegevensexport.

3. Klik op Herstel starten.

U krijgt een e-mail als het proces is afgerond. Alleen de beheerder die de export voor gegevensherstel heeft gestart, krijgt een e-mailmelding, maar alle hoofdbeheerders kunnen de export bekijken.

De herstelde gegevens worden toegevoegd aan een nieuw archief.

4. Bekijk de herstelexport. Als er na het herstelproces nog steeds exportfouten (ontbrekende gegevens) zijn, voert u de export opnieuw uit. U kunt dit blijven doen totdat alle gegevens zijn geëxporteerd.

Als bepaalde bestanden niet zijn meegenomen in een export, neemt u contact op met Google Workspace-support. Support kan de limiet voor de exporttijd resetten, zodat u een nieuwe complete export kunt starten zonder 30 dagen te hoeven wachten.

Welke gegevens staan in een hersteld archief

Een hersteld archief kan de volgende gegevens bevatten:

• Gegevens die ontbraken omdat er een tijdelijke fout was opgetreden, bijvoorbeeld als een afbeelding niet was bijgevoegd in een document tijdens de export.
  • Gegevens waartoe een gebruiker de toegang kwijtraakte tussen exportpogingen van de beheerder, bijvoorbeeld als de licentie van de gebruiker werd gedowngraded.

Herstelde archieven bevatten niet de volgende gegevens:

• Gegevens die ontbreken vanwege een permanente fout, bijvoorbeeld als de gebruiker een document had verwijderd of het eigendom ervan had gewijzigd voordat het exportproces startte of tussen 2 exportpogingen in.
  • Gegevens die al zijn geëxporteerd, met de volgende uitzondering: Als een item deels was geëxporteerd (bijvoorbeeld een document waarin een afbeelding of reactie ontbrak) probeert de Data Export-tool het hele item opnieuw te exporteren.

Het rapport van de gegevensexport bekijken

Het rapport van de gegevensexport bevat de status van de export en metadata, zoals welke beheerder de export heeft gestart en wanneer.

1. Klik in de bevestigingsmail of de Data Export-tool op Archief openen.

Opmerking: Alleen de beheerder die de export heeft gestart, krijgt een e-mailmelding, maar alle hoofdbeheerders kunnen de export openen.

2. Klik in de hoofdmap van het exportarchief op het rapport. U kunt het rapport openen in een browser.

Als er exportfouten zijn opgetreden, bevat het rapport de volgende gegevens:

• Gebruikers-/service-ID: De gebruikersnaam van een gebruikersaccount, een groepsnaam of de ID van het serviceaccount waarvoor de exportfouten zijn opgetreden. De accounts staan op alfabetische volgorde.
  • Accounttype: Dit kan een van de volgende typen zijn:
    • Gebruiker
    • Groep
    • Gegevens in eigendom van klant: Bestanden die eigendom zijn van uw organisatie, niet van individuele gebruikers.

Opmerking: In het rapport staan enkele specifieke typen gegevens die eigendom zijn van de klant, zoals gedeelde Drives. Deze worden weergegeven als Resource.

• Serviceaccount: Een account dat automatisch is gemaakt voor gegevens zonder eigenaar, zoals Google Jamboard-content.
  • Archief: Links naar archiefbestanden waarvan de inhoud eigendom is van een gebruiker of het serviceaccount.
  • Foutenoverzicht: Het aantal bestanden dat wel en niet is geëxporteerd. Als u een lijst wilt bekijken met de bestanden die niet zijn geëxporteerd, klikt u op de pijl links van het foutenoverzicht.

Voorbeeldrapport met exportfouten

Er wordt een voorbeeld van een gegevensrapport weergegeven.