Verzameling van hardwaregegevens

Voor de best mogelijke functionaliteit verzamelt ChromeOS Flex hardwaregegevens over apparaten. Deze worden met Google gedeeld om te bepalen welke updates moeten worden geleverd. In verschillende aanvullende gevallen kun je toestemming geven om deze gegevens ook voor aanvullende doeleinden met Google te delen, zoals support en verbeteringen aan de functionaliteit en service van Chrome OS Flex.

Unieke apparaatidentificatie

Waar mogelijk nemen we maatregelen om je privacy te beschermen, inclusief het anonimiseren van gegevens over je apparaat in onze verschillende datasets. Vanwege de flexibele aard van de hardwareondersteuning van ChromeOS Flex is het mogelijk dat de hardwarecomponenten van een apparaat dat apparaat kunnen identificeren, ondanks deze voorzorgsmaatregelen.

Hoewel deze mogelijkheid voor unieke apparaatidentificatie ongewoon is en het ons beleid is om dit type unieke identificatie actief te vermijden, willen we je van deze mogelijkheid bewust maken, omdat die inherent is aan ChromeOS Flex in vergelijking met ChromeOS.

Hoe je je hardwaregegevens kunt bekijken

Op een apparaat met ChromeOS Flex kun je inloggen en naar chrome://system gaan om de exacte hardwaregegevens te bekijken die lokaal op je apparaat staan en met Google kunnen worden gedeeld als je ChromeOS Flex gebruikt. Hardwaregegevens van ChromeOS Flex staan in velden die beginnen met chromeosflex_.

Voorbeelden van apparaatgegevens die je hier ziet, zijn de naam van je model, CPU, GPU, of er een hardwarebeveiligingschip aanwezig is en wordt ondersteund, of hoeveel RAM je apparaat heeft.

Hoe we deze gegevens gebruiken

Je hardwaregegevens worden gebruikt voor support en algemene verbeteringen in ChromeOS en ChromeOS Flex. We kunnen bijvoorbeeld de impact van een bug analyseren op basis van het aantal apparaten dat een component deelt, de prioriteit verhogen van support voor apparaten die het vaakst worden gebruikt of individuele hardwaregegevens bekijken om meer inzicht te krijgen in een probleem dat wordt gemeld via feedback of in contacten met support.

In de volgende specifieke gevallen worden er vanuit ChromeOS Flex gegevens gedeeld met Google:

Hardwaregegevens gebruiken om updates te filteren

Tijdens ChromeOS Flex-updates worden je hardwaregegevens geanalyseerd om te bepalen welke updates je krijgt en bekende kritische problemen te voorkomen die van invloed kunnen zijn op je apparaat. Deze gegevens zijn essentieel voor een betrouwbare gebruikerservaring. Daarom kun je je niet afmelden voor dit specifieke geval van delen van gegevens, zelfs niet als je je afmeldt voor andere gevallen.

ChromeOS Flex-apparaten voegen hardwaregegevens toe als ze updateverzoeken naar servers sturen. Als er bekende problemen met updates zijn die van invloed zijn op je apparaat, wordt het resultaat van de update zo nodig aangepast. De gegevens die tijdens updateverzoeken worden verzonden, worden door Google niet voor andere doeleinden bewaard of gebruikt.

Hardwaregegevens delen voor analyse en verbetering

Als je verzamelde informatie wilt bijdragen over de typen apparaten en hardware waarop ChromeOS Flex wordt gebruikt, kun je ervoor kiezen hardwaregegevens te delen met een ChromeOS Flex-hardwaredatabase. Als je deze informatie met ons deelt, help je ons inzicht te krijgen in en te bepalen welke apparaten ChromeOS Flex gebruiken en hoe we ChromeOS Flex kunnen ondersteunen en verbeteren voor deze apparaten.

Als je ervoor kiest deze gegevens te delen, worden je hardwaregegevens (zichtbaar in chrome://system, zoals hierboven beschreven) naar de ChromeOS Flex-hardwaredatabase gestuurd en regelmatig bijgewerkt. De unieke identiteit van je apparaat in deze dataset is niet gerelateerd aan andere unieke ID's voor je apparaat of uw gebruikersaccounts.

Je kunt bepalen of je ChromeOS Flex wilt helpen verbeteren door apparaatgegevens te delen. Voor ingeschreven apparaten kun je met de instelling Aanvullende hardwaregegevens in ChromeOS Flex in de Google Beheerdersconsole bepalen of aanvullende hardwaregegevens worden gedeeld.

Op niet-ingeschreven apparaten kunnen gebruikers kiezen of ze apparaatgegevens willen delen tijdens de configuratie of later in het menu Instellingen onder Beveiliging en privacy.

Hardwaregegevens delen in feedbackrapporten

Net als bij andere versies van ChromeOS kun je ervoor kiezen om vanaf je ChromeOS Flex-apparaat feedback naar Google te sturen. Als je het selectievakje aanvinkt om systeemgegevens op te nemen in je feedbackrapport, bevat je inzending hardwaregegevens (zichtbaar in chrome://system, zoals hierboven beschreven). Samen met andere gegevens en logboeken helpen deze hardwaregegevens ons je feedback in de context van je apparaat te begrijpen en mogelijk relaties tussen specifieke componenten en probleemrapporten te identificeren.

Hardwaregegevens delen in crash- en foutrapporten

Net als bij andere versies van ChromeOS kun je ervoor kiezen automatische crashrapporten en foutrapporten naar Google te sturen vanaf je Chrome OS Flex-apparaat. Veel crashes vinden alleen plaats op specifieke apparaten of apparaten met bepaalde componenten. Door de hardwaregegevens op te nemen, kunnen we fouten opsporen en tests doen.